• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je isključen Dončić: Cijela Amerika priča o Lukinom šestom faulu! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slovenački košarkaš isključen na četiri minuta do kraja, dok je Boston imao tri poena više od Dalasa.

 luka doncic iskljucen protiv bostona u finalu nba Izvor: X/Rate_the_Refs/printscreen

Košarkaši Dalasa poraženi su od Bostona (106:99) u trećem meču NBA finala, a kako ni pred svojim navijačima nisu uspjeli da zabilježe trijumf sve smo bliži "metli" u posljednjoj seriji ovogodišnjeg plej-ofa. Treći meč finala obilježio je i slovenački košarkaš Luka Dončić, ali ne onako kako smo navikli od njega - ovog puta je zbog šest ličnih grešaka morao da napusti igru na malo više od četiri minuta do kraja meča.

Odluka da Luka Dončić bude isključen u finalnom meču, nakon što je njegov tim tokom četvrte dionice nadoknadio dvadesetak poena zaostatka, izazvala je mnogo kontroverzi u SAD. Jedni su mišljenja da je opravdano dosuđen faul Dončiću jer se kasno postavio za faul u napadu Džejlena Brauna, dok drugi smatraju da je Luki trebalo progledati kroz prste u ovoj situaciji. Sudije nisu mislile tako...

Odmah je dosuđen faul slovenačkog košarkaša, a zatim su arbitri pogledali snimak kako bi se uvjerili da li su donijeli ispravnu odluku. Ostali su istog mišljenja, pa je Luka Dončić završio meč iako je ostalo da se igra još četiri minuta košarke u trećem meču finala. Pogledajte spornu situaciju:

"Mislim... Ne znam. Nismo mogli da igramo fizički. Ne smijem da kažem ništa više. Šest faulova u finalu NBA lige? Daj, čovječe, budi bolji od toga", rekao je Dončić nakon utakmice protiv Bostona. Sličnog su mišljenja i navijači Dalasa koji smatraju da je ovo bio ključni detalj utakmice i da bi njihov voljeni tim stigao do preokreta da je Dončić ostao na parketu i u narednih nekoliko minuta.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:51
Luka Dončić isključen
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC