• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Kodijev trener iz Partizana: "Bila su tri klana, nije mu bilo lako!"

Autor Dragan Šutvić

Kodi Miler Mekintajer je potpisao za Crvenu zvezdu, nakon što je prethodno bio i član Partizana.

 Sašo Filipovski o Kodiju Mileru Mekintajeru Izvor: MN PRESS

Američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer vratio se u Srbiju poslije tri godine, pa će tako poslije dresa Partizana igrati u opremi njegovog najvećeg rivala - Crvene zvezde. Šampion ABA lige doveo ga je zbog zaista sjajnih izdanja tokom prethodne sezone u Baskoniji, gdje je pružao potpuno drugačije partije nego što smo na to navikli za vrijeme njegovog boravka u crno-bijelom taboru koji je napustio ljut.

Zato je već po potpisu za Crvenu zvezdu "najavio osvetu", pošto se nije na lijep način rastao sa Partizanom, o čemu je sada govorio njegov nekadašnji trener Saša Filipovski: "On je bio dobra žena, mi smo bili dobar muž, ali brak jednostavno nije bio dobar. Eto, možda je tako najlakše objasniti kako je to izgledalo. Nije mu bilo lako, što je i razumljivo", rekao je on za "Mozzart Sport".

"Cijeli ambijent, cijela sezona je bila teška. Mi nismo imali podršku navijača. O tom huku navijača se danas najviše priča, a mi to nismo nimalo osjetili. Ko zna kakav bi Kodi bio da je osjetio taj vetar u leđa sa tribina koga jednostavno nije bilo. Manjkalo je podrške, a bilo je izolacije, testiranja, maski i priče o pandemiji", objašnjava problem slovenački trener.

Prema njegovim riječima, sezona je bila jako komplikovana i u nekim evropskim mečevima Kodi je bio jedan od lidera, dok je imao problema u ABA ligi. "Na kraju se sve to nakupilo i završilo se kako se završilo. Loše... Pa kako da bude zadovoljan? Mislio je da će izgledati drugačije. Kada se gubi i kada je sve teško, normalno je da čovjek bude nezadovoljan. Niko nije bio zadovoljan tom sezonom", dodaje Filipovski i poručuje da je uprkos svemu Amerikanac bio profesionalac koji je bio povučen, a da je svima jasno da je u međuvremenu napredovao.

"Da li je moglo drugačije? Teško je to sada reći. Takva sezona i takvi uslovi ne mogu da se ponove. Nisu bili normalni. Bilo je onda tu i klanova u ekipi. Tri grupe. Prosto problemi sa kojima se kasnije borio i Aca Matović. Zaista je teško bilo šta analizirati kada igrate zatvorene utakmice", zaključio je Filipovski.

Kodi Miler Mekintajer rođen je u američkom gradu Haj Point u Severnoj Karolini, a pohađao je koledž Vejk Forest. Nije uspio da se domogne NBA lige pošto na draftu 2016. godine nije izabran, a zatim je počela njegova evropska karijera.

Igrao je za Leuven Berse u Belgiji, Parmu u Rusiji, kratko i Teksasa Legends u Razvojnoj ligi, pa Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru i Gazijantep prije nego što je u Baskoniji debitovao na mečevima Evrolige. Tokom prethodne sezone za španski tim je odigrao 39 mečeva u Evroligi, uz prosjek od 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC