• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio milione, pa promašivao sve redom: Tužan kraj najboljeg šutera NBA lige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

KleJ Tompson je htio više novca i zato nije produžio ugovor sa Golden Stejtom na startu sezone. Sada bi mogao u penziju.

 Loša forma Kleja Tompsona Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nije bilo lako gledati sunovrat Kleja Tompsona u možda i njegovoj posljednjoj utakmici u dresu Golden Stejta. Iskusni bek, koji je u prethodnih 13 sezona bio jedan od najboljih šutera NBA lige, u meču plej-ina protiv Sakramenta je za 32 minuta na terenu ostao bez poena! Uzeo je deset šuteva i svaki je promašio i nagovijestio je kraj velike trojke Golden Stejta. 

Pokazali su ove sezone Stef Kari u napadu, a Drejmond Grin u odbrani da imaju još snage, ali Klej Tompson, kome je poslije ovog poraza istekao ugovor, mučio se cijele sezone sa šutom, a ovo je bila kulminacija. Nudio mu je Golden Stejt produžetak saradnje za manje novca tokom sezone, što je on odbio, a sada je pitanje da li ga iko drugi želi u timu. U ovoj sezoni je zaradio 42.220.000 dolara, što je svakako mnogo za igrača koji ovako podbacuje u ključnim mečevima. 

"Ne mogu sebe da zamislim da ne igram sa tom dvojicom momaka. Razumijem da se liga mijenja i da mnogo toga prolazi... Znam samo da želim da pobjeđujem i samo me to zanima", rekao je Stef Kari o sudbini Kleja Tompsona i Drejmonda Grina poslije meča sa Sakramentom i kraja sezone.

Njih trojica su osvojili četiri NBA prstena - 2015, 2017, 2018 i 2022. godine. Prije dvije sezone je sve djelovalo u najboljem redu, ali ih godine stižu i sada se vjerovatno Klej Tompson kaje što nije kao Drejmond Grin pristao na smanjenje plate. Pouzdani iskusni defanzivac će naredne sezone zaraditi 24.000.000 dolara, a za dvije godine će dobiti 26.000.000 dolara.

Osim Kleja Tompsona mogli bismo da vidimo van tima Golden Stejta i Krisa Pola, koga su godine konačno stigle. I on je jedva imao učinak u ovom meču sa tri poena i dvije asistencije. Za 30.000.000 dolara po sezoni premalo, a kako se šuška Golden Stejt neće morati da mu isplati još toliko za narednu sezonu ako ga otpuste do 28. juna. 

Stef Kari je jedini ostao u sjajnoj formi, ali i on će naredne godine inkasirati 55.000.000, a za dvije sezone 60.000.000 dolara i pitanje je da li sada toliko vrijedi. Ipak, prvo se postavlja pitanje šta će biti sa Klejom Tompsonom. Stigao je u ligu kao 11. pik 2011. godine, četiri puta je bio NBA šampion i pet puta Ol Star, ali posljednji put 2019. godine. Ove sezone je u regularnom dijelu igrao na 77 mečeva, startovao je 63, a prosječno je postizao 17,9 poena. Nije to izgledalo tako loše, ali ovaj posljednji meč bi mogao čak i da mu završi karijeru! 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC