• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću su ukrali četvrtu MVP titulu! Legendarni Amerikanac zagrmio: "Sad bismo pričali o istoriji!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić je blizu treće MVP titule, a mogao je da ima i četiri u nizu...

 Džordž Karl - Jokiću su ukrali jednu MVP titulu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi će se i ove sezone boriti za NBA titulu, a gotovo je izvesno da je najbolji igrač tima Nikola Jokić osvojio MVP priznanje za partije u ligaškom dijelu sezone. biće to treća prestižna nagrada za centra iz Sombora - prve osvojio je u uzastopnim sezonama, zatim je niz prekinuo Džoel Embid, a sada će priznanje ponovo u ruke košarkaša iz Sombora.

Legendarni NBA trener Džordž Karl, koji je svojevremeno vodio i Denver Nagetse, tvrdi da bi Nikola Jokić bio prvi igrač u istoriji NBA lige sa četiri uzastopna MVP priznanja, da ga prethodne godine nisu pokrali kako bi nagradu dodelili naturalizovanom Amerikancu. Do samog kraja sezone vodila se borba između Nikole Jokića i Džoela Embida, a Karl kaže da je igrač Filadelfije krađom stigao do pehara.

"Veoma loše što je Jokić pokraden prošle godine, inače bismo ovog mjeseca pričali o prvom igraču ikada koji je osvojio četiri MVP priznanja u nizu", napisao je Karl na svom Tviter profilu i izazvao lavinu komentara. Pogledajte njegovu objavu:

Jokić je i ove sezone imao veliku konkurenciju u liku i djelu Džoela Embida, ali je Kamerunac sa američkim pasošem povredom u finišu sezone sebe eliminisao iz trke jer nije odigrao dovoljan broj mečeva. Kao najveći protivnici Nikole Jokića u trci su ostali Šaj Gildžes-Aleksander, Luka Dončić i drugi košarkaši, ali niko od njih nije imao realne šanse da mu preotme najvažnije individualno priznanje.

Podsećamo, pored dvije već osvojene MVP nagrade za učinke u ligaškom dijelu sezone, Nikola Jokić ima MVP priznanje i za finalnu seriju iz prethodne sezone. Tada je predvodio Denver do prve titule u istoriji franšize, a u seriji protiv Majamija bio je ubjedljivo najbolji košarkaš tima iz Kolorada.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

drafter

daj ne budite seljaci da pišete ukradena titula MVP samo da bi ljudi ušli na link da vide da se misli u stvari na prošlogodišnju 🤦🤦🤦

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC