• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Divac u Zagrebu uvek poseti dva groba: "Imao sam 14 godina, a on sa onom razbarušenom kosom"

Slavni srpski košarkaš još jednom u Zagrebu, zbog Dražena Petrovića.

 Vlade Divac uvijek u Zagrebu na grobu Dražena Petrovića Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Vlade Divac (56) došao je u Zagreb, na revijalnu utakmicu u znak sjećanja na Dražena Petrovića, prerano preminulu legendu jugoslovenske, hrvatske i evropske košarke. U organizaciji Draženove porodice, prije svih majke Biserke Petrović i brata Aleksandra, niz velikih košarkaša u zagrebačkoj Areni igraće meč u znak sećanja na "košarkaškog Mocarta".

Bio je to povod da njegov veliki prijatelj Vlade Divac još jednom dođe u Zagreb i da oda poštu svom drugu sa kojim je odrastao u mladim selekcijama Jugoslavije.

"Imao sam 14 godina i gledao sam neki intervju koji je on davao, s onom svojom razbarušenom kosom, i maštao sam da i ja mogu igrati košarku tako dobro. Nije prošlo dugo i zajedno smo igrali u reprezentaciji", rekao je Divac, a prenio Večernji list.

Divac rijetko daje izjave novinarima, ali ovog puta je napravio izuzetak. "Tužno je što Dražena nema među nama, ali je lijepo da se organizujju ovakve priredbe da se sjetimo najboljeg među nama i da to sjećanje nikad ne izblijedi. A on je, za mene, bio najbolji evropski igrač svih vremena".

Divac je priznao i da svaki put kada je u blizi glavnog grada Hrvatske obavezno svrati u Zagreb, na grobje Mirogoj, da oda poštu prijatelju i još jednoj jugoslovenskoj legendi "Kada god prolazim kroz Zagreb, odem na Draženov grob, ali i na posljednje počivalište Kreše Ćosića", dodao je Divac.

Dražen Petrović poginuo je 7. juna 1993. u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, a pred smrt njegov i Divčev odnos bio je, nažalost, nepovratno narušen zbog građanskog rata u Jugoslaviji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC