• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri trojke za 67 sekundi, pa sa pola preko Dončića: Dalas izrešetan, Luka samo gledao (VIDEO)

Pet trojki u posljednjoj četvrtini Maksa Strusa prelomile su utakmicu Klivlenda i Dalasa.

 Klivlend savladao Dalas trojkom u posljednjoj sekundi Izvor: Twitter/cavs/printscreen

Košarkaši Dalasa bili su nadomak pobjede protiv Klivlenda, pošto su na 2,6 sekundi do kraja imali poen prednosti. Činilo se da je pobjeda za tim Luke Dončića izvjesna, ali... Maks Strus nije imao takav plan - nakon duplog pasa sa Moblijem šutirao je sa svoje polovine, preko Dončića koji nije bio pretjerano posvećen odbrani, a lopta je na drugom kraju terena upala u obruč! To je bilo potrebno Klivlendu za pobjedu - 121:119!

U sjenci Maksa Strusa ostale su dvije najveće zvijezde na parketu - Luka Dončić sa 45 poena, 14 asistencija i devet skokova, odnosno Donovan Mičel sa 31 poenom, sedam skokova i šest asistencija. Nije Dalas Maveriksima pomogla ni još jedna odlična predstava Kajrija Irvinga koji je meč završio sa 30 poena. Jednostvano, za šutersku kliniku Maksa Strusa nije bilo odgovora u posljednjoj dionici derbija. Pogledajte njegov koš za pobjedu: 

Strus je utakmicu završio sa tek 21 poenom, a zanimljivo je da je u posljednja četiri minuta meča pogodio čak pet trojki. Na ovom meču šutirao je 7/10 sa distance, što jasno pokazuje da je sve svoje poene na meču postigao šutevima za tri poena, ali još je spektakularniji način na koji je to uradio.

U prelomnim trenucima meča, tokom druge polovine četvrtog perioda utakmice, Maks Strus je u roku od 67 pogodio četiri trojke. Rešetao je koš Dalasa sa različitih pozicija u četiri uzastopna napada, kao da najavljuje da će u posljednjoj sekundi sa svoje polovine pogoditi za pobjedu na meču u kojem je održao rezultatski egal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC