• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda Čačak 94 Kup Koraća uživo prenos
 Crvena zvezda Čačak 94 Kup Koraća uživo prenos

Zvezda dominirala i pokazala svoj novi biser! Andrej ušao i "ovjerio" finale Kupa Koraća

Crvena zvezda pobijedila je Čačak 94 i ušla u finale Kupa Radivoja Koraća, u kojem čeka pobjednika meča Partizan - Vojvodina.

 Crvena zvezda Čačak 94 Kup Koraća uživo prenos  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda bez većih problema pobijedila je Čačak 94 i ušla u finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-bijeli nastavili su odbranu trofeja drugom pobjedom u hali Čair u Nišu, jer su nakon FMP-a eliminisali Čačak 94, nakon četvrtine i po ravnopravne utakmice.

Trener Janis Sferopulos podviknuo je na svoje igrače nakon što su Stojan Dodić i Nikola Gašić stvarali dosta problema favoritu, a onda je uveo u igru oporavljenog Miloša Teodosića i to je bilo dovoljno da se igrači Zvezde fokusiraju, uozbilje i da profesionalno urade posao u nastavku meča.

Luka Mitrović ubacio je 15 poena i bio prvi strijelac crveno-bijelih, Dalibor Ilić dodao je 13, uključujući i veoma atraktivno zakucavanje poslije ofanzivnog skoka, a dvocifreni u Zvezdi bili su i Nemanja Nedović, sa 11 poena, kao i Dejan Davidovac, sa 10 poena. Zvezda je uspjela i da razigra sve igrače koje je Sferopulos htio na terenu, kao i da odmori nosioce igre pred sutrašnje finale.

Klikom na "Razvoj događaja" pročitajte kako je protekao meč prvog polufinala Kupa Koraća.

18:43

Upisao se i Andrej Kostić

Zvezdin junior pogodio je trojku, pa iskoristio slobodna bacanja... Iskoristio je priliku koju mu je Sferopulos pružio. On je ove sezone najbolji strelac među Zvezdinim juniorima i svaki njegov kontakt sa loptom navijači u Čairu nagradili su aplauzima

Izvor: TV Arena sport/screenshot

18:42

Važnije od pobede, Teodosić je zdrav

Plejmejker i najbolji igrač Zvezde Miloš Teodosić vratio se na teren posle tri "preskočene" utakmice (Žalgiris, Zadar, FMP) i trojkom i asistencijom u drugoj četvrtini doprineo da Čačak 94 bude "odbijen" na bezbednu udaljenost. Posle toga Zvezda je imala lakši deo posla, da u preostalih 20 minuta održava razliku atraktivnim potezima i pogocima Dalibora Ilića, Stefana Lazarevića...

18:41

KRAJ - ZVEZDA DOMINANTNO UŠLA U FINALE

KK Crvena zvezda pobedila je Čačak 94 rezultatom 87:52 i ušla u finale Kupa Radivoja Koraća, u kojem čeka pobednika meča Partizan - Vojvodina, koji će početi od 20 časova.

Za razliku od četvrtfinala protiv FMP-a, Zvezda u petak uveče nije imala bilo kakvih problema protiv Čačana. Oni će svakako napustiti Kup zadovoljni, jer su se Zvezdi ravnopravno suprotstavili oko 15-ak minuta, a prethodno su u četvrtfinalu eliminisali gradskog rivala, Borac iz Čačka. Tim Marka Marinovića uzdignute glave odlazi iz Čaira.

18:34

Fotografije iz Čaira

18:29

Ko osvaja?

18:29

Moćno zakucavanje Dalibora Ilića

Jednom rukom, posle ofanzivnog skoka, "putbek" zakucavanje Zvezdinog visokog košarkaša za ogromnu prednost, 69:37. Još osam minuta do kraja utakmice

18:23

Zvezda rutinski ide ka pobedi

Posle tri četvrtine, crveno-beli vode 64:37 i 10 minuta ih deli od plasmana u finale Kupa Koraća

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

17:46

Na poluvremenu, Zvezda kontroliše situaciju

Crveno-beli posle 20 minuta košarke imaju mirno vođstvo 35:23. Najefikasniji u Zvezdi je Mitrović sa osam poena, Jago ima sedam, Luka Mitrović ima pet, uključujući i jednu trojku. U Čačku 92 Stojan Dodić je postigao šest poena, koliko je ubacio i Aleksander Tulijam

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

17:35

15' Potpuni egal!

Gašić je asistirao Dodiću, a on poentirao posle prodora za 23:23. Čačak je potom promašio "otvorenu" trojku za vođstvo Čačana

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

17:22

Teodosić se "upisao" u Čairu

Ušao je sa klupe Teo i ubacio trojku, a potom sjajno asistirao Daliboru Iliću za izjednačenje 15:15 na kraju prve četvrtine.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

17:11

Čačak 94 vodi 6:3

Preokrenuli su Čačani voiđstvo na početku meča, poenima Gašića i Dodića poveli 6:3, a pre dodatnog slobodnog bacanja Janis Sferopulos okupio je ekipu Zvezde i vikao na igrače, da ih trgne posle jako loše sekvence.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

17:04

2' Nemanja Nedović trojkom "otvara" polufinale

Zvezdin bek pogodio je za vođstvo Beograđana 3:0

16:48

Miloš Teodosić danas je u sastavu

Nakon što je zbog povrede propustio Žalgiris, Zadar i FMP, Miloš Teodosić vratio se u tim za polufinale Kupa protiv Čačka 94. Teo je poslednji put igrao na Kupu koraća 2007. godine, kada je FMP osvojio trofej sa njim na poziciji plejmejkera. Prethodno je sa "panterima" podigao trofej "Žućkova levica" i kao tinejdžer, 2005. godine.

Pogledajte prve slike iz hale:

Izvor: MN PRESS

16:46

O Zvezdinom današnjem rivalu

KK Čačak osnovan je 1994. godine, kao što kaže i njegovo ime. Prvi predsednik bio je Dragomir Grujović, a klub je osnovan sa željom da u gradu nadaleko čuvenom po košarci nastane i treći klub zbog velikog broja dečaka koji su trenirali košarku, a nisu imali mesto u KK Borac ili u KK Mladost. U toku 2016. klub je preuzela nova uprava na čelu sa Milanom Popovićem i postavila klub na staze uspeha, izboren je istorijski plasman u Prvu srpsku ligu, u takmičarskoj 2020/21 ušao je u Drugu ligu Srbije, a trenutno je u Košarkaškoj ligi Srbije i uoči Kupa zauzimao je sedmo mesto na tabeli

16:38

Kako su stigli do polufinala?

Zvezda je odigrala ravnopravan meč protiv FMP-a Saše Nikitovića i uspela da u završnici opravda ulogu favorita. Sa druge strane, Čačak 94 napravio je veliko iznenađenje pobedom protiv gradskog rivala, Borca iz Čačka.

Izvor: MN PRESS

16:36

Dobro došli u tekstualni prenos

Petak je dan za polufinala Kupa Koraća. Prvo, Crvena zvezda - Čačak 94, biće odigrano od 17 časova, a drugo, KK Partizan - Vojvodina, počeće u 20 časova. Oba pratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

UKRATKO

  • Zvezda - Čačak 94 87:52
  • Polufinale Kupa Koraća
  • Drugi par: Partizan - Vojvodina
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije