• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan igrač Amerike je danas oduševio sve: Od njega niko nije očekivao da ovako odigra

Reprezentativac Srbije o svom prvom meču protiv NBA superzvijezda u karijeri.

 Uroš Plavšić oduševljen igrom Adebajoa Izvor: MN PRESS

Srbija je ubjedljivo izgubila u meču protiv Amerike u Abu Dabiju, a taj meč bio je prilika da centar "orlova" Uroš Plavšić prvi put osjeti kako je igrati protiv najboljeg tima na svijetu.

"Utisci su takvi da mislim da smo mogli dosta bolje, ali držali smo se od početka. Par momaka nedostaje, Bogdan kao kapiten, Milutinov dosta znači na centarskim pozicijama, sa Dekijem i Jovketom bi dosta drugačija bila ova utakmica. Nadamo se dosta boljoj utakmici i pozitivnijem rezultatu kad se vrate", rekao je on poslije meča.

Abu Dabi je doživio kao prelijepo iskustvo.

"Vidjeti sve te momke na istom mjestu, pogotovo za nekoga kao ja, ko je prvi put dio reprezentacije. Veliko mi je zadovoljstvo biti sa mojim momcima ovdje i družiti se sa njima, a onda videti i sve ljude protiv kojih si sanjao da ćeš igrati. Velika čast, ali idemo dalje, ima mnogo rada pred nama".

Koji igrač tima Sjedinjenih Država ga je najviše iznenadio? Bez puno razmišljanja rekao je da je to centar Bem Adebajo, koji je ubacio dvije trojke i završio meč sa 17 poena i osam skokova. "Adebajo je danas iznenadio sve, pogodio dosta šuteva neuobičajenih za njegovu poziciju i stil igre", kazao je Plavšić.

Srbija će se vratiti u Beograd nakon ove utakmice i u nedjelju, protiv Japana, i u ponedjeljak, protiv Grčke, proći posljednje provjere za Olimpijske igre, koje će započeti baš utakmicom protiv Sjedinjenih Država 28. jula.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC