• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujork Post: Mirza iskoristio priliku

Mirza Teletović dobrom partijom odužio se treneru Bruklin Netsa za mjesto startera protiv Filadelfije. “Kad igra dobro, nagradim ga”, kaže Kid.

 Njujork Post: Mirza iskoristio priliku Izvor: MONDO

Startna petorka Bruklin Netsa sa Mirzom Teletovićem. Djeluje nestvarno. Tačnije, djelovala je sve do sinoć, kada je trener Netsa Džejson Kid odlučio na najboljem bh. košarkašu pruži priliku od prvog minuta, što je bio njegov prvi nastup kao starter od dolaska u NBA.

Poslije sedamdeset, brojem - 70 utakmica za Netse, što pod trenerskom palicom Pi Džej Karlisima, što kod Džejsona Kida, Teletović je konačno izašao na parket kao član startne petorke.

Slavu mu je “ukrao” fenomealni Džo Džonson koji je sa 10 trojki iz 14 pokušaja i ukupno 37 poena predvodio Neste do pobjede 130:94, ali u njoj je znatan doprinos dao i Mirza sa 11 poena i tako, kao što kaže naslov teksta u Njujork Postu, “iskoristio svoju prvu veliku priliku”.

"Najvažnija stvar je da smo došli do pobjede. Pobijedili smo i to velikom razlikom", rekao je za Njujork Post Teletović, koji je u stvari mjesto startera obezbijedio postigavši 17 poena u porazu Bruklina od Detroita u petak.

"Mirza igra dobro za nas tokom cijele sezone. Uvijek je bio profesionalac kad god smo ga trebali. Naš princip je kada igraš dobro da te nagradimo, a on je to zaslužio", rekao je trener Bruklin Netsa Džejson Kid, vjerovatno jedan od omraženijih trenera kada su u pitanju ljubitelji košarke u BiH.

Sam Teletović međutim nema zamjerki na račun svog trenera koji ga je često ove sezone znao ostaviti i na tribinama.

“Lijepo je kada ljudi cijene tvoj rad i Džejson je odličan u tome. On te cijeni ako daješ sve od sebe na treninzima i utakmicama i daće ti priliku”, rekao je Teletović koji je u odsustvu Bruka Lopeza gurnuo Kevina Garneta na centra, a Teletovića na “četvorku”.

“Trudiš se da odigraš najbolje tamo gdje je potrebno, krilo, krilni centar, centar, gdje god treba, igram”
, dodao je Teletović.

Reprezentativac BiH je osim 11 poena upisao i pet vrlo važnih skokova i opravdao povjerenje trenera.

“Igrao je odlično, kada se to od njega tražilo. Dobro je skakao i omogućio nam tu napadačku snagu da raširimo odbranu”,
rekao je Kid.

Teletović je sa dvije trojke učestovao u ukupno 21 pogođenoj trojci Bruklina, što je rekord tima, a kako kaže igrao je onako kako mu je dozvoljavala protivnička odbrana.

“Ponekad si imao otvoren šut, ponekad neko drugi ide na ulaz, sljedeći put neko pogodi trojku, samo smo igrali u skladu sa situacijom na terenu i iskorištavali prilike koje su nam se pružale”,
rekao je Teletović.

(MONDO, Foto: Nathaniel S. Butler/NBAE/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC