• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedmi otkaz u Evroligi ove sezone: Učio od Željka, ljubio mu ruku, ali mu nije dorastao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Efes u potrazi za novim trenerom nakon rastanka sa Erdemom Džanom.

 Efes otpustio Erdema Džana Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Nakon teškog poraza od Žalgirisa (96:70), što je bio treći uzastopni za Efes, turski klub je odlučio da smijeni Erdema Džana, zvanično je potvrđeno. Džan je tako postao sedmi trener iz Evrolige koji je ove sezone dobio otkaz, pošto su prethodno prije njega otpuštani Skariolo (Virtus), Parker (Asvel), Ivanović (Crvena zvezda), Penaroja (Baskonija), Itudis (Fenerbahče) i Poceko (Asvel).

Iako je Efes na diobi prvog mjesta u prvenstvu Turske, gdje poput Fenerbahčea ima skor 15-3, rezultati u Evroligi su bili veoma loši i imaju tek devet pobjeda, što je daleko manje nego što je rukovodstvo očekivalo - čak i uz odlaske Atamana, Micića i još nekih drugih važnih faktora stabilnosti iz prethodnih godina.

Erdem Džan (43) je inače prošle sezone bio proglašen za najboljeg trenera Evrokupa, gdje je maestralno vodio Turk Telekom, a prethodno je učio od Željka Obradovića u Fenerbahčeu. Koliko ga poštuje, najbolje pokazuje to što ga je pred prijateljsku utakmicu sa Partizanom čak poljubio u ruku, što se nekima nije dopalo, pa ga je čak javno kritikovao njegov sunarodnik Ergin Ataman, koga je upravo naslijedio u Efesu.

Očigledno, pritisak u Efesu je bio prevelik i Džan je došao u nezgodnom trenutku po završetku Atamanove ere, a nije dobio dovoljno dobar tim poput njega. Zato je Efes trenutno "ispod crte", a novi trener će do kraja sezone ići u goste Partizanu (29. februar) i dočekati Crvenu zvezdu u posljednjem kolu (11. april).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC