• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Budućnost Crvena zvezda uživo prenos livestream ABA liga
 Budućnost Crvena zvezda uživo prenos livestream ABA liga

Blamaža i potpuni raspad Zvezde! Budućnost pregazila crveno-bijele u Morači

Košarkaši Zvezde razbijeni u Podgorici, gdje je Budućnost držala čas!

 Budućnost Crvena zvezda uživo prenos livestream ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde deklasirani su u Podgorici, gdje je Budućnost ubjedljivo savladala (84:62) svog dugogodišnjeg rivala u završnici ABA lige. Gotovo ništa nije polazilo za rukom igračima Crvene zvezde, koji su se već krajem prve dionice predali u Morači i od tada samo nemoćno gledali kako im crnogorski predstavnik priređuje košmarno veče u Morači.

Kada je Zvezda i mogla da se vrati u meč, a prilazila je nekoliko puta na jednocifren zaostatak, trud saigrača nije nailazio na pravu reakciju kod dvojice iskusnih košarkaša. Nerezonskim odlukama, vjerovatno zbog prevelike želje, Miloš Teodosić i Nemanja Nedović grešili su kada to nije trebalo da se radi. Kombinovano su šutirali 0/9 za tri poena, što je dovoljan pokazatelj kako je izgledao meč u Crnoj Gori.

Ipak, Crvena zvezda ostaje na vrhu ABA lige. I nakon ovog kola njihova prednost će biti ubjedljiva, a u posljednjih sedam kola regionalnog takmičenja morali bi da izgube još dva puta kako bi se situacija na vrhu tabele zakomplikovala. Teško je očekivati tako nešto.

19:10

Užasni procenti Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde su se obrukali na gostovanju u Podgorici, a presudli su katastrofalni procenit u šutu za tri poena. Zvezda je pogodila samo tri trojke iz čak 24 pokušaja! Prevedeno u procente, to je tek 12,5 odsto...

Pored toga, Crvena zvezda je bila lošija u procentima i kada su u pitanju šutevi za dva poena, imala je čak osam skokova manje, kao i četiri asistencije manje od svog rivala u 19. kolu ABA lige. Takvom partijom ne može da se pobedi u Morači.

19:08

Statistika!

Budućnost: Mihailović 6, Megi 13, Friman 5, Slavković 4, Makundu 4, Ferel 18, Džons 7, Tanasković 6, Popović, Pol, Kamenjaš 12

Crvena zvezda: Smart 5, Lazarević 1, Teodosić 8, Hanga, Davidovac, Mitrović 16, Tobi, Bolomboj 9, Nedović 10, Gedraitis 8, gilespi, Jago 5.

19:06

Tabela!

Ovako sada stoje stvari u regionalnom takmičenju:



Standings provided by Sofascore

19:05

KRAJ UTAKMICE - 84:62!

Košarkaši budućnosti demolirali su Crvenu zvezdu u 19. kolu ABA lige!

18:58

37. minut - Rasulo Zvezde, 78:56!

Crvena zvezda je demolirana na gostovanju u Podgorici. Bez ikakve energije, bez ikakve emocije prema ubedljivom porazu i bez ikakve ideje šta promeniti. Budućnost je napravila seriju 15:1!

18:51

35. minut - NESPORTSKA, 68:55!

Kenan Kamenjaš je zakucao u kontri ,a Jago dos Santos je napravio i nesportski faul tom prilikom. Raspala se igra Crvene zvezde u ovim trenucima, pa serija Budućnosti od šest uzastopnih poena može da se produži.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:42

32. minut - Teodosić u problemu, 63:55!

Početkom četvrte deonice meča u Morači Miloš Teodosić je upao u ogroman problem sa ličnim greškama. Za manje od minut napravio ih je tri, pa će do finiša meča biti na klupi za rezerve. Odmah nakon tajm-auta u igru će Jago dos Santos, jer je Zvezdi neophodna drugačija vrsta energije u ovom trenutku.

18:36

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 59:51!

Imala je Crvena zvezda nekoliko napada da se dodatno približi, ali u tome nije uspela, pa pred poslednjih deset minuta košarke u Podgorici ima osam poena zaostatka. Trenutno Zvezda šutira užasnih 2/18, odnosno tek 11 odsto za tri poena!

Nedović je promašio četiri puta za tri poena, Teodosić tri puta, a po dva promašaja imaju Lazarević, Hanga i Gedraitis. Jednom je probao i Luka Mitrović, a nije bio precizan. Polovični su Smart i Bolomboj sa jednim pogotkom iz dva pokušaja.

18:33

29. minut - Muči se Zvezda, 59:51!

Trude se crveno-beli, ali postoje i očigledni problemi! Luka Mitrović je promašio zicer, Džavonte Smart svoj jedva pogodio, a prednost Budućnosti je i dalje osetna!

Izvor: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

18:29

27. minut - Dvocifreno, 56:46!

Kreirao je Miloš Teodosić otvoren šut za tri poena Adamu Hangi, ali mađarski košarkaš nije pogodio. Da jeste, Zvezda bi bila na samo pet poena zaostatka, što joj se nije desilo od početka druge deonice. Ovako... Mekgi je pogodio za dva, pa je ponovo razlika dvocifrena!

18:22

PREKID!

Zbog ubacivanja predmeta sa tribina, koje je pratilo horsko pogrdno navijanje čitave hale, sudije su odlučile da na nekoliko desetina sekundi prekinu meč u Morači. Morali su da se uklone ubačeni predmeti, zatim i da se obriše parket, ali neće biti novih problema - igraće se košarka u Podgorici bez većih problema.

18:17

26. minut - Bum, bum, 54:42!

Kada je Crvena zvezda pomislila da je blizu, a Nemanja Nedović upropastio dva napada crveno-belih, budućnost se pojavila i počela da rešeta. Prvo Mihailović preko ruke, zatim Ferel nakon loše komunikacije u odbrani i sada je velikih 12 poena prednosti za Podgoričane!

18:12

23. minut - Serija Zvezde, 46:40!

gotovo tri minuta bez postignutog poena za Budućnost, Crvena zvezda je u tom periodu gotovo prepolovila zaostatak i Žakelj mora da reaguje tajm-autom. Njegov tim na početku treće četvrtine ne liči na ekipu iz prve i druge.

17:53

POLUVREME - 46:36!

Košarkaši Budućnosti imaju dvocifrenu prednost protiv Crvene zvezde na derbiju 19. kola ABA lige! Podgoričani su bili daleko bolji tim u prve dve četvrtine, a njihova prednost išla je čak i do 14 poena!

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

17:47

19. minut - Tajm-aut, 41:29!

Nije Budućnost u krizi, prednost Podgoričana nije ugrožena, ali trener andrej Žakelj ima tajm-aut na raspolaganju i želi da ga potroši pre poluvremena. Crnogorski predstavnik u ABA ligi dočekao je ovu pauzu sa 12 poena prednosti, što je veoma blizu maksimalne razlike koju su imali u dosadašnjem toku meča.

17:44

18. minut - Maksimalno, 39:25!

Nakon još jednog pogotka Jogija Ferela, Budućnost ima maksimalnih 14 poena prednosti. Janis Sferopulos troši drugi tajm-aut, ali čini se da Grk nema rešenje koje bi razmrdalo njegovu ekipu. Probao je već sve svoje igrače, šansu sa kraja klupe dobili su Lazarević i Gilespi, ali niko nije doneo energiju na parket!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

17:42

17. minut - Budućnost odbila napade, 37:25!

Košarkaši Crvene zvezde pokušali su da priđu i približe se rivalu, ali... Opet ne funkcioniše napad gostiju iz Beograda, Džons pogođenim bacanjima vraća 12 poena razlike na semafor.

17:35

15. minut - Vraća se Zvezda, 31:23!

Davidovac je kreirao, a Bolomboj pogodio trojku i sada je jednocifren zaostatak Crvene zvezde u Podgorici. Do kraja druge deonice, odnosno do poluvremena, ima da se igra malo manje od šest minuta!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

17:33

14. minut - Snimak, 31:20!

Budućnost ima ubedljivu prednost i 13 poena više na svom kontu, a sudije gledaju snimak blokade nad Nedovićem, kako bi se utvrdilo da li je Makundu odigrao čisto ili je pored lopte dirao i obruč u ovom napadu. Sudija Petek je na kraju  priznao dva poena Nemanje Nedovića.

17:28

TAJM-AUT, 29:18!

Nakon zakucavanja Kenana Kamenjaša, Budućnost prvi put na meču ima dvocifrenu prednost. Grčki trener Janis Sferopulos mora da traži minut odmora jer njegov tim izgleda potpuno izgubljeno u ovom trenutku!

Izvor: MN PRESS

17:26

12. minut - Raspala se igra Zvezde, 27:18!

Serija 10:0 za Budućnost, sa pet poena na kraju prve i pet poena na početku druge četvrtine, pa Zvezda sada ima čak devet poena minusa u Podgorici. Situacija nije nimalo dobra za crveno-bele!

17:23

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 22:18!

Budućnost je mnogo bolje počela i mnogo bolje završila prvu četvrtinu u Morači! Serijom 5:0 u poslednjem minutu ovog perioda Podgoričani su stekli četiri poena prednosti na prvoj pauzi.

Izvor: MN PRESS

17:20

9. minut - Predugo bez poena, 17:18!

Crvena zvezda ima poen prednosti, ali timovi nisu u sjajnom ritmu na kraju prve deonice. Nekoliko napada nisu bili ni blizu idealne organizacije...

17:11

6. minut - Kucanja na sve strane, 12:12!

Odličan tempo u Podgorici i niz atraktivnih akcija na obe strane terena. Poslednja četiri napada, po dva na oba kraja terena, završena su zakucavanjima!

U redovima Budućnosti kucali su Slavković i Tanasković, a kod Crvene zvezde Bolomboj i Mitrović.

17:07

3. minut - Nedović, 8:5!

Nakon Luke Mitrovića koji je pogodio uz faul, u strelce se upisuje i Nemanja Nedović. Bek Crvene zvezde pogodio je izuzetno težak šut, nakon što je imao manjih problema sa kontrolom lopte i morao da pokuša bez balansa.

17:04

2. minut - Rešeta Budućnost, 6:0!

Džons, pa Ferel pogađaju trojke za domaću ekipu na samom početku meča, a Zvezda se muči u napadu za to vreme. Podgoričani imaju ubedljivu prednost!

17:01

Počinjemo!

Budućnost: Ferel, Pol, Slavković, Tanasković, Džouns

Crvena zvezda: Jago, Nedović, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj

16:55

U Beogradu!

Ovako je bilo pre nekoliko meseci, kada je Crvena zvezda dočekala Budućnost:

16:40

Budućnost u formi!

Nakon neočivanog poraza od SC Derbija krajem 2023. godine, Budućnost je uspela da naniže pet pobeda u regionalnom takmičenju i nastavi da se bori za što bolju poziciju pred plej-of. Takođe, Podgoričani su u prethodnoj rundi Evrokupa savladali Trento, što im je bilo neophodno kako bi sačuvali šanse da se domognu nokaut faze takmičenja.

16:25

Zvezdin raspored!

Nakon gostovanja u Podgorici u 19. kolu ABA lige, Crvenu zvezdu čeka još sedam mečeva u regionalnom takmičenju.

  • Crvena zvezda - Zadar
  • Mornar - Crvena zvezda
  • Crvena zvezda - Krka
  • Cibona - Crvena zvezda
  • Crvena zvezda - Mega
  • Crvena zvezda - SC Derbi
  • Split - Crvena zvezda
16:10

Prvi meč!

U tekućoj sezoni ABA lige Crvena zvezda i Budućnost već su odigrali meč u Beogradu. Aktuelni lider ABA lige upisao je pobedu (95:86), a na tom meču dominirao je američki centar sa slovenačkim pasošem Majk Tobi. Ubacio je 23 poena, uz šest skokova i dve asistencije, dvocifreni učinak imali su još Nemanja Nedović (16), Šabaz Nejpir (14) i Miloš Teodosić (10).

15:55

Tabela!

Ovako stoje stvari u regionalnom takmičenju:



Standings provided by Sofascore

15:40

Dobar dan!

Derbi meč ABa lige podgorička Budućnost i Crvena zvezda odigraće u Podgorici, a taj meč mogao bi da ima presudan značaj na borbu za prvo mesto na kraju ligaškog dela. Ukoliko Zvezda pobedi, to će biti ogroman korak tima Janisa Sferopulosa ka čelnoj poziciji, dok bi trijumf crnogorske ekipe probudio njihove, ali i nade Partizana i Cedevita Olimpije da mogu da sustignu crno-bele.

UKRATKO

  • Budućnost - Crvena zvezda 84:62
  • Derbi ABA lige
  • Borba za vrh tabele
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije