• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan Bogdanović je NBA rekorder! Izrešetao Šarlot - u istoriji Atlante niko nije tako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bogdan Bogdanović ima vremena da dodatno popravi učinak u finišu sezone.

 bogdan bogdanovic rekorder atlante u nba ligi Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ove sezone je jedan od najboljih igrača Atlante, a i u noći između srijede i četvrtka bio je impresivan protiv Šarlota! Iako njegov tim nije stigao do pobjede protiv Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, Bogdan će dugo pamtiti ovaj meč - oborio je rekord franšize po broju postignutih trojki u jednoj sezoni!

Bogdanović je istoriju ispisao kada je pogodio 234. trojku u sezoni, a kasnije je ubacio još jednu, za popravljanje rekorda. Imaće kapiten reprezentacije Srbije priliku da dodatno uveća novi rekord Atlante u NBA ligi, pošto je ekipi ostalo da odigra još dva meča u ligaškom dijelu sezone. Na njim bi Bogdanović mogao dodatno da pobjegne od dosadašnjeg rekorda koji je držao njegov saigrač Trej Jang.

Bogdan je tokom većeg dijela sezone važio za jednog od najboljih šestih igrača u ligi, ali je u samom finišu dobijao sve više prostora u startnoj postavi Atlante. Izostanci Treja Janga su postali redovni, a Bogdanović je morao da preuzme ulogu lidera - samo je nastavio da igra svoju najbolju sezonu u NBA i da rešeta protivničke koševe!

Inače, poraz Atlante od Šarlota nikako nije uticao na ambicije Atlante ove sezone. Tim Bogdana Bogdanovića sa desete pozicije će ući u plej-in na Istoku, a tim će putem pokušati da se domogne doigravanja. Nema sumnje da će se Atlanta i u tim mečevima osloniti na Bogdana Bogdanovića, koji je jedan od najboljih trojkaša u ligi. Trenutno su ispred srpskog košarkaša, po broju ubačenih trojki, samo petorica igrača. Riječ je o Stefu Kariju, Luki Dončiću, Donteu Divinćencu, Kleju Tompsonu i Polu Džordžu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:17
Bogdan Bogdanović izlazak
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC