• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Očekivao sam izvinjenje za vrijeđanje porodica igrača Zvezde": Direktor ABA lige Vojinović odgovorio Budućnosti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon što je Budućnost objavila saopštenje o derbiju protiv Zvezde, direktor ABA lige Milija Vojinović u izjavi za MONDO odgovorio Podgoričanima.

 Direktor ABA lige o saopštenju Budućnosti Izvor: R.R/ATA images/MN Press

KK Budućnost oglasila se saopštenjem nakon poraza od KK Crvena zvezda u hali "Morača" u ponedjeljak. Podgoričani su naveli šest situacija u kojima smatraju da su ih sudije oštetile, uz ocjenu da su arbitri Saša Pukl, Josip Radojković i Denis Hadžić direktno uticali na konačni rezultat. Uz to, Podgoričani su ocijenili da "Dožaj, Maričić i Vojinović nastavljaju po starom".

Direktor ABA lige Milija Vojinović u izjavi za MONDO je dao odgovor na saopštenje Budućnosti.

"Moram da priznam da me dopis Budućnosti nije iznenadio, ali najblaže rečeno, njegova sadržina svakako jeste. Odnosno, očekivao sam i nadao se da će se iz Budućnosti oglasiti poslije svega što se dešavalo u Morači, u posljednjem meču petog kola ABA lige. Da će se tom prilikom javno izviniti ekipi Crvene zvezda i ABA ligi za ponašanje svojih pojedinih navijača i propuste u organizaciji, a posebno Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i njihovim porodicama na najprizemnijim uvredama i napadima. Ali, umjesto toga, baš kako Budućnost kaže u svom saopštenju, ponovo gledamo isti film u istoj režiji, gdje se u porazima u derbijima ABA lige, krivica uvijek traži u drugima. Nedostajali su samo još upadi u svlačionicu i prijetnje sudijama, kao i vjerni navijači iz prvih redova pored terena, od čijih se postupaka nikad nisi ogradili kada su vrijeđali, pljuvali i pokušavali da se fizički obračunaju sa gostujućim igračima. Dobro je da su makar nešto preskočili iz matrice na koju su nas navikli", rekao je Vojinović za MONDO.

O radu arbitara na derbiju u Morači, direktor lige je rekao da će nadležni u ligi uraditi ekspertizu.

"Što se tiče eventualnih sudijskih grešaka na koje Budućnost aludira, Sudijska komisija ABA lige će svakako odraditi ekspertizu i procjenu kvaliteta suđenja trojice izuzetno cijenjenih evroligaških arbitara. Nažalost, bez obzira na zaključke, to sigurno neće biti dovoljno aktuelnom menadžmentu Budućnosti koje već, očigledno ima svoje teorije zavjere i krivce, ali ne i sposobnost da realno sagleda stvari", dodao je Vojinović.

Derbi u "Morači" bio je napet i na terenu i kraj njega, u trećoj četvrtini je na zahtjev sudija isključen predsjednik KK Crvena zvezda Željko Drčelić. Nakon toga je horski vrijeđana supruga Nemanje Nedovića, najboljeg igrača Zvezde, kome je podršku u utorak pružio i najbolji srpski sportista, Novak Đoković.

Bonus video: Isključenje predsjednika Zvezde Željka Drčelića sa utakmice

Pogledajte

00:18
Željko Drčelić izbačen sa utakmice Zvezde
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC