• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brutalna analiza Zvezdinih poraza u Evroligi! Bivši košarkaš pomenuo dvojicu igrača!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji košarkaš Zvezde analizirao još jedan poraz crveno-bijelih u Evroligi.

 Analiza Zvezdinih poraza u Evroligi Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Minhenu od Bajerna (74:66) i tako se praktično oprostili od doigravanja u Evroligi ove sezone - 10. mjesto na tabeli udaljeno je čak tri pobede, a za njega će konkurisati šest ekipa koje se na tabeli nalaze iznad tima Janisa Sferopulosa. Čini se da Zvezda neće u plej-in, a njen nekadašnji košarkaš Milutin Aleksić možda zna i razlog zašto je to tako.

Stručni konsultant televizije SportKlub analizirao je još jedan bolan poraz Zvezde u evropskoj eliti, ovog puta uz poseban akcenat na mjesto plejmejkera. Po njegovim riječima, Zvezda gubi utakmice zbog problema na toj poziciji, odnosno povreda Miloša Teodosića i Nikole Topića, čiji izostanak Jago dos Santos ne može sam da nadoknadi čak ni kad je u najboljoj mogućoj formi.

"Crvena zvezda ne može da odgovori protiv iole ozbiljne ekipe. Jago dos Santos je promijenio kontinent. Igrao je za reprezentaciju Brazila i očigledno se još uvijek nije prilagodio na vremensku razliku. U momentu kada je trebalo da odmori ulazi Adam Hanga koji jednostavno ne može da pruži pomoć na nivou na kojem je navikao ljubitelje košarke. Ekipa kao što je Bajern ništa specijalno nije odigrala. Zvezda je bila loša, nije bilo smislenih napada i sve je bilo improvizacija", rekao je nekadašnji košarkaš.

Po riječima Milutina Aleksića, izostanak dva organizatora igre preveliki je problem za crveno-bijele. "Crvena zvezda u ovom momentu ima nenadoknadiv faktor. Miloš Teodosić i Nikola Topić nisu tu. Imali su samo pet asistencija u prvom poluvremenu, a osam za cijelu utakmicu. Najveći razlog poraza leži u tome što ne može da se sa jednim plejmejkerom odigra protiv ovako kvalitetne ekipe. Igrači treba svakoj utakmici da pristupaju sa istim žarom. Crvena zvezda je ozbiljan klub, bez obzira na plasman na tabeli", zaključio je Aleksić, koji je svojevremeno igrao dvije sezone za Zvezdu.

Podsjećamo, Crvena zvezda trenutno zauzima tek 16. poziciju u Evroligi, sa učinkom od 10 pobjeda i čak 17 poraza. Lošiji od crveno-bijelih ove sezone su samo Asvel koji ima skor od šest pobjeda i 21 poraz, odnosno Alba iz Berlina koja uz pet trijumfa ima čak 22 neuspjeha.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC