• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu da nas dobiju, evo i kako! Kari Pešić objasnio Srbiji zašto će biti teško u srijedu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektor Srbije se oglasio pred jako važan meč.

 Svetislav Pešić pred utakmicu Srbija Portoriko Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije u košarci igraće u srijedu protiv Portorika u 2. kolu olimpijskog turnira. Poslije poraza od Sjedinjenih Država na startu turnira, duel protiv Portorika imaće veliki značaj za "orlove", jer će u drugu fazu sigurno proći dvije ekipe iz grupe, u kojoj je još Južni Sudan.

Pred duel protiv Portorika, koji je u prvom kolu izgubio od Sudanaca, oglasio se selektor Svetislav Pešić. Posebno je naglasio značaj najboljeg igrača Hozea Alvarada, koji se povrijedio u prvom kolu.

"Portoriko je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji. Orijentisani su ka napadu, stigao im je i Alvarado, koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre i rezultata. Nije običan NBA košarkaš. Oni su od prošle godine ostali isti, samo se pojačali sa njim. Njihova prednost je kontinuitet, jer dugo godina zajedno igraju. I druga prednost je taj napad. Mi samo sa normalnim napadom – da kažem normalnim, ne mora da bude ništa ekstravagantno, uz veoma dobru odbranu – možemo da uzmemo težinu pod svoje ruke. S njima će biti teška utakmica – zašto? Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu – posebno četiri 'mala' beka. Mogu da nas dobiju – ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut... Oni prosečno šutiraju 30-35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gdje se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo, da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo šut za tri poena", rekao je Pešić u detaljnoj analizi.

Očekivanja uoči duela sa Portorikom izneo je i Ognjen Dobrić. "Samim tim što su se plasirali iz kvalifikacione grupe sa Litvanijom i Italijom pokazuje da imaju kvalitet. To su pokazali kroz utakmice. Ne treba nikoga potcjenjivati. Treba da odigramo maksimalno 40 minuta. Igraju jako dobro u tranziciji sa mnogo šuteva za tri poena. Imaju odlične, jako opasne bekove. Više šutiraju nego što prodiru, tako da treba da se baziramo na to i da ih zaustavimo u tranziciji. Imamo kvalitet i prednost, ali moramo da ih prikažemo na terenu, jer je papir jedno, a teren drugo", kazao je Dobrić.

Duel Srbije i Portorika počeće u srijedu u 17.15 časova na stadionu u Lilu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC