• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nurkiću, još si ‘zelen’ za NBA"

Autor mondo.ba

Nekadašnji košarkaš Bosne i reprezentacije Jugoslavije Emir Mutapčić, koji trenutno s klupe predvodi selekciju Njemačke, uvjeren je da će Bosna i Hercegovina izboriti plasman na Evrobasket. Ali smatra da je Jusuf Nurkić požurio u NBA.

Asistent srpskom treneru Svetislavu Pešiću u minhenskom Bajernu nema dilemu hoće li se "zmajevi" predvođeni selektorom Duškom Ivanovićem naći u završnici šampionata Evrope 2015. godine.

"Grupa sa Islandom i Velikom Britanijom nije teška, najvažnije je da se dobro pripremimo. U tome je stručan selektor Ivanović, tako da nema razloga da ne odemo na Evrobasket", rekao je Mutapčić za "Avazov sport".

Osvajač bronzane medalje za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine je dodao i da je mladi centar Jusuf Nurkić požurio sa odlaskom u NBA ligu.

"Moje mišljenje je da je Nurkić trebao da ostane još jednu sezonu u Cedeviti da odigra Evroligu, pa onda da ide u NBA. Ima on kvalitet za američku ligu, fizički je jak, ima osjećaj za skok, snalažljiv je, ali mislim da je još premlad za ligu kakva je NBA", podvukao je Mutapčić.

Inače, Nurkić je trenutno sa mladom selekcijom BiH na U-20 Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu, gdje "zmajići" gaze sve redom i imaju maksimalan učinak iz četiri odigrane utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC