• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zadra nakon poraza od Zvezde: Da se pokrijemo ušima - Ramljak nije igrao zbog bizarnog razloga

Trener KK Zadar Danijel Jusup održao zanimljivu konferenciju za novinare

 Trener Zadra o porazu od Zvezde Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Trener Zadra Danijel Jusup govorio je poslije debakla protiv Crvene zvezde o problemima svog tima, pa i o jednoj neuobičajenoj situaciji. Košarkašu hrvatskog tima Marku Ramljaku pukla je patika prije utakmice i zato nije igrao. Zvezda je pobijedila 93:54 i učvrstila svoje prvo mjesto na tabeli šest kola prije kraja.

"Znao sam da će utakmica biti teška, imali smo u zadnje vrijeme par zaista teških mečeva. Očekivao sam to. Zvezda u ABA ligi u principu prima najmanje poena i znao sam da će napadački biti jako teško, ali nisam očekivao da bude ovako teško. Baš smo loše odigrali, mislim da je ovo naša najlošija utakmica i da moramo da izvučemo pouke, da vidimo gdje smo u odnosu na pravu evroligašku odbranu i koliko moramo da radimo da bismo išli u tom pravcu. Prvi napad smo odbranili na minut i po do kraja. Tu su napravili razliku, sve napade su realizovali i tu su napravili razliku", rekao je Jusup.

"Imali smo bizarnu stvar sa Markom Ramljakom, njemu je patika pukla pred meč, nije bila upotrebljiva, a izlazi iz povrede skočnog zgloba, pa sam odlučio da ga ne koristim. Malo sam kalkulisao i sa minutažom Žganeca, pa je sve to uticalo. I kad pogledam sve zajedno, dali su 19 koševa iz kontre, mi tri, baš smo izgledali loše, ali šta da radimo, trebalo bi da se pokrijemo ušima i da radimo", dodao je on.

Za razliku od hrvatskog stručnjaka, Zvezdin trener Janis Sferopulos održao je jednu od najkraćih konferencija za novinare. "Reći ću ono što sam rekao i igračima u svlačionici, da nema lake utakmice, a da način na koji mi igramo čini utakmicu lakom. Veoma mi je važno da naši igrači pristupe svim utakmicama kako su današnjoj. Bili su mentalno spremni, igrali dobru odbranu, imali smo veoma dobar meča u oba pravca i to je napravilo razliku", izjavio je on.

ABA timovi će poslije ovog vikenda usmjeriti svu pažnju na nacionalne kupove sljedeće nedjelje, a potom ih očekuje pauza do početka marta zbog utakmica reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC