• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne slažem se, nije gotovo s tim! Sferopulos opominje: Ne razmišljam tako

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janis Sferopulos pričao je i o ABA ligi i prvoj poziciji.

 Janis Sferopulos pričao je i o ABA ligi i prvoj poziciji Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Crvena zvezda ne odustaje od plej-ofa Evrolige dokle god za to postoji šansa. Poslije 24 kola ima skor 10-14 i da nije bilo kikseva protiv najlošijih timova u takmičenju Albe i Asvela šanse bi bile još veće. Ovako će morati da se bori do samog kraja i da uđe u seriju pobjeda ako želi da zadrži šanse.

Za razliku od elitnog takmičenja, gdje ima dosta oscilacija, u ABA ligi je na prvom mjestu sa skorom 16-2 i nadomak je "ovjere" prvog mjesta koje donosi prednost domaćeg terena u regionalnom šampionatu. Upravo to bilo je jedno od pitanja koje je dobio Janis Sferopulos poslije meča sa Valensijom.

"Ne, ne, ne slažem se. Ne razmišljamo o budućnosti, samo o sljedećem meču. Ne računam koliko imamo kod kuće ili u gostima. Samo razmišljam sada o Barseloni. Idemo polako, pa šta se dogodi. Ako bude dobro, super, ako ne, analiziraćemo. ABA liga nije gotova u vezi sa prrvim mjestom. Ne gledam to tako, jer i tamo idemo postepeno, imamo još osam kola, pa ćemo vidjeti", jasan je Sferopulos.

Još jedno od pitanja bilo je u vezi sa "prvom ubjedljivom pobjedom ostvarenom bez stresa u Evroligi". Odmah je to prekinuo Grk.

"Nije jedina, pobijedili smo Fener ubjedljivo. Znate, nije lako imati stabilnost u našim igrama. Zbog povreda, putovanja, nekada imamo dobre utakmice, za mene je cilj da imamo konstantnost, da budemo konstantno dobri iz meča u meč, da budemo spremni da igramo na najvišem nivou svaki meč. Naravno da će biti momenata gdje će protivnik da igra bolje. Kada date maksimum, onda će nešto dobro da se dogodi. Tako moramo da razmišljamo i to je mentalitet koji želim. Samo tako možemo da pobjeđujemo i da imamo pozitivne stvari."

Ono što svakako raduje i grčkog stručnjaka i crveno-bijele je veoma dobra partija Majka Tobija protiv španskog tima.

"Slušajte, rekao sam od prvog dana da računamo na sve igrače i bitno je da su svi spremni. Posebno kada imate duple nedjelje. Ovo je prva utakmica u duploj nedjelji Evrolige, ali je derbi sa Partizanom bio kao evroligaški, iako je ABA liga. Bolomboj je odigrao veoma dobro u derbiju, Tobi je bio svjež, ušao je i dao je nešto ekstra, nešto što nismo imali. Zato je važno da svi budu spremni, timu su potrebni svi igrači. Biće momenata kada će biti potrebno da svi budu tu da pomognu i to je pravi mentalitet, kao što je Tobi pokazao", zaključio je Sferopulos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC