• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić ide ka trećoj MVP tituli! Isplivali glasovi, "oduvao" konkurenciju!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić će biti nagrađen MVP priznanjem, treći put u karijeri. Sasvim zasluženo i bez ikakvog iznenađenja.

 Nikola Jokić će treći put biti MVP Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić dobiće MVP nagradu na kraju ove sezone, objavio je neformalne glasove američki ESPN. Nije baš nikakvo iznenađenje što će Jokić treći put u karijeri biti najkorisniji igrač NBA lige, prvenstveno jer mnogi smatraju da je "zakinut" i prošle godine u korist Džoela Embida. Bio je nagrađivan 2021. i 2022. godine, a nakon "pauze" ponovo će ponijeiti neformalno priznanje za najboljeg igrača svijeta.

U neformalnoj anketi ESPN-a, Jokić je ubjedljivo trijumfovao jer ga je 85 od 100 anketiranih izabralo na prvo mjesto. Još 14 smatra da je drugoplasirani u izboru za MVP i tek jedan kao treći, što sada u ukupnom plasmanu daje njemu 327 bodova više od Šaja Gildžes-Aleksandera iz Oklahome.

Na trećem izboru prema nezvaničnim rezultatima je Luka Dončić, pa slijede Janis Adetokunbo, Džejson Tejtum, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Kavaj Lenard, Domantas Sabonis i Džejlen Braun sa jednim bodom. Vjerovatno bi pored u prvih pet bio drugačiji da Džoel Embid nije diskvalifikovan zbog povrede, odnosno u trenutku kada je bilo jasno da neće odigrati makar 65 utakmica u sezoni.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ukoliko se rezultati ispostave kao tačni, a nema sumnje da hoće jer ništa epohalno ne može da se promijeni do kraja regularnog dela sezone, Jokić će ući u društvo Lerija Birda, Medžika Džonsona i Mozesa Malouna, osvajača tri MVP nagrade. Najviše ih ima Karim Abdul-Džabar (čak šest), po pet imaju Majkl Džordan i Bil Rasel, a Lebron Džejms i Vilt Čemberlen po četiri.


Podsjetimo, Jokićev tim Denver je u ovom trenutku na diobi prvog mjesta Zapada (imaju isti skor kao Minesota 53-23) na šest mečeva do kraja, dok je dugo prvoplasirana bila Oklahoma (52-24). Jokić ove sezone prosječno bilježi 26,4 poena, 12,3 skokova i još devet asistencija.

Čak 23 puta imao je tripl-dabl, a dobro znamo da ne juri statistiku i da mu je mnogo puta nedostajao skok ili asistencija da bi ga ostvario.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC