• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ko je centar za Evrokup?!" Lesor osvojio Evroligu, pa redom prozivao: Slušao sam s**nja!

Autor Dragan Šutvić

Matijas Lesor prozvao sve one koji nisu vjerovali u njega nakon što je sa Panatinaikosom postao šampion Evrope.

 Matijas Lesor o osvajanju Evrolige  Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Panatinaikos je osvojio Evroligu, sedmu u istoriji i prvu poslije 13 godina i odlaska Željka Obradovića, a jedan od najzaslužnijih za to je francuski centar Matijas Lesor. Ubacio je čak 26 poena protiv Fenerbahčea u polufinalu, da bi u finalu protiv Real Madrida opet održao visok nivo. Imao je 17 poena, ali još važniju ulogu imao je u odbrani gdje je "zaključao reket", čak i kada je igrao sa četiri faula, na ivici isključenja.

Zbog svega toga, na kraju se "potpuno slomio" i zaplakao, a potom likovao zbog svih onih koji su ga potcijenili: "Ja sam centar za Evrokup, nisam dovoljno dobar za tim koji želi da osvoji Evroligu. Slušao sam sva ova sra**a, sada sam pokazao recept. Sada želim da znam ko je je**ni 'Evrokup centar', ko nije centar za tim koji želi da pobjeđuje. Recite mi sada. Hajde, o čemu vi je**no pričate?", burno je reagovao Lesor u izjavi poslije meča za "Jurohups", pošto u trenucima velikog slavlja nije zaboravio koliko ljudi nije vjerovalo u njega.

Izvor: SK/PRINTSCREEN

Lesor je rekao da ne može da vjeruje da su poslije samo jedne godine na jednom mjestu uspjeli da osvoje Evroligu, dodajući da nikome u timu to nije palo na pamet:: "Počeli smo sezonu i svi su mislili: 'Ne, neće uspjeti. Nemaju talenat, nemaju ovo, nemaju ono. Počelo smo godinu loše i niko nije vjerovao. Bio sam jedini koji je vjerovao u nas, jedini koji je rekao: 'Ne, možemo ovo." Završili smo sezonu na najbolji mogući način".

Posebno je Lesor nahvalio i Ergina Atamana za koga kaže da je "sušta suprotnost" od njega i od prvog dana je nastupio sa stavom da želi da osvoji Evroligu: "Vjerovao je u sebe, vjerovao je u nas. Govorio je još onda kada nije doveo nijednog igrača da želi Evroligu. Držao se svojih riječi. Ne znam da li može da predviđa budućnost ili je samo tako samouvjeren", zaključio je Lesor.


Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC