• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokića pitali za reprezentaciju Srbije, Nikola prevrnuo očima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji košarkaš na svijetu nije krio koliko mu se ne priča u ovom trenutku o reprezentaciji Srbije.

 Nikola Jokić prevrnuo očima na pitanje o reprezentaciji Izvor: YouTube/ House of Highlights

Nikola Jokić bolno je sa svojim Denverom ispao iz NBA plej-ofa i oprostio se od titule. Igrao je praktično cijeli meč, sa samo minutom odmora (47 od 48!), dao je sve što je mogao u borbi protiv neumornih i "žilavih" "vukova" iz Mineapolisa. I nije uspio.

Denver je završio sezonu već 20. maja, u ranu zoru po vremenu u Srbiji poražen je završio teren u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. U konferencijskom finalu Minesota će igrati protiv Dalasa, na Istoku će se sastati Boston i Indijana, a Jokić i tim odlaze na odmor.

Do kada će taj odmor trajati i da li će ga ovog ljeta Nikola Jokić prekinuti zbog reprezentacije? Sudeći prema njegovoj reakciji na konferenciji za novinare posle utakmice, to ne djeluje tako izvjesno.

Na pomen reprezentacije i eventualnog dolaska u junu na pripreme tima Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu, Jokić je prevrnuo očima i nije krio da mu je teško i da sluša i da priča o tome u datom trenutku. "Ne znam, čovječe. Trebalo bi da vidim tek i da razmislim o tome"

Koliki će odmor imati ako kaže "Da"?

Izvor: MN PRESS

Ako bude prihvatio da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama, Jokić bi imao oko mjesec dana za odmor. Pripreme "orlova" Svetislava Pešića počeće 24. juna i ekipa će raditi u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi do 11. jula i u tom periodu odigraće dvije utakmice pred praznim tribinama Beogradske arene, protiv Holandije 5. jula i protiv Turske, 7. jula. Nakon toga, "orlovi" će otići u Francusku na meč protiv domaćina Olimpijskih igara 12. jula, a završne pripreme biće urađene u Abu Dabiju. Reprezentacija će tamo igrati protiv takođe izuzetno jakih protivnika - Australije 16. jula i reprezentacije SAD, 17. jula. A, već je poznato da će Sjedinjene Države otići na Olimpijske igre u izuzetno jakom sastavu.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu počeće 27. jula, a reprezentacija Srbije igraće u grupi C. Prvi meč odigraće baš protiv Amerike 28. jula, 31. jula igraće protiv tima koji bude došao iz kvalifikacija, a 3. avgusta će rival "orlova" biti JužnI Sudan. Svi mečevi biće odigrani na fudbalskom stadionu "Pjer Moro" u Lilu, gde je reprezentacija Srbije igrala na Eurobasketu 2015.

Godinu poslije tog turnira, Jokić je prvi put igrao za "A" selekciju Srbije i sa 21 godinom bio značajan dio tima koji je ispisao istoriju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i osvojio srebro. Poslije toga Jokić nije igrao 2017. na Eurobasketu, 2019. je išao sa nacionalnim timom na Mundobasket u Kinu, a potom srpski tim nije uspio da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju 2021. jer je pao u kvalifikacijama u Pioniru, u kojima Jokić nije bio dio tima.

Nakon tog neuspjeha i dolaska Svetislava "Karija" Pešića, Jokić mu se stavio na raspolaganje 2022. godine na Eurobasketu i donio je Srbiji jako važnu pobedu protiv Grčke u Štark areni u kvalifikacijama za Mundobasket 2023, na kojem nije učestvovao u osvajanju srebra. Ovog ljeta, "Orlovi" će ponovo biti na velikom turniru i u ovom trenutku je neizvjesno da li će Jokić opet biti dio tima i stati na čelo reprezentacije.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Zašto ga stalno smarate sa Srbijom kada znate da će u vrijeme takmičenja jahati kobile u Somboru

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC