• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAMPION SE ZNA - BIH!

Autor mondo.ba

Sjajnom igrom tokom cijelog turnira, košarkaši Bosne i Hercegovine do 20 godina stigli do titule na Evropskom prvenstvu B divizije, koje je održano u Sarajevu. "Zmajići" u finalu slavili protiv Belgije 76:70 (39:38).

 ŠAMPION SE ZNA - BIH! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan Duel dvije najbolje reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije donio je izuzetno zanimljivu košarku, sa mnoštvom preokreta, gdje su na kraju kao pobjednici ipak izašli mladi košarkaši Bosne i Hercegovine, koji će ubuduće igrati u A diviziji.

BOSNA I HERCEGOVINA - BELGIJA 76:70 (16:23, 23:15, 19:11, 18:21)

Do sredine prve četvrtine vodila se izjednačena borba, da bi u sljedećih pet minuta Belgijanci "dodali" gas i na prvu pauzu otišli sa "plus sedam" - 16:23.

Istom mjerom uzvratili su reprezentativci BiH u drugoj dionici meča. Najveću prednost gosti su imali u 11. minutu (17:25), nakon čega su se probudili domaći košarkaši. Prvo su "zmajići" serijom 10:2 stigli do izjednačenja (27:27), a do kraja prvog poluvremena uspjeli su i da povedu, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću reprezentacije BiH - 39:38.

Na isteku 27. minuta bh. košarkaši prvi put stigli su do dvocifrene prednosti, kada je na semaforu stajalo 51:41, a do kraja trećeg dijela igre uspjeli su da zadrže osjetnu prednost 58:49,

Ipak, u odlučujućoj četvrtini, Belgijanci su se pobrinuli da ne izostane neizvjesnosti, pa su sedam minuta prije kraja finala stigli na samo "minus dva" (62:60). Međutim, tim Alena Abaza još jednom je pokazao zašto je najbolji na turniru i uspio da odoli naletima gostiju. Na kraju, 76:70, trijumf mladih košarkaša BiH za plasman u najjaču diviziju!

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kao i na svim prethodnim mečevima, briljantan je bio Jusuf Nurkić. Novim dabl-dabl (33 poena, 13 skokova) učinkom pokazao je zašto se našao na NBA draftu. Nesebičnu podršku imao je od Stefana Glogovca (19, 5), dok su dvocifren učinak imali još Adin Vrabac (10, 4) i Nedim Buza (10, 3).

Belgijanci su imali tri izuzetno raspoložena igrača. Emanuel Lekomt postigao je 22 poena i uhvatio sedam lopti, Naim El Kunšar dodao je 21 poen, a Endi van Vlit 15.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC