• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerbahče precrtao Jama Madara!

Izraelski košarkaš napušta Fenerbahče jer nije po ukusu Jasikevičijusa.

 Fenerbahče precrtao Jama Madara Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Nekadašnji košarkaš Partizana Jam Madar nalazi se na izlaznim vratima Fenerbahčea, turskog velikana koji je letos pojačao! Izraelac je mandat u Turskoj počeo veoma dobro i bio je izuzetno značajan igrač u rotaciji Dimitrisa Itudisa, ali se situacija promijenila kada je ekipu preuzeo Šarunas Jasikevičijus. Kod njega Madar nema ulogu, pa se u skaldu sa tim sve glasnije priča o rastanku!

Litvanski portal "15min" tvrdi da Jasikevičijus želi u timu Rokasa Jokubaitisa, a da će dolazak talentovanog Litvanca zatvoriti sve opcije da Madar ostane u ekipi. To bi izraelskog košarkaša ponovo poslalo na tržište, gdje je prethodnog ljeta bio jedna od glavnih tema evropske košarke. Zbog njegovog odlaska u Fenerbahče, odnosno rastanka sa Partizanom, "zaratili" su crno-bijeli i uticajni menadžer Miško Ražnatović. Odluka Partizana je da više ne sarađuje sa agencijom BeoBasket, osim kada je riječ o igračima koji su već u timu - poput Alekse Avramovića.

Madar je Partizan napustio kao najbolji mladi igrač Evrolige, ali tekuća sezona nije mu poslužila za iskorak u evropskoj košarci. U narednim sedmicama biće više informacija o tome gdje bi Izraelac mogao da nastavi karijeru nakon narednog ljeta i ko će želeti da mu pomogne da se vrati na pravi kolosjek. Ove sezone u dresu Fenerbahčea odigrao je 26 mečeva u Evroligi, uz prosjek od malo preko 14 minuta na parketu. Beležio je 4,7 poena, dvije asistencije i 1,3 skoka na utakmici.

Izraelac je još 2020. godine izabran kao 47. pik na NBA draftu, a uzeli su ga Boston Seltiksi. U ljeto 2021. godine igrao je Ljetnu ligu za Boston, ali je sada teško poverovati da će ga ta franšiza odvesti u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

....

Pa ti opet slusaj zalizanog

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC