• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Evroliga Crvena zvezda Panatinaikos uživo prenos livestream
 Evroliga Crvena zvezda Panatinaikos uživo prenos livestream

Zvezda se obrukala u Evroligi! Šesti uzastopni poraz - ne može ni sa Teodosićem!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Zvezde nisu mogli da pariraju Panatinaikosu!

 Evroliga Crvena zvezda Panatinaikos uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa (89:76) pred svojim navijačima, u 30. klolu Evrolige. Bio je to šesti poraz u nizu za crveno-bijele, odnosno čak osmi neuspjeh na posljednjih devet evroligaških mečeva. Zbog toga je sasvim jasno da se tim Janisa Sferopulosa neće naći u doigravanju, iako će se u posljednja četiri kola veliki broj timova boriti za 10. poziciju i posljednje mjesto koje vodi u plej-in.

Zvezda je odigrala katastrofalno u prvih 15 minuta, kada je primila čak 43 poena i izgubila rezultatski priključak za grčkom ekipom. Jedan od najkvalitetnijih timova u takmičenju, predvođen iskusnim Erginom Atamanom, nije dozvolio svojim igračima da se opuste, pa je PAO do kraja meča zadržao prednost i upisao pobjedu u Beogradskoj areni.

Ako treba tražiti pozitivne stvari sa ovog meča za Crvenu zvezdu je to svakako povratak Miloša Teodosića, koji se nakon duže pauze vratio na parket. Odigrao je malo više od 17 minuta i napravio pet ličnih grešaka, ali i pokazao da bi trebalo da bude maksimalno spreman za nastavak sezone. Raduju izuzetno dobre partije Dejana Davidovca sa 19 postignutih poena i Dalibora Ilića koji je dodao devet. Od njih dvojice nismo često gledali da tako igraju na mečevima Evrolige ove sezone.

Crvena zvezda je sa učinkom 10-20 ostala na 16. mestu evroligaške tabele i gotovo sigurno će tu i završiti takmičenje ove sezone. Žalgiris ima dvije pobjede više, a Asvel tri pobjede manje od crveno-bijelih, pa je teško očekivati da se situacija značajno mijenja u posljednja četiri meča Evrolige. Zvezdi preostaje meč protiv Virtusa u Beogradu za dva dana, zatim gostovanje Realu iz Madrida, utakmica protiv Olimpijakosa u Beogradu i protiv Anadolu Efesa u Istanbulu, na zatvaranju sezone.

22:08

Tabela!

Ovakva je situacija u Evroligi:



Standings provided by Sofascore

22:07

Statistika!

Crvena zvezda: Smart 2, Lazarević, Teodosić 4, Hanga 2, Davidovac 19, Mitrović 6, Tobi, Bolomboj 11, Ilić 9, Nedović 19, Gedraitis 4, Gilespi

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas 17, Papapetru, Grent 12, Nan 15, Lesor 19, Grigonis 8, Ernangomez 1, Mitoglu 17, Mancukas

22:05

KRAJ MEČA - 76:89!

Košarkaši Panatinaikosa nastavili su borbu za što bolji plasman pred plej-of, a Crvena zvezda se još jednim porazom približava kraju sezone u Evroligi. Šesti uzastopni, odnosno osmi poraz na poslednjih devet mečeva Zvezda je zabeležila pred svojim navijačima. Pogledajte neke od detalja sa meča:

22:02

39. minut - Tajm-aut, 76:86!

Postigao je lake poene Kostas Slukas i ponovo doneo Panatinaikosu dvocifrenu prednost u Beogradu, a Sferopulos je zbog toga zatražio tajm-aut. Grčki stručnjak će nacrtati nekoliko poslednjih napada na meču, ali je jasno da za malo više od 70 sekundi crveno-beli ne mogu do preokreta.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:54

37. minut - Greške sudija, 70:80!

Na sve strane greši sudijska trojka, koja u ovim trenucima ni očigledne stvari ne može dobro da proceni. Prvo je nastavljena igra nakon što je Teodosić položio loptu na tablu, a Lesor udario rampu prilikom silazne putanje, a zatim je Milošu Teodosiću dosuđena nesportska greška baš na francuskim košarkašem. bio je to i peti faul Zvezdinog pleja.

21:44

34. minut - Preduga pauza!

Prvo je trener Janis Sferopulos tražio čelendž zbog udarca koji je dobio Nemanja Nedović u lice i nije bio uspešan, a zatim su sudije samoinicijativno gledale snimak da utvrde od koga je lopta otišla u aut. Kada je konačno počelo da se igra Miloš Teodosić je uposlio Dejana Davidovca za nove poene Zvezde. Sada je 65:73!

21:23

Kraj treće četvrtine - 56:70!

Gledale su sudije snimak, da utvrde da li je lopta koju je položio ka košu Dejan Davidovac bila u silaznoj putanji i odlučili su da jeste - poeni su priznati! Crvena zvezda je tim poenima prišla na 14 poena zaostatka, što sudeći po dosadašnjem toku meča deluje nedostižno u poslednjoj deonici.

Izvor: Dušan Milenković/ATA images

21:20

29. minut - Dominacija Lesora, 52:68!

Francuski košarkaš postigao je šest uzastopnih poena na meču, odveo Panatinaikos do maksimalne prednosti, a zatim promašio zakucavanje da dodatno uveća razliku u korist grčkog tima. Čini se da Zvezda u ovim trenucima u potpunosti prepušta meč.

21:15

27. minut - Rastrčala se Zvezda, 52:62!

Fredi Gilespi je ukrao loptu, Miloš Teodosić povukao brz napad, a Dalibor Ilić zakucao u kontri, pa je ponovo deset razlike u korist Panatinaikosa.

21:08

25. minut - Mitoglu... 46:58!

Kad Zvezda odigra dobru odbranu, postigne lake poene i pomisli da se vrati u igru, u protivničkom timu pojavi se Dino Mitoglu. Grčki košarkaš je postigao trojku kojom je presekao seriju crveno-belih, a nakon Lesorovog zakucavanja u kontri, nakon što je Smartu ukrao loptu, grčki tim ima 12 poena prednosti.

Izvor: Dušan Milenković/ATA images

21:05

23. minut - Zvezdini trzaji, 46:53!

Nešto bolji početak treće deonice crveno-belih i prilika da se uhvati potpuni rezultatski priključak na ovom meču.

21:01

Nastavljamo!

Panatinaikos ima prvi napad u trećoj četvrtini. Za Crvenu zvezdu igraju Smart, Hanga, Davidovac, Ilić i Bolomboj.

20:55

Timske brojke!

Timovi su bili izjednačeni po broju skokova u prve dve četvrtine (12:12), dok je Panatinaikos imao dve asistencije više od Crvene zvezde (14:12). Čini se da je najveća razlika napravljena pri šutu za tri poena - grčki tim je pogodio devet trojki iz 13 pokušaja, dok je srpski predstavnik u Evroligi pokušao 10 puta i samo tri puta bio precizan.

20:50

Statistika!

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić 4, Hanga 2, Davidovac 9, Mitrović 6, Tobi, Bolomboj 9, Ilić 4, Nedović 5, Gedraitis 2, Gilespi

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas 10, Papapetru, Grent 5, Nan 11, Lesor 4, Grigonis 8, Ernangomez 1, Mitoglu 12, Mancukas

20:46

POLUVREME - 41:51!

Pokušala je Zvezda da odigra poslednji napad za malo više od tri sekunde, ali Nemanja Nedović nije mogao da pogodi nakon što je pretrčao pola terena. Ostaje deset poena razlike u korist Panatinaikosa, koji je imao impresivnih 15 minuta košarke u Beogradu, a zatim izgubio napadački ritam i dozvolio Zvezdi da ublaži utisak posle prvih 20 minuta igre. 

Izvor: MN PRESS

20:39

18. minut - Ima Zvezda snage, 39:46!

Bili su crveno-beli na 14 poena zaostatka, sada je razlika prepolovljena. Poeni Adama Hange, pa n jegova asistencija za Džoela Bolomboja i Ataman mora da traži tajm-aut. Napad Panatinaikosa ne radi kao u prvih 15 minuta utakmice.

20:36

17. minut - Poludeo je Ataman, 34:46!

Nakon što je gotovo očigledno napravio faul nad Davidovcem, Balcerovski je imao priliku da zakuca loptu u Zvezdin koš. Promašio je zakucavanje, ostao da visi na obruču, pokušao da uhvati svoj promašaj i silno iznervirao Ergina Atamana. Odmah je morao napolje, dok je Turčin vikao i ka klupi i ka njemu. sudije su prekinule akciju, loptu dodelile Zvezdi, a Lesor dobio priliku da uđe u igru.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

20:31

15. minut - Zvezda bez odbrane, 30:43!

Košarkaši grčkog tima realizuju svaki napad u koji krenu, a odbrana Crvene zvezde nema ni čvrstinu ni koncentraciju da im parira na parketu. Čak 43 primljena poena za manje od 15 minuta igre naterali su Janisa Sferopulosa da potroši i drugi tajm-aut u pre poluvremena.

20:27

13. minut - Problemi Zvezde, 24:37!

Luka Mitrović je napustio igru zbog tri lične greške i verovatno ga nećemo gledati u nastavku druge četvrtine, a Panatinaikos nakon Ernangomezovog pogođenog bacanja ima ogromnih 13 poena prednosti!

20:25

Jelisaveta Orašanin u Areni!

Supruga srpskog košarkaša Miloša Teodosića, poznata glumica Jelisaveta Orašanin, posmatra meč Crvene zvezde i Panatinaikosa, u jeku glasina da se njih dvoje razvode. 

20:21

Kraj četvrtine - 20:29!

Sedam trojki iz devet pokušaja ubacio je Panatinaikos, a dve su bile u poslednjih pola minuta prve četv rtine. Prvo je Kostas slukas pogodio na isteku napada, a zatim Kendrik nan na isteku vremena za četvrtinu. U međuvremenu je Miloš Teodosić tražio faul na polaganju pod košem Panatinaikosa, ali sudije nisu odreagovale na to!

20:19

9. minut - Serija 7:3!

Upravo su rezervisti Nemanja Nedović trojkom i Miloš Teodosić sa četiri pogođena slobodna bacanja smanjili zaostatak. Zvezda je ponovo u igri!

20:14

8. minut - Zvezda izrešetana, 11:20!

Na već pomenutu trojku Grigonisa nadovezala se još jedna Mitogluova, a zatim je u tranziciji sa distance pogodio i Kostas Slukas! Panatinaikos u Beogradskoj areni ima devet poena prednosti, Janis Sferopulos je zatražio tajm-aut, a nakon njega ćemo na terenu videti Teodosića i Nedovića.

20:13

7. minut - Tri otvorene trojke...

Prišla je Crvena zvezda na dva poena razlike, a onda su Gedriatis, Hanga i ponovo Gedraitis promašili tri otvorene trojke! Kaznio je to Grigonis na drugoj strani terena, za pet poena razlike u Areni.

20:09

5. minut - Vodi PAO, 7:11!

Iako je odbrana Crvene zvezde delovala dobro u dosadašnjem delu meča, nekoliko individualnih grešaka otvorilo je mnogo prostora za igrače grčkog tima. Sedam uzastopnih poena za Panatinaikos postigao je Mitoglu i praktično sam napravio razliku u korist gostiju!

20:05

2. minut - Bolomboj, 5:2!

Ima Crvena zvezda prednost na početku meča, jer je centar Džoel Bolomboj pogodio trojku sa centralne pozicije, nakon što mu je ostavljeno previše prostora.

20:00

Počinjemo!

Za Crvenu zvezdu na početku meča igraju Smart, Hanga, Gedraitis, Mitrović i Bolomboj.

19:55

Uvrede za Lesora!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana, francuski reprezentativac Matijas Lesor, dobio je niz uvreda od navijača u Beogradskoj areni. Njega su dočekali zvižduci i pogrdno skandiranje i pre samog meča, čim je izašao na parket!

19:45

Jagova poruka!

Košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos javio se pred meč koji će njegovi saigrači igrati protiv Panatinaikosa. On je od meča protiv Makabija iz Tel Aviva u bolnici, jer je imao lakši potres mozga i prelom jedne od kostiju lica.

19:35

Sastav Zvezde!

Crveno-beli će imati 12 igrača u timu večeras, pošto je za susret protiv Panatinaikosa pripremio i Miloš Teodosić! Iskusni košarkaš oporavio se od povrede koju je vukao poslednjih nekoliko nedelja. Ovo je sastav Crvene zvezde:

Smart, Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

19:25

Očekivanja Sferopulosa!

Grčki trener Janis Sferopulos kroz karijeru je često vodio ekipe protiv Panatinaikosa, a sada će priliku za to imati i pred Zvezdinim navijačima. Pročitajte Sferopulosova očekivanja pred duplo kolo u Evroligi.

19:15

Panatinaikos!

Sasvim je realno da se u samom finišu sezone u Evroligi košarkaši grčkog tima bore za treću poziciju pred plej-of, a ukoliko Barse "zaređa" sa porazima, možda bi i drugo mesto bilo u igri za izabranice Ergina Atamana. To bi bio izuzetan uspeh ekipe koju je prethodnog leta okupio Dimitris Janakopulos, nakon što mu je dosadilo da njegov tim bude pri dnu tabele.

19:05

Loša forma Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde imaju niz od čak pet poraza u Evroligi i po tome su trenutno najslabiji tim u takmičenju, uz poslednjeplasiranu Albu iz Berlina. Da stvari budu još lošije, Crvena zvezda ima samo jednu pobedu u poslednjih osam mečeva protiv najboljih evropskih timova...

18:55

Tabela!

Ovakvo je stanje:



Standings provided by Sofascore

18:45

Dobro veče!

Košarkaši Crvene zvezde i Panatinaikosa od 20:00 u Beogradskoj areni igraju meč 30. klola Evrolige. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos susreta.

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Panatinaikos 76:89
  • 30. kolo Evrolige
  • Zvezda je 16. na tabeli
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije