• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio sve da prevari: NBA liga otvara istragu protiv Džoela Embida!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog toga što je Filadelfija smislila da Džoel Embid ciljano "preskače" utakmice otvorena je istraga u NBA ligi.

 Džoel Embid preskače utakmice Izvor: YouTube/Chaz NBA/Screenshot

NBA liga otvoriće ove nedjelje istragu protiv Džoela Embida nakon što je primijećena namjera Filadelfije da namjerno "skloni" sa parketa svog košarkaša i sačuva ga za važniji dio sezone, odnosno plej-of. Već duže vrijeme Džoel Embid naglas priča da je dogovoreno da neće igrati takozvane bek-tu-bek utakmice (mečeve koji se igraju uzastopno, dan za danom), a to naravno nije dozvoljeno ako igrač nije prijavio povredu.

S obzirom na to da Embid nije igrao niti jednu utakmicu tokom priprema, niti ga je bilo na "otvaranju" sezone protiv Milvokija (109:124), nije iznenađenje što će istraga biti otvorena. NBA liga inače već duže vrijeme ispituje svaki put kada košarkaš sa statusom superstarapropusti meč koji se emituje na nacionalnoj televiziji, a najavljeno je da Embida neće biti do kraja nedjelje - ni protiv Toronta, ni Indijane.

Navodno, Embid ima manjih problema sa povredom lijevog koljena i dobro je odgovorio na terapije, pa bi već krajem nedjelje očekivano da se vrati timskim treninzima, vidjećemo da li i utakmicama visokog intenziteta.

"Ovo je dio nove normalnosti za Džoela Embida ove sezone jer prema navodima naših izvora strategija je da bivši MVP ostane potpuno zdrav za plej-of. Taj plan uključuje povremeni izostanak sa terena tokom regularnog dijela sezone i rutinske provjere kod medicinskog klupskog osoblja i doktora", piše ESPN i podsjeća da su već nagovijestili iz Siksersa da će Embid i Džord u većem broju slučajeva preskakati bek-tu-bek utakmice.

I ne samo to, nagoviješteno je da Embid do kraja karijere neće igrati uzastopne utakmice, tokom ljeta je inače još smršao kako bi mogao da ostane što duže zdrav, pošto dobro znamo da su ga povrede i te kako mučile. Samo prošle sezone, odigrao je tek 39 utakmica i vratio se za plej-of gdje nije bio potpuno spreman.

Podsjetimo, zbog ovoga bi Filadelfija mogla da bude žestoko kažnjena, kao i sam Džoel Embid, ali izgleda da je to rizik na koji su računali ove sezone. Sve za šampionski prsten.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC