• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda Partizan uzivo prenos Arenasport livestream ABA liga
 Crvena zvezda Partizan uzivo prenos Arenasport livestream ABA liga

Zvezda pobijedila Partizan u drami! Jago Dos Santos je heroj, donio crveno-bijelima prvo mjesto!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Velika pobjeda crveno-bijelih!

 Crvena zvezda Partizan uzivo prenos Arenasport livestream ABA liga Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Crvene Zvezde poslije velike drame savladali su Partizan 88:86 u meču 18. kola ABA lige i tako napravili ogroman korak ka osvajanju prvog mjesta na tabeli koje joj garantuje i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Junak crveno-bijelih bio je Jago Dos Santos, i to nakon što je ekipa Janisa Sferopulosa koja je u prvom poluvremenu imala i 21 poen razlike, dozvolila crno-bijelima da se potpuno vrate.

Partizan je krenuo u posljednji napad u četvrtoj dionici, po izjednačenje i produžetak. Džejmsu Naneliju otvorio se čitav teren, a Rokas Gedraitis zakasnio je sa faulom, pa Amerikanac ima tri slobodna bacanja - i pogađa ih! Bilo je u tom trenutku neriješeno, uz 11 sekundi na satu i loptu pod košem Zvezde.

Jago dos Santos pogodio je za dva poena, Aleksa Avramović promašio trojku sa desetak metara u posljednjoj sekundi i Zvezda je pobijedila!

Zvezdu su do pobjede predvodili Adam Hanga sa 15, Džoel Bolomboj sa 14, Jago Dos Santos sa 13, Nemanja Nedović sa 11 i Rokas Giedraitis sa 10 poena.

Najefikasniji kod Partizana bili su Džejms Naneli sa 19, Frenk Kaminski sa 18, Kevin Panter sa 14 i Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 13 poena.

Zvezda je prva na tabeli sa 16 pobjeda i dva poraza, a Partizan je na drugom mjestu sa 13 pobjeda i pet poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Budućnosti, dok će Partizan dočekati Split.

21:31

KRAJ MEČA - 88:86

Partizan je krenuo u poslednji napad u četvrtoj deonici, po izjednačenje i produžetak. Džejmsu Naneliju otvorio se čitav teren, a Rokas Gedraitis zakasnio je sa faulom, pa Amerikanac ima tri slobodna bacanja - i pogađa ih! Bilo je u tom trenutku nerešeno, uz 11 sekundi na satu i loptu pod košem Zvezde.

Jago dos Santos pogodio je za dva poena, Aleksa Avramović promašio trojku sa desetak metara u poslednjoj sekundi i Zvezda je pobedila!

21:25

40. minut - 17 sekundi do kraja, 85:83!

Jago je faulirao Avramovića, nakon gledanja snimka odlučeno je da je faul na zemlji, a ne pri šutu za tri poena. Aleksa promašuje prvo i pogađa drugo bacanje, pa Crvena zvezda ima 17 sekundi za poslednji napad na meču. Imali su crveno-beli 21 poen prednosti u drugoj četvrtini, sada brane samo dva poena razlike koji su im preostali.

Janis Sferopulos pozvao je tajm-aut, poslednji na ovom meču, kako bi crtao akciju za pobedu svog tima.

21:20

40. minut - Avramović, 85:82!

Neverovatna trojka Alekse Avramovića i sada imamo meč na jednu loptu u Beogradu. Crvena zvezda imala je poslednji napad na meču, na 28 sekundi do kraja. Loptu su bacili u aut pod košem Partizana, koji sada kreće po izjednačenje!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:18

40. minut - Drama, 83:79!

Ušli smo u poslednji minut meča Zvezde i Partizana, a glavno pitanje u ovim sekundama je da li crno-beli imaju snage za potpuni preokret. Nakon tri pogođena slobodna bacanja Kevina Pantera imaju samo četiri poena zaostatka!

21:14

ISKLJUČENJE!

Zbog koškanja Gedraitisa i Ledeja, obojica igrača dobili su po tehničku nakon gledanja snimka. to znači da je meč završen za Amerikanca u redovima Partizana, on je još davno dobio nesportsku, pa ova sudijska odluka znači i njegovo isključenje.

21:10

39. minut - Koškanje!

Baš ispred Partizanove klupe zakačili su se Zek Ledej i Rokas Gedraitis. Nakon dosuđenog faula Bolomboju, lopta je došla do Gedraitisa koji je pokušao da šutne, a Ledej ga je u prolazu udario u stomak. Reagovao je Litvanac, reagovali su i svi ostali u hali. Ovo je treći incident večeras u kojem Zek Ledej ima glavnu ulogu. 

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:06

37. minut - Jednocifreno, 81:73!

Još od sredine prve deonice Partizan nije imao jednocifren zaostatak na ovom meču. Nakon trojke iz ćoška Avramovića Zvezda ima samo osam poena prednosti. Čeka nas drama u Beogradskoj areni, gde ima oko tri minuta do kraja meča!

21:04

36. minut - Tajm-aut, 81:70!

Flouter Jaga, pa trojka Pantera kada je ostao sam u hali i Janis Sferopulos mora da traži tajm-aut. Partizan je na 11 poena zaostatka trenutno, a upravo sa tolikom razlikom pobedio je u prvom derbiju ABA lige, krajem oktobra 2023. godine!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:03

35. minut - Kaminski, 79:67!

Sjajna trojka frenka Kaminskog, koji se probudi iz letargije kada na drugoj strani terena vidi Crvenu zvezdu. Postigao je 15 poena večeras i jedan je od najboljih pojedinaca u crno-belom.

20:58

33. minut - Bolomboj, 77:59!

Živi Crvena zvezda u drugom delu meča od Džoela Bolomboja, koji hvata ofanzivne skokove, zakucava i lako rešava sva preuzimanja u kojima se nađe. Ovog puta je ugurao loptu u obruč nakon sjajnog dodavanja Miloša Teodosića.

Izvor: MN PRESS

20:53

31. minut - Uspešan čelendž, 72:56!

Prvi napad Zvezde u poslednjoj četvrtini završen je odlukom sudija da je lopta od Hange otišla van terena, ali se ta odluka promenjena nakon gledanja snimka. Sferopulos je pogodio čelendž, Nedović nije postigao poene sa poludistance, ali su Bolomboj i Ledej završili na parketu, sa mrtvom loptom u rukama.

20:48

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 72:56!

Konfuzan napad odigrala je Crvena zvezda na kraju trećeg perioda, Nedović je promašio zicer posle Teodosićeve asistencije, ali pojavio se na ofanzivnom skoku Džoel Bolomboj. Četvrto zakucavanje centra Crvene zvezde u poslednjih nekoliko minuta i pokazatelj da bi njegova energija mogla mnogo da koristi crveno-belima. Ostaje još deset minuta košarke u derbiju ABA lige.

20:45

Poruka Obradoviću!

Navijači Crvene zvezde tokom treće deonice derbija skandirali su "Uzmi Željko Majkl Džordana". Poslušajte:

20:42

27. minut - Gedraitis i Nedović, 66:49!

U trenucima kada se Crvena zvezda silno muči u napadu, Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović trojkama u dva uzastopna napada vraćaju prednost sa poluvremena na snagu! Trojka Nedovića je njegov prvi pogodak iz igre večeras, a Partizan odmah troši tajm-aut - ovo su možda i ključni trenuci za ishod derbija u ABA ligi.

20:39

26. minut - Deset razlike, 58:48!

Dugo Partizan nije bio ovako blizu! Nakon zakucavanja Alekse Avramovića samo je deset poena prednosti za crveno-bele.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:38

Tajm-aut, pa tehnička!

Crvena zvezda je ušla u problem, Partizan je prišao na 11 poena razlike i Sferopulos je morao da zatraži pauzu. Tokom tajm-auta Crvene zvezde Željko Obradović je dobio tehničku, nakon čega je Teodosić pogodio slobodno bacanje.

20:34

25. minut - Doužer je završio meč, 57:44!

Ušao je američki košarkaš umesto Frenka Kaminskog kome je razbijena arkada, šutirao je slobodna bacanja umesto centra, a zatim u prvoj sledećoj akciji napravio peti faul. Nije mogao da sačuva Džoela Bolomboja, njima dvojici zamrsile su se noge, a obojica su pali na parket. Sudije su dosudile peti faul Pi Džej Doužera.

Trenutno je prekid u Beogradskoj areni, a konačna odluka biće nam jasnija tek kada se meč nastavi. U ovom momentu kapiten Zvezde Branko Lazić priča navijačima da ne ubacuju predmete u teren.

Izvor: MN PRESS

20:30

23. minut - Problem za Doužera, 57:43!

Pokazao je Partizan energiju na početku treće deonice, zategao odbranu i realizovao nekoliko napada, ali... Pi Džej Doužer pravi dve lične greške u veoma kratkom roku i prvi je košarkaš sa četiri faula na ovom meču. Umesto njega će pokušati Ognjen Jaramaz, prvi put na ovom meču, da donese energiju crno-belima.

20:25

Prekid!

Odigrano je tek pola minuta u trećoj deonici, a Saša Pukl je prekinuo meč. Zatražio je glavni sudija ovog meča da jedan od navijača Zvezde sa mesta pored terena bude izbačen iz hale. Kada je to urađeno, utakmica je nastavljena.

20:20

Sa lica mesta!

20:15

Statistika!

 Crvena zvezda ima ubedljivu prednost na poluvremenu derbija, ali trenera Janisa Sferopulosa može da raduje još nešto - poeni njegovih igrača odlično su raspoređeni. Adam Hanga jedini je dvocifren (12 poena), a prate ga Teodosić i Mitrović sa po šest, odnosno Davidovac, Nedović, Gedraitis i Jago koji su postigli po pet poena. Smart i Bolomboj ubacili su po četiri poena, a Branko Lazić tri.

Na drugoj strani terena najefikasniji je Zek Ledej koji je svih 11 poena postigao sa linije za slobodna bacanja! Džejms Naneli i Frenk Kaminski postigli su po osam poena, Pi Džej Doužer dodao je šest, a Kevin Panter postigao je tri. Pored njih samo se još aleksa Avramović upisao u strelce, sa dva pogođena slobodna bacanja.

20:07

POLUVREME - 55:38!

Imao je tajm-aut sačuvan i za poslednji napad Janis Sferopulos, pa je odlučio da na teren pošalje četiri beka - Jaga, Teodosića, Nedovića i Smarta! Brzo je Zvezda organizovala akciju, Teodosiću je uručena lopta da šutne za tri poena, a Uroš trifunović napravio je faul kada je igrač Zvezde već bio u vazduhu.

Teodosić je pogodio sva tri slobodna bacanja!

20:03

20. minut - Buđenje Partizana, 50:35

Crno-beli su preko Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija postigli četiri poena u nizu, a Janis Sferopulos iskoristio je priliku da na 46 sekundi do kraja druge četvrtine zatraži tajm-aut i nacrta svojim igračima kako da ovaj deo susreta privedu kraju.

20:00

19. minut - Okruglo, 50:30!

Košarkaši Crvene zvezde imaju ubedljivu prednost na 100 sekundi do kraja druge četvrtine.

19:57

18. minut - Nesportska, 48:29!

Smatrao je Adam Hanga da ga je Pi Džej Doužer faulirao na polovini Partizana, a sudije su zapravo pokazale nesportsku mađarskom košarkašu u kontri, kada mu je Amerikanac pobegao ka košu Zvezde. Janis Sferopulos tražio je čelendž i nije imao uspeha - odluka ostaje na snazi.

19:54

17. minut - Smart, 48:27!

Drugi put na meču, ili bolje rečeno drugi put u istom minutu, Crvena zvezda ima maksimalnih 21 poen razlike! Džavonte Smart je pogodio oba slobodna bacanja, a za crveno-bele veoma je značajno što je on na pravi način ušao u svoj prvi derbi.

19:48

16. minut - Tajm-aut, 44:25!

Mnogo stvari ne funkcioniše u igri Partizana tokom nešto malo više od četvrtine i po. Nervozni su igrači Željka Obradovića, a u napadu prečesto nedovoljno fokusirani da bi postizali poene. Baš odatle Zvezda crpi energiju tokom dosadašnjeg toka meča, a nakon peona Džavontea Smarta ima i maksimalnih 19 poena prednosti!

19:44

14. minut - Hanga, 38:22!

Mađarski košarkaš je organizovao napad i nije to bilo sjajno, ali kada je ponestalo vremena pogodio je trojku sa preko osam metara udaljenosti. Crvena zvezda čuva ubedljivu prednost i kada na terenu nisu Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, igrači koji bi inače trebalo da pokreću napad Sferopulosovog tima.

19:40

Još malo o sukobu!

Ovako je izgledao okršaj u Areni:

19:37

12. minut - Hanga, 35:18!

Sada je ovo već ubedljiva prednost Crvene zvezde, kojoj se veliki broj igrača razigrao u ranoj fazi meča. Adam Hanga je trojkom naterao Željka Obradovića da zatraži tajm-aut na isteku prvog minuta druge četvrtine.

19:33

FRKA NA TERENU!

Dok je Partizan išao u napad dogodio se incident pod košem Crvene zvezde. Nemanja Nedović završio je na parketu nakon duela sa Zekom Ledejom, a Miloš Teodosić odmah se umešao u sukob sa Amerikancem. Morali su igrači oba tima da se uključe i spreče veći sukob, a sudije su otišle da gledaju snimak ovog incidenta.

Ledej je dobio nesportsku, a Teodosić tehničku grešku za ovaj incident na početku druge deonice! Ledej je pogodio jedino, a Nemanja Nedović oba slobodna bacanja nakon ovih sudijskih odluka.

Izvor: MONDO

19:32

11. minut - Kucanje Hange, 30:17!

Maksimalna prednost za Crvenu zvezdu, nakon atraktivnog dodavanja Nedovića za Hangu.

19:28

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 28:15!

U znaku Miloša Teodosića završava se prva deonica derbija u Beogradskoj areni. Iskusni plej prvo je pogodio trojku, a zatim izbacio magičan pas u korner za Dejana Davidovca, koji se za loptu zahvalio pogođenom trojkom. Bilo je to u poslednjoj sekundi prve četvrtine! 

19:25

9. minut - Teodosić, 22:13!

Igra Miloš Teodosić, u finišu prve četvrtine dobija priliku da nastupi. U veoma kratkom roku ispalio je trojku, ali nije pogodio!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

19:22

8. minut - Uhvaćen ritam, 19:11!

Nekoliko realizovanih napada na obe strane terena i odmah je drugačiji utisak o utakmici. Igra se malo brže i efikasnije nego što je to bio slučaj na početku meča, a u redovima Partizana probudio se Frenk Kaminski.

19:19

7. minut - Dvocifrena prednost, 15:4!

Zakucao je Bolomboj, pa položio Gedraitis i Crvena zvezda prvi put na meču ima dvocifrenu prednost protiv Partizana, u četvrtom derbiju tekuće sezone. 

19:15

6. minut - Čarke!

Nakon mrtve lopte za koju su se bacili Branko Lazić i Kevin Panter, dogodili su se manji problemi na parketu. U sukob su prvo ušli Jago dos Santos i Zek Ledej, ali se Partizanov krilni centar povukao iz rasprave i prepustio svom kapitenu da se svađa. I Panter i Jago brzo su se smirili, a sudije su igrače poslale na televizijski tajm-aut.

19:12

5. minut - Partizan se muči, 11:2!

Za sada ne funkcioniše napad Partizana, crno-beli nisu kreirali mnogo dobrih prilika pod košem Zvezde, a jedine poene postigao je Pi Džej Doužer. na drugoj strani, Zvezda je nakon trojki Gedraitisa, Lazića i Jaga postigla i dva poena preko Džoela Bolomboja, za devet poena prednosti što je maksimalno u dosadašnjem toku meča.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

19:08

3. minut - Zvezda rešeta, 9:0!

Crvena zvezda je bolje počela meč u Areni - posle Gedraitisa je trojku pogodio Branko Lazić, a zatim je to isto uradio i Jago dos Santos.

19:07

2. minut - Čelendž neuspešan, 3:0!

Igraju se izuzetno tvrde odbrane na početku meča, a zbog toga je Pi Džej Doužer morao da nagazi aut liniju. Nakon sudijske odluke Željko BOradović je tražio čelendž i potrošio ga - nije bilo promene odluke!

19:03

1. minut - Gedraitis, 3:0!

Litvanski košarkaš Rokas Gedraitis otvorio je poenima četvrti derbi u ovoj sezoni. Težak šut za najboljeg "revolveraša" crveno-belih rezultirao je prvim poenima na meču, pa je Zvezda u prednosti.

19:00

Počinjemo!

Pratimo derbi meč u ABA ligi, borbu i za prvo mesto na kraju ligaškog dela.

Crvena zvezda: Jago, Lazić, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj

Partizan:Doužer, Panter, Trifunović, Smailagić, Kaboklo

18:55

Pogođena žena!

Navijači Crvene zvezde pogodili su korom od banane jednu od žena koje sede za zapisničkim stolom. Ovaj incident obeležio je derbi i pre njegovog početka, a zvanični spiker je obavestio navijače da to više ne rade!

"Prestanite da ubacujete predmete na teren. Slušajte me upravo je jedan predmet pogodio jednu osobu za zapisničkim stolpm. Ženu, i to kora od banane. Slušajte, navijajte fer i sportski", rekao je zvanični spiker meča.

18:50

Zvižduci!

Trener Partizana Željko Obradović dočekan je zvižducima u Beogradskoj areni, koju su popunili navijači Zvezde.

18:45

Detalji iz hale!

Ovako je trenutno u Beogradskoj areni:

18:40

Ko propušta derbi?

Treneri Janis Sferopulos i Željko Obradović nisu mogli da računaju na sve igrače koje ove sezone imaju u svojim timovima.

Grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde već dugo je bez Nikole Topića koji je povređen, a među 12 igrača za meč protiv Partizana odlukom trenera nisu Stefan Lazarević i Dalibor Ilić. Najtrofejniji evropski trener izabrao je da u timu za meč protiv Crvene zvezde ne budu Džejlin Smit, Tristan Vukčević i Danilo Anđušić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:35

Sastavi!

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Jago

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

18:30

Prvi derbi u ABA ligi!

Košarkaši Partizana pred svojim navijačima ubedljivo su pobedili Crvenu zvezdu (98:87) u prvom ABA derbiju ove sezone, 30. oktobra 2023. godine. Crno-beli su na tom meču igrali u skraćenoj rotaciji, bez kapitena Kevina Pantera i Mateuša Ponitke, a u igru nisu ulazili Tristan Vukčević i Balša Koprivica.

U takvoj situaciji iskočio je centar Frenk Kaminski, koji je postigao 22 poena, uz izuzetne procente šuta. Amerikanac srpskog porekla trenutno nije u prvom planu kod Željka Obradovića, a pisalo se čak i o prekidu saradnje pre kraja tekuće sezone. Zvezda je to već uradio sa Šabazom Nejpirom, koji je bio njen najefikasniji igrač u prvom derbiju ABA lige - nekadašnji NBA plejmejker postigao je 23 poena i imao osam asistencija.

18:20

Igra Miloš Teodosić?!

Iskusni plejmejker Miloš Teodosić propustio je nekoliko mečeva Crvene zvezde zbog povrede koju je zaradio protiv Olimpije u Milanu. Činilo se da povreda nije teža, ali je Teo zapravo odsustvovao više od dve nedelje i mogao bi da se vrati baš za meč protiv Partizana, koji mu sigurno veoma znači!

O povratku Miloša Teodosića govorio je i trener Janis Sferopulos, koji je najavio povratak jednog od najboljih igrača tima u konkurenciju za meč!

Izvor: Profimedia/ Wiedensohler / imago sportfotodienst

18:10

Kalkulacije!

Crvena zvezda trenutno ima dve pobede više od Partizana u regionalnom takmičenju, pa bi meč pred navijačima crveno-belih mogao da bude presudan.

Ukoliko bi tim Janisa Sferopulosa stigao do pobede to bi verovatno bilo dovoljno da se osigura prvo mesto. Pobeda tima Željka Obradovića značila bi i dramu u finišu sezone, posebno kada se ima u vidu da Zvezda gostuje u Podgorici, Budućnosti.

17:55

Sa prethodnih mečeva...

Pogledajte kako su izgledali mečevi Zvezde i Partizana ove sezone pred navijačima crno-belih...

...ili crveno-belih:

17:40

Sudijska trojka!

Pravdu na meču Crvene zvezde i Partizana deliće Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković. 

Izvor: MN PRESS

17:25

Tri međusobna meča!

Okršaj Crvene zvezde i Partizana večeras u Beogradskoj areni biće četvrti istih timova. Dva puta su se ekipe sastale u Evroligi, a ovo je revanš u ABA ligi, pred crveno-belim navijačima.

Dosadašnji mečevi Zvezde i Partizana u sezoni:

  • Partizan - Crvena zvezda 88:86, Evroliga
  • Partizan - Crvena zvezda 98:87, ABA liga
  • Crvena zvezda - Partizan 88:72, Evroliga
17:10

Tabela!

Ovako stoje srpski klubovi u regionalnom takmičenju:



Standings provided by Sofascore

16:55

Dobar dan!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odmeriće snagu u 18. kolu ABA lige, a četvrti ovosezonski derbi ima veliki značaj na konačan plasman na kraju ligaškog dela i prednost domaćeg terena u doigravanju. Zbgo toga će biti veoma važno pobediti u Beogradskoj areni, pred navijačima Zvezde.

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Partizan 88:86
  • Za prvo mesto u ABA ligi
  • Četvrti derbi u sezoni
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Partizan imao 11 slobodnih bacanja više i 7 ličnih manje. Pa ko je ovde bio domaćin? Ponašanje Zeka ne treba ni komentarisati. Mislio je da će opet držati glavom al.....

Najnovije