• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Evroliga Crvena zvezda - Baskonija uživo prenos
 Evroliga Crvena zvezda - Baskonija uživo prenos

ZVEZDA PALA U DRAMI! Amerikanac utišao punu Arenu - opet se sve komplikuje!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Crvene zvezde imali dvocifrenu prednost i dvocifren zaostatak, a na kraju izgubili egal meč od Baskonije.

 Evroliga Crvena zvezda - Baskonija uživo prenos Izvor: MONDO

Crvena zvezda je poražena od Baskonije (91:90) u dramatičnom meču pred prepunom Beogradskom arenom. Tokom prvog dijela meča crveno-bijeli su imali dvocifrenu prednost, u nastavku dvocifreni zaostatak, a sve je riješeno u pravoj drami koja je trajala posljednjih pola minuta meča. Dva puta je Zvezda prilazila na samo jedan poena zaostatka, nakon trojke Rokasa Gedraitisa i nakon polaganja Jaga dos Santosa, ali snage za preokret nije bilo. Presudili su večeras razni faktori... Dva promašena slobodna bacanja Luke Mitrovića, air-ball Jaga dos Santosa, loša reakcija Džoela Bolomboja na defanzivnom skoku protiv Čime Monekea u samom finišu ili - ako ćete nešto od ranije - katastrofalna treća dionica u kojoj je Baskonija razbila ritam Crvene zvezde.

Iskoristili su Španci što se u tom trenutku odmarao Jago dos Santos, a Janis Sferopulos morao da traži kako da u odsustvu trojice bekova - Nikole Topića, Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića - podeli uloge u spoljnoj liniji. Nisu uspijevali Džavonte Smart i Adam Hanga da održe razliku na potrebnom nivou, a kada su dopustili preokret Baskoniji sve je krenulo nizbrdo. Kao da je falio čovjek, poput Markus Hauarda, koji će uzeti loptu u ruke i preokrenuti meč. Kada se Jago opet pojavio u meču, bilo je prekasno.

Ovako Zvezdi ostaje da žali za propuštenim prilikama, ali i da se raduje povratku trojice povrijeđenih igrača koji će silno ojačati tim Janisa Sferopulosa. U takvom sastavu Zvezda će biti nezgodniji rival u Evroligi, ali je sada već pitanje da li i dovoljno konkurentan za mjesta koja vode u plej-in. Naredni meč u Evroligi Zvezda igra u Berlinu protiv Albe, a zatim slijedi duplo kolo i domaće utakmice protiv dva španska tima - Valensije, pa Barselone!

Sve o meču pročitajte u kartici "Razvoj događaja"

21:05

Tabela!

Ovako sada stoje stvari u Evroligi!



Standings provided by Sofascore

21:00

Statistika!

U ekipi Crvene zvezde ubedljivo najbolji pojedinac bio je Jago dos Santo, koji je tokom čitavog meča vukao ekipu. On je susret sa Baskonijom završio sa 26 postignutih poena, pet asistencija i tri skoka. Pratio ga je Rokas Gedraitis sa 13 postignutih poena, Džavonte smart dodao je 11, a Adam Hanga 10. Dejan Davidovac i Džoel Bolomboj imali su po devet postignutih poena, a Branko Lazić i Luka Mitrović po šest.

Poenterski, ali i na svaki drugi način, meč u Beogradu obeležio je nestvarni Markus Hauard. Amerikanac je postigao 32 poen a i za tri poena šutirao je neverovatnih 7/10! Najbliži mu je bio Vanja Marinković sa 18 poena, a dvocifreni učinak imali su još Čima Moneke koji je dodao 13 i Metju Kostelo sa 10.

20:53

KRAJ - 90:91!

Crvena zvezda je izgubila! Jago dos Santos je pogodio trojku u poslednjem napadu, ali nije bilo vremena za preokret crveno-belih. Ostaće žal za defanzivnim skokom koji je zakazao u poslednjim sekundama meča, kada se činilo da srpski tim ima sasvim dobru priliku da meč uvede barem u produžetak.

20:52

Sedam sekundi do kraja - 87:91!

Kodi Miler-Mekintajer je pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje, ali je Čima Moneke uhvatio ofanzivni skok! Zvezda je tako propustila šansu da krene u napad za pobedu, pošto je nakon izvučenog faula Vanja Marinković pogodio oba slobodna bacanja!

20:48

40. minut - Pogađa Jago, 87:88!

Oba slobodna bacanja realizovao je Jago, a zatim su Branko Lazić i Jago dos Santos zajedno ukrali loptu Markusu Hauardu. Brazilac je položio u koš, pa je ponovo jedan poen prednosti na strani Baskonije!

Duško Ivanović traži tajm-aut, a ima da se igra još oko 14 sekundi do kraja četvrte četvrtine. Zvezda će imati svoju šansu u punoj Areni. Mora da pravi faul, a zatim i da realizuje napad!

20:42

39. minut - Novi problemi, 83:86!

Markus Hauard je pogodio za dva poena i povisio prednost Baskonije, a Luka Mitrović je zatim imao dva slobodna bacanja. Promašio je oba, a kada je Markus Hauard postigao još dva poena - za ukupno 32, Crvena zvezda se na malo više od minut do kraja meča našla u veoma teškoj situaciji!

20:38

38. minut - TU JE ZVEZDA, 83:84!

Dvocifrenu prednost istopila je Crvena zvezda u četvrtoj deonici, a nakon trojke Rokasa Gedraitisa gosti iz Španije imaju samo poen prednosti. Ostalo je nešto manje od dva minuta do kraja meča!

20:35

36. minut - Tu je Zvezda, 78:82!

Jago je probudio Zvezdu, pa i Rokasa Gedraitisa koji pogađa za dva poena. Razlika je samo četiri, a Crvena zvezda je uhvatila ritam!

20:33

Marinković i Hauard!

Na fotografiji su 42 poena Baskonije na večerašnjem meču!

Izvor: MN PRESS

20:30

34. minut - Jago, 70:77!

Povukao je Crvenu zvezdu Jago dos Santos, kao i na početku meča. Na njegovim leđima crveno-beli prilaze na sedam poena zaostatka, a do kraja meča ima sasvim dovoljno vremena za preokret. Ima li Zvezda snage?

20:24

32. minut - Markus Hauard, 63:74!

Deluje da je Amerikanac iz redova španskog tima rešio da sam dobije meč u Beogradu! Gde je stao u trećoj deonici nastavlja u četvrtoj. Nakon njegove trojke iz ćoška Baskonija prvi put ima dvocifrenu prednost (11 poena), a Janis Sferopulos mora da traži tajm-aut. Markus Hauard je večeras u Areni postigao 26 poena, a od toga čak 20 od početka treće pa do trećeg minuta četvrte deonice...

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

20:17

Kraj treće četvrtine - 62:69!

Zvezdina igra raspala se u trećoj deonici, a Markus Hauard je sve kaznio šutevima sa distance. Pogodio je četiri trojke u trećem periodu meča, ubacio Zvezdi čak 17 poena za deset minuta i odveo Baskoniju do prednosti koju je trojkom u poslednjoj sekundi samo ukrasio Vanja Marinković.

20:14

28. minut - Vodi Baskonija, 60:61!

Prvi put na meču, Španci imaju prednost. Ponovo je pogodio Markus Hauard, koji treću četvrtinu igra u paklenom ritmu. Postigao je već 14 poena u ovom delu meča - ukupno 20 - uz 5/6 za tri poena!

20:13

27. minut - Zvezda živi od Smarta, 60:56!

Novo pojačanje crveno-belih nakon samo dva treninga sa ekipom ostavlja odličan utisak. Džavonte Smart je dvocifren na svom debiju, a mnogo znače njegovi minuti na terenu jer je Zvezdina bekovska iskasapljena povredama!

Izvor: MN PRESS

20:04

NEREŠENO - 54:54!

Sve što je Zvezda gradila u prve dve četvrtine, potrošila je već sredinom treće. Čima Moneke je zakucvao u kontri, nakon izgubljene lopte Jaga dos Santosa, a su bili poeni za potpuni rezultatski egal.

20:02

23. minut - Serija Hauarda, 52:49!

Smušenost igrača Crvene zvezde na početku treće deonice i kazne od strane Hauarda na drugoj strani terena. Pogodio je Amerikanac dve trojke i crveno-beli sada imaju samo tri poena prednosti.

19:47

STATISTIKA!

Jago dos Santos je prvi dvocifreni igrač na meču, pošto je za dvanaest i po minuta ubacio 10 poena Baskoniji. Uz to ima i tri asistencije, pa se može reći da mu je ovo jedna od najboljih partija od kako je letos iz Ulma stigao među crveno-bele. Pratio ga je sa devet poena Džavonte Smart koji debituje sa Zvezdu, Džoel Bolomboj je ubacio osam poena, a Branko Lazić, Adam Hanga i Dejan Davidovac po šest.

U ekipi Baskonije Rogavopulos ima osam postignutih poena, Moneke i Marinković su dodali po sedam, dok su Hauard i Kostelo postigli po šest i to isključivo šutevima za tri poena.

19:43

POLUVREME - 52:43!

Sjajno napadačko poluvreme Crvene zvezde - Jago dos Santos i Adam Hanga odigrali su sve što se od njih očekivalo, a Džavonte Smart je dao doprinos na debiju. Priključili su se odličnim partijama Branko Lazić, Rokas Gedraitis,... Zvezda ima devet poena prednosti!

19:42

20. minut - Rokas, 52:40!

Uhvatio je loptu pod svojim košem, povukao akciju i pogodio uz faul, za maksimalnih 12 poena prednosti Crvene zvezde protiv Baskonije u Beogradskoj areni! 

Izvor: MN PRESS

19:37

18. minut - Primakla se Baskonija, 45:38!

Zvezda je odigrala nekoliko konfuznih napada, Sferopulos traži petorku koja će drugu četvrtinu privesti kraju, a za to vreme Baskonija uspeva da uhvati nekoliko ofanzivnih skokova i iz drugih šansi poentira. Trenutno je sedam poena prednosti za Zvezdu.

19:33

15. minut - Sve zna Hanga, 42:33!

Kada stane napad Crvene zvezde, lopta ide u ruke mađarskog košarkaša. Do sada je uvek uspevao da reši napade prodorima, a u poslednjoj situaciji izvukao je i faul uz to. Zvezda čuva prednost!

Izvor: MN PRESS

19:26

13. minut - Strašan ritam, 37:28!

Kao da su rezervisti doneli dodatno ubrzanje ovom meču. Džavonte Smart ne čeka ništa i želi da u ranoj fazi završava napade, a Baskonija se privikava na taj stil igre koji im generalno veoma odgovara. Ekipa Duška Ivanovića ima kvalitet za takvu igru, ali za sada nema rezultat koji joj ide na ruku, Crvena zvezda vodi, najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena (6/10).

19:22

Promena!

Arbitri su promenili odluku o trojki Luke Mitroića. Košarkaš Zvezde nagazio je liniju, pa su crveno-beli umesto 31 poena postigli "samo" 30 u prvoj deonici.

19:20

Kraj prve četvrtine - 31:20!

Džavonte Smart se upisuje u dresu Crvene zvezde već u prvom napadu koji je odigrao, a u kojem je Adam Hanga želeo da baš on preuzme inicijativu. Nakon što je Vanja Marinković ubacio trojku na drugoj strani terena, Smart ponovo pogađa, ovog puta u poslednjoj sekundi prve četvrtine, za konačnih 31:20 i maksimalnih 11 poena prednosti u korist Zvezde!

19:17

9. minut - Dvocifrena prednost, 27:16!

Fantastično ide lopta u napadu Crvene zvezde, a Jago dos Santos igra kao u transu! Nakon njegove asistencije Dejan Davidovac pogađa za tri poena. Prvi put na meču prednsot Zvezde je dvocifrena!

Izvor: MN PRESS

19:13

7. minut - +9 za Zvezdu, 22:13!

Prvo trojka Luke Mitrovića, zatim i Branko Lazić iz drugog kornera, za maksimalnih devet poena razlike u drugom delu prve četvrtine!

19:11

5. minut - Igra i Baskonija!

Jedna dobra odbrana bez faula gostiju, dva realizovana napada i Crvena zvezda sada ima samo tri poena prednosti - 16:13.

19:08

3. minut - Bonus!

Veoma rano su ispunili bonus košarkaši Baskonije, a nisu to uradili na previše pametan način. Jedno je bio faul nad Bolombojem za dodatno slobodno bacanje koje je centar realizovao, a zatim je Markus Hauard napravio faul u napadu. Za to vreme, Zvezdin napad radi kao sat, a crveno-beli sa distance rešetaju goste. Nakon Jaga koji je postigao dve trojke, Branko Lazić pravi štetu na isti način, sa svoje pozicije, iz kornera pored klupe. Zvezda vodi - 14:8!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

19:05

2. minut - Bolomboj, pa Hauard!

Sve što mu se ponudi ubaciće u koš Markus Hauard. Američki košarkaš bio je dva puta sam i nije se libio da šutira, pa Baskonija ima prednost, iako je Zvezda ofanzivno dobro počela meč, preko Jaga i Džoela Bolomboja - rezultat je 5:6!

19:02

Prekid!

Igralo se malo više od pola minuta pre nego su sudije prekinule meč Zvezde i Baskonije. nakon sjajne akcije Zvezde, asistencije Luke Mitrovića i pogotka za tri poena Jaga dos Santosa, navijači su sa tribina ubacili konfete, koje su završile i na terenu. Kad se meč bude nastavio, Zvezda će imati prednost - 3:0!

19:00

Minut ćutanja!

Zbog smrti legendarnog srpskog košarkaša Dejana Milojevića, bivšeg trenera Mege i pomoćnog trenera Golden Stejta, održan je minut ćutanja pred meč Crvene zvezde i Baskonije.

18:59

Sve je spremno!

Crvena zvezda i Baskonija igraju veoma važan meč u Beogradu! Ovo su startne petorke:

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj

Baskonija: Hauard, Miler-Mekintajer, Marinković, Sedekerskis, Kotsar

Ovako je u Areni dočekan Duško Ivanović!

18:55

Tabela!

Crvena zvezda je 22. kolo Evrolige dočekala sa 13. pozicije na tabeli i uz skor 9-12, dok je Baskonija sa skorom 11-10 na 10. mestu elitnog takmičenja evropskih klubova. Pogledajte kompletnu tabelu Evrolige:



Standings provided by Sofascore

18:50

Pred početak meča!

Ovako je u Areni pred meč Zvezde i Baskonije:

18:45

Sudijska trojka!

Na parketu će večeras pored košarkaša Crvene zvezde i Baskonije biti i tri dobro poznata lica - glavni arbitar biće Matej Boltauzer, a njemu će pomagati Milan Nedović i Husein Čelik.

18:40

Koš Smarta!

Navijači Zvezde su aplauzima pozdravili Džavontea Smarta, novo pojačanje u timu. Pogledajte:

18:35

Sastav Zvezde!

Ovo je sastav crveno-belih za večerašnji meč: Jago, Hanga, Smart, Lazić, Davidovac, Lazarević, Ilić, Gedraitis, Mitrović, Tobi, Gilespi, Bolomboj

18:30

Nebojša Čović!

Prvi čovek Crvene zvezde gostovao je u jutarnjem programu televizije "Prva" i tom prilikom govorio na mnogobrojne teme koje zanimaju košarkašku javnost u Srbiji. Prvo se oprostio od preminulog Dejana Milojevića, najavio da Zvezda neće igrati Kup Radivoja Koraća ako se ne ispune uslovi, pomenuo pojačanje na poziciji krilnog centra, ulazak Dubaija u ABA ligu!

18:25

Ivanovićeve reči!

Trenerr Baskonije govorio je o Crvenoj zvezdi kao o jednom od najtalentovanijih timova evropske košarke, pred meč koji treba da se odigra u Beogradu. Pročitajte sve što je rekao bivši trener Zvezde.

18:15

Vanja i klinci!

Pogledajte kako je izgledao susret Vanje Marinkovića, bivšeg kapitena Partizana i najmlađih navijača Zvezde:

18:05

Puna Arena!

Crvena zvezda je saopštila da je rasprodala sve ulazni za meč protiv Baskonije! Očekuje se da Beogradska arena bude puna do poslednjeg mesta!

17:55

Atmosfera u hali!

Navijači Crvene zvezde pripremili su koreografiju za meč protiv Baskonije, ako je suditi po najlonima koji su ostavljeni na stolicama Beogradske arene. Pred meč Zvezde i Baskonije navijače crveno-belih pozdravili su Duško Ivanović i Vanja Marinković, koji se čak i potpisao na jedan Zvezdin dres, iako je svojevremeno bio kapiten najvećeg rivala. Pogledajte kako je to izgledalo:

17:50

Povratak Ivanovića!

Iskusni crnogorski stručnjak Duško Ivanović počeo je sezonu na klupi Crvene zvezde, ali je saradnja brzo raskinuta. Novoformirani tim i pedantni stručnjak nisu "kliknuli", pa je klub odlučio da se raziđe sa Ivanovićem i angažuje Janisa Sferopulosa. Sa druge strane, Ivanović nije dugo čekao na novi posao jer je Baskonija odmah nazvala, a on po četvrti put u karijeri preuzeo španski tim kojem je u svakom od prethodna tri mandata doneo po jednu šampionsku titulu.

17:40

Bez Teodosića!

Crvena zvezda će biti silno oslabljena na ovom meču! Iskusni Miloš Teodosić obnovio je povredu i neće moći da pomogne saigračima, ali će grčki stručnjak Janis Sferopulos imati kao jednu od opcija za tim i novo pojačanje crveno-belih. Džavonte Smart bi mogao da debituje u Evroligi protiv Baskonije!

17:30

Dobro veče!

Poštovani ljubitelji košarke, dobro došli u tekstualni prenos evroligaškog meča između Crvene zvezde i Baskonije! Meč 22. runde Evrolige igra se u Beogradskoj areni i veoma je važan za oba tima jer ekipe imaju ambicije da se na kraju ligaškog dela nađu u gornjem delu tabele.

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Baskonija 90:91!
  • Poraz u dramu
  • Zvezda sada na 9-13 u Evroligi
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije