• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Uživo doček košarkaša Srbije u Beogradu

Svetislav Pešić, Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić pričali su na konferenciji za medije.

 Uživo doček košarkaša Srbije u Beogradu Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Srbije stigli u Beograd sa bronzanom medaljom oko vrata. U meču za treće mjesto pobijedili su Njemačku na Olimpijskim igrama i obradovali su naciju (93:83). Samo dan poslije velikog uspjeha iz Pariza su se stigli u srpsku prestonicu i na aerodromu "Nikola Tesla" obratili su se medijima.

"Znam da se pamte samo posljednje utakmice, ali je meni utakmica protiv Južnog Sudana bila možda i najteža u životu. Onda gubimo od Australije 24 razlike. Nekako se olako shvataju te neke utakmice koje su dobijene, a taj meč sa Amerikancima i za medalju, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli. To nas čini jačim", rekao je Bogdan Bogdanović.

Selektor Pešić otkrio je i detalje o odnosu sa igračima.

"Teško je izdržati, momci su to uradili, tako je bilo i u Manili. Mogli smo mi i da izgubimo od Njemačke, ali smo pokazali stav i sve. Zato im javno čestitam na odnosu i svemu što su uradili, radi se zajedno, dobijao sam i kritike od igrača, prijedloge i dobre i loše i prijedloge koji mi se nisu uklapali u neka moja pravila, ali smo uvijek nalazili put do toga."

Dešavanja sa konferencije pratite na MONDU klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

13:40

Kraj

Konferencija je završena, igrači i selektor Pešić su otišli.

13:40

Pešić: To je trebalo da bude finale!

"Slažem se sa Herbertom, taj meč sa Njemačkom bio je kao finale. On je skroman, veliki je stručnjak. Sve gleda po malo i iz svog ugla. Ja sam to i na konferenciji rekao, bez da neko shvati u ovom ili onom smjeru. Finale Olimpijskog turnira trebalo je da igraju Njemačka i Srbija. Zaslužili su i oni. Slažem se sa njim."

13:40

Bogdanović: Znam šta se pamti

"Znam da se pamte samo posljednje utakmice, ali je meni utakmica protiv Južnog Sudana bila možda i najteža u životu. Onda gubimo od Australije 24 razlike. Nekako se olako shvataju te neke utakmice koje su dobijene, a taj meč sa Amerikancima i za medalju, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli. To nas čini jačim"

13:39

Dobrić: Medalja je bila cilj

Kako je tekla priprema za Njemačku? "Odgovoriću ja na to, fizički i mentalno je bilo teško. Samim dolaskom na OI smo znali šta nam je cilj, držali smo se toga, pored svih tih problema u glavi nam je bila samo medalja. Kada smo znali da nas čeka meč sa Njemačkom, znali smo šta treba da uradimo, da imamo kvalitet, to smo pokazali. Dobar meč smo odigrali, došli do medalje. Ostvarili smo ono što smo zacrtali", jasan je Dobrić.

13:34

Bogdan: Zajedništvo se gradilo

"Ovo zajedništvo se gradilo, nije odjednom i na treningu i na utakmicama i poštovanje koje imamo između nas. Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj. Nismo znali koji su naši dometi, ali smo znali da su visoki, vjerovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, gdje god smo bili, bili smo zajedno. Trudili smo se da da što više vremena provedemo zajedno."

13:32

Pešić: Dobijao sam i kritike i prijedloge od igrača

"Od svega po malo, pripreme, rad, riječi, dogovor. Kao u životu, ako imaš ispred sebe cilj... Nije lako, ali je motiv, daje ti dodatnu emotivnu, mentalnu snagu i motivaciju, da se odrekneš nekih lijepih stvari preko ljeta, da budeš sa ekipom, da daješ sve. Kad se završi meč, ne postoji ništa drugo osim pripreme za narednu. Teško je izdržati, momci su to uradili, tako je bilo i u Manili. Mogli smo mi i da izgubimo od Njemačke, ali smo pokazali stav i sve. Zato im javno čestitam na odnosu i svemu što su uradili, radi se zajedno, dobijao sam i kritike od igrača, prijedloge i dobre i loše i prijedloge koji mi se nisu uklapali u neka moja pravila, ali smo uvijek nalazili put do toga."

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

13:30

"Najjači turnir ikada"

"Ovo je bio najjači košarkaški turnir ikada, 10 timova se borilo za medalju, Amerikanci su došli sa najjačim NBA igračima, tu su bili evroligaški i NBA igrači i u drugim timovima. Napraviti uspjeh na takvom turniru bio bi nemoguć bez tog fokusa, zajedništva, prije i poslije utakmice, trebalo je izdržati mentalno. Javno da im čestitam i da im se zahvalim. Meni su pomogli, ja sam se trudio i njima da pomognem, to je ogroman uspjeh, ne samo rezultat, već i način na koji smo stigli i završili turnir u Parizu", rekao je Pešić.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

13:27

Pešić: Hvala!

"Hvala svima na podršci, posebno našim navijačima koji su nam dali podršku, to nas raduje, od ljudi koji stvarno poznaju košarku i na kraju ne samo da žive od košarke nego žive za košarku. Veliko je zadovoljstvo. Želim da se zahvalim javno igračima, Bogdanu kao kapitenu ekipe. Nema velikog rezultata, bez zajedničkog puta do tog rezultata. Taj cilj, taj put nije uvijek bio lagan za velike stvari je potrebno mnogo odricanja. Ima puno prepreka na putu do cilja. Ekipa je napravila, ne atmosferu, nego o zajedničkom putu do cilja. Ekipa koja je generacija, tu su igrači iz sličnih generacija. Slučajnosti u vrhunskom sportu nema. To su igrači koji su zajedno prošli sve te selekcije i Bogdanom koji je malo stariji i mlađima poput Petruševa i Jovića."

13:26

Bogdan: Ne znam šta je pitanje

"Ne znam ni šta je pitanje konkretno, hvala svima na podršci, porodica je bila tu, oko svih nas. Svima nama igračima, trenerima, stručnom štabu. Napravili smo takvu atmosferu, od početka se to gradilo, ne samo ovog ljeta."

13:26

Ceremonija i proslava?

"Da li je to glavno pitanje? Ako jeste, da idemo dalje i da ustanemo."

13:26

Pešić: Zadovoljstvo!

"Umor ili zadovoljstvo? Da li sada snimate? Zadovoljstvo", rekao je Pešić

13:21

Košarkaši su stigli

Pešić, Bogdanović i Dobrić su došli na konferenciju za medije.

Pogledajte

00:09
Konferencija košarkaša Srbije
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

13:12

Čeka se početak

Očekuje se da će svakog momenta košarkaši Srbije da dođu, čekamo ih na aerodromu.

13:05

Navijači su tu

Tu su i srpski navijači:

Pogledajte

00:13
Ogroman broj navijača čeka bronzano/zlatne košarkaše na aerodromu!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

13:04

Košarkaši su sletjeli

To je to, košarkaši Srbije sletjeli su u Beograd!

12:48

Ko će da priča na konferenciji?

Prema prvim informacijama, pored Svetislava Pešića će na konferenciji da bude Bogdan Bogdanović, a trebalo bi tu da bude još jedan igrač, najvjerovatnije Ognjen Dobrić, ali se čeka potvrda.

12:34

Čekaju se košarkaši

Let košarkaša Srbije kasni, prema najnovijim informacijama trebalo bi oko 13.15 časova da počne konferencija, prvobitno je trebalo da krene u 12.30.

12:34

Proslava Srbije

Pogledajte kako je izgledala proslava Srbije u Parizu na ceremoniji.

12:09

Košarkaši kasne!

Najnovije informacije sa aerodroma govore da će košarkaši da kasne i da neće doći oko pola 1 kao što je bilo planirano.

12:09

Aleksa ide u NBA?

Aleksa Avramović mogao bi da ode iz CSKA direktno u NBA ligu. O uslovima je pričao njegov agent Miško Ražnatović.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

12:08

Jokić ne može da stoji na nogama

Hit scene sa dodjele medalja, Jokić nije mogao da stoji na nogama. 

12:08

Kada stižu?

Plan je da srpski košarkaši stignu na aerodrom "Nikola Tesla" oko 12.20.

12:07

Dobro došli

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije