• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hauard ubacuje po 30 poena u "Areni", šta da radi Crvena zvezda? Sferopulos ima tri opcije, sve će ih probati!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Markus Hauard, sada već tradicionalno, pruža sjajne partije kada igra u Beogradu.

 Markusu Hauardu raspoložen protiv Crvene zvezde i Partizana Izvor: MN PRESS

Nema sumnje - Markusu Hauardu prijaju beogradski klubovi. Prema tome logično je očekivati da će Amerikanac i u drugom kolu Evrolige dati sve od sebe da pokaže puni potencijal. Crvena zvezda će dočekati Baskoniju u Beogradskoj areni u srijedu 9. oktobra od 20 časova i ima razlog za zabrinutost - Hauard je protiv Partizana pokazao da će briljirati i u novoj sezoni.

"Parni valjak" je poražen u Vitoriji, pretežno zahvaljujući dobroj igri Markusa Hauarda, koji je meč završio sa 17 poena. Ipak, srpske klubove više brine dobra igra beka Baskonije u Beogradu, a o tome svjedoči i prethodna sezona. Na gostovanju Crvenoj zvezdi postigao je nevjerovatnih 32 poena u januaru, a dva mjeseca kasnije ubacio je 26 Partizanu... Kod kuće je nizao nešto slabije partije, pa je timu sa Malog Kalemegdana ubacio 17, a ekipi Želja Obradovića 16.

Nisu slučajnost ove nevjerovatne brojke, u samo nekoliko dana zatrpao je koš oba vječita rivala i to u Beogradu - prvo crno-bijelima u drugom kolu Evrolige kad je postigao 33 poena, a onda svega nekoliko dana kasnije je postigao "skromnih" 30 protiv ekipe koju je tada vodio Vlada Jovanović. Pa, ostaje vječito pitanje, kako zaustaviti Markusa Hauarda?

Trojica ključnih čuvara Hauarda

Izvor: MN PRESS

Novi član čete Janisa Sferopulosa - bivši igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer igrao je prethodne sezone baš za Baskoniju. Amerikanac je prošle sezone dijelio svlačionicu sa Markusom Hauardom, pa se možda može očekivati da će on umjeti da pronađe slabu tačku rivalu. Zvezda, naravno, u svojim redovima ima i uvijek spremnog Branka Lazića, kojem je obrana zaštitni znak. Iako kapiten nije imao ulogu u dosadašnjem dijelu sezone - odigrao je tek osam minuta i to u pobjedi nad Mornarom u ABA ligi.

Ono što je možda pozitivna strana u taboru crveno-belih je da prošle godine ekipa sa Malog Kalemegdana nije imala u svojim redovima Ognjena Dobrića. Koliko će momak rođen u Kninu značiti crveno-bijelima možda najbolje govore njegove role na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu ili još bolje - njegova povreda u finalu Svjetskog prvenstva u Manili, koja je očigledno osjetno oslabila "orlove" u tom meču sa Njemačkom. Dakle, Dobrićeva čvrsta odbrana usmjerena ka protivničkim bekovima, koje bez problema preuzima i čuva, mogla bi možda da bude rješenje silnih glavobolja koje Hauard zadaje.

Hauard voli atmosferu u Beogradu 

Izvor: MN PRESS

Možda je tajna dobre igre Hauarda i dvorana u kojoj se igra, Amerikanac je nekoliko puta posmenuo da srpski klubovi prave sjajnu atmosferu na utakmicama. U igrici Evrolige izabrao je Partizan za tim koji ima najvatrenije navijače, ali se u polufinalnom izboru našla i Crvena zvezda.

Beogradska arena najveća je dvorana u kojoj se igra Evroliga - to je bio slučaj prethodnih, ali i ove sezone. Inostrani košarkaši često ističu da se samo ambijent na mečevima u Grčkoj i Turskoj može donekle porediti sa onim koji prave navijači Crvene zvezde i Partizana. Hala Buesa u Vitoriji ima za nekoliko hiljada manji kapacitet, a Baskoniju je prethodne sezone prosječno gledalo manje od 10.000 po meču.

Te brojke neuporedive su sa brojkama koje bilježe navijači Partizana i Crvene zvezde. Mečeve crno-bijelih u Beogradu prošle sezone gledalo je čak 338.574 navijača, odnosno 19.916 navijača po meču. Na rang listi odmah iza je Crvena zvezda sa prosjekom od 17.842 navijača, odnosno ukupnom posjetom od 303.316 navijača. Crveno-bijele je po ukupnom broju navijača prestigao Panatinaikos, ali tek kad se uračunaju i mečevi koje je grčki tim igrao u četvrtfinalu Evrolige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC