• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Genijalno! Nikola Jokić "nacrtao" akciju Mareja za pobjedu, Lejkersi zbunjeni! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kako je Nikola Jokić postavio napad Denvera za pobjedu u posljednjim sekundama meča.

 nikola jokic nacrtao posljednji napad denvera za pobjedu preko mareja Izvor: Arena Sport/Screenshot

Denver je pobijedio L.A. Lejkerse 108:106 (ukupno 4:1 u seriji) i ide u polufinale Zapadne konferencije! Ponovo su ključni za trijumf Nagetsa bili Nikola Jokić i Džamal Marej, u ovom trenutku vjerovatno i najbolji tandem u čitavoj NBA ligi. Jokić je u završnici poslije "krađe" sudija vezao četiri poena, da bi Marej kao i u trećoj utakmici serije postigao ključne poene u posljednjoj dionici. Bio je loš sve do tada, a onda je ubacio 12 poena - od toga pet u finalnom minutu!

Pogodio je prvo trojku iz natrčavanja nakon ofanzivnog skoka Gordona, da bi potom u posljednjem napadu Nagetsa na meču opet "riješio" dvojkom na tri sekunde do kraja. Kako je to uspio? Još jednom vjerujući u svoj šut i savršeno postavljeni napad Jokića, čistog košarkaškog genija.

Čim su krenuli sa svoje polovine, Jokić je počeo da "komanduje" i raspoređivao je Portera Džuniora, Kaldvel-Poupa i Gordona u lijevi ugao terena, igrajući potom "dva na dva" sa Marejem. Napravio je blok i dozvolio svom saigraču da prođe pored Rivsa i Dejvisa, potom se otvorivši i za dodavanje ako je potrebno - međutim čini se da je od početka bila ideja da Marej šutira za dva poena, što najbolje umije. A uz to Hačimura i Prins nisu znali ko treba da izađe na Kanađanina...

Pogodio je Marej, ali je i Jokić bio tu za svaki slučaj da "popravi" ako je potrebno... Pogledajte kako je to izgledalo za eksploziju u "Bol areni" Denvera:

Pogledajte

00:26
Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Jokić je odigrao još jedan odličan meč i asistencija mu je falila za još jedan tripl-dabl. Postigao je 25 poena (12/21), imao i 20 skokova i devet asistencija, ali oči "bode" i sedam izgubljenih lopti

Ostalo je još toliko vremena da Lejkersi krenu u napad, ali je Jokić dobro potom reagovao u odbrani i zatvorio je Džejmsa, dok iznuđeni šut Prinsa sa pola terena nije došao do koša. Na taj način, Denver je zakazao polufinale Zapadne konferencije protiv Minesote gde će biti prvo domaćin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC