• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić kao Jokić: Dobio prestižnu nagradu ABA lige!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Topić proglašen je za najboljeg mladog igrača u ABA ligi.

 Nikola Topić najbolji mladi igrač ABA lige Izvor: MN PRESS

Nikola Topić najbolji je mladi košarkaš u ABA ligi. Dobio je prestižno priznanje regionalnog takmičenja na glasanju u kom su učestvovali timovi, novinari i navijači. Pripalo mu je 53,6 odsto glasova, Nikola Đurišić iz Mege dobio je 14,6, a David Mirković iz Studentskog centra 13,3 odsto kombinovanih glasova.

"Da napomenemo i da je Topić bio najbolji u sve tri grupe glasača i kod trenera ABA lige, novinara i navijača što je veoma impresivno", navodi se u saopštenju ABA lige.

Nikola je prvi dio sezone proveo u Megi, pa se onda vratio u Crvenu zvezdu Meridianbet gdje je doživio povredu i čeka se njegov povratak.

Ove godine je prosječno bilježio 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova, uz prosječan indeks korisnosti 19,5. Oglasila se i Zvezda koja je napisala da je on u Crvenoj zvezdi od svoje 15 godine, gdje je prošao sve omladinske selekcije. Crveno-bijeli su naveli da se Topić "uskoro vraća na parket", međutim, nije otkriveno tačno kada, ali uskoro kreće i plej-of ABA lige i mečevi između crveno-bijelih i Studentskog centra.

"Nikola Topić koji se uskoro vraća na parket, ove sezone je u prosjeku bilježio 17,9 poena, 6,8 asistencija, 3,6 skokova, uz prosječan indeks korisnosti 19,5", naveli su iz KK Crvena zvezda.

Topić se tako pridružio Nikoli Jokiću kojoi je ovo priznanje dobio u sezoni 2014/15, poslije NBA superstara iz Denvera nagradu su dobijali Ante Žižić (Cibona), Džona Bolden (FMP), Džanan Musa (Cedevita), Goga Bitadze (Budućnost), Filip Petrušev (Mega), Nikola Jović (Mega), Nikola Đurišić (Mega).

Podsjećanja radi, Topić se rangira visoko za predstojeći NBA draft i ukoliko ode u najjaču ligu na svijetu mogao bi dogodine da igra baš protiv Jokića, Jovića, Bogdana Bogdanovića i drugih NBA asova...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC