• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić vodi na listi kandidata za MVP nagradu, a ovo su mu najveći rivali

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da li će Nikola Jokić biti MVP ove sezone? Poznato je ko mu je najveća konkurencija.

 Ko je uz Nikolu Jokica najveci kandidat za MVP nagradu NBA 2024. Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džoel Embid mora na operaciju koljena i prognoze nisu dobre, pa se čak spekuliše da je ova sezona za njega završena. Sve do čudnog "izbjegavanja Jokića" bio je favorit za MVP priznanje, potom se zbog pritiska javnosti vratio na teren i povrijedio meniskus, a sada "mora pod nož" i biće pravo čudo ako zaigra još neku utakmicu u tekućoj sezoni.

Ujedno, ovo znači i da je Embid i po novom pravilniku NBA lige "diskvalifikovan" iz konkurencije za MVP priznanje (potrebno je da odigra najmanje 65 utakmica regularnog dijela), tako da je sada Nikola Jokić izbio u prvi plan. Ove sezone Jokić standardno dobro igra za Denver i opet je na granici tripl-dabl prosjeka sa 26,3 poena, 12,2 skokova i devet asistencija po meču, ali to ne znači da je već dobio nagradu...

Znamo i šta se desilo prošle sezone i kako je Džoel Embid "preko noći" uspio da postane favorit za MVP priznanje, tako da i sada Jokić ima nekoliko protivkandidata koje nikako ne treba otpisivati.

Navodno, najveće šanse uz Jokića ima Šaj Gildžes-Aleksander, zvijezda Oklahome, trenutnog lidera Zapada. Sjajni Kanađanin u prosjeku bijleži 31,1 poena, 5,7 skokova i 6,6 asistencija, uz procente šuta iznad 50 odsto, međutim pitanje je da li će Tanderi uspjeti da ostanu na prvom mjestu. Identičan učinak poput njih ima Minesota, Klipersi imaju dvije pobjede manje (i dvije utakmice manje), dok je Denver izgubio tek meč više. Dakle, sve to može lako da se preokrene...

Treći favorit je Janis Adetokunbo iz Milvokija, dvostruki uzastopni MVP prije Jokića, potom slijedi Džejson Tejtum (Boston), dok peto mjesto drži Luka Dončić (Dalas). Mnogi ne otpisuju ni Kavaja Lenarda koji je sada potpuno zdrav i predvodi Kliperse, dok se pojavljuje i nekoliko neozbiljnijih kandidata Sabonis (Sakramento), Durent i Buker (Finiks) i Haliburton (Indijana).

Ostaje da vidimo da li će Nikola Jokić trijumfovati u ovoj konkurenciji i da li će mu se NBA liga izviniti za prošlogodišnji fijasko, ali već znamo da ga to ne zanima previše - samo kako da pobijedi, što je dokazao i protiv Portlanda genijalnim potezom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC