• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrabac za MONDO: BiH zasluženo najbolja

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

"Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto", rekao je košarkaš "zmajića" i član idealne petorke prvenstva Evrope na kojem je Bosna i Hercegovina superiorno osvojila prvu poziciju.

 Vrabac za MONDO: BiH zasluženo najbolja Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Adin Vrabac, koji je uz Jusufa Nurkića, bio najbolji pojedinac U20 reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu B divizije nije krio oduševljenje pobjedom nad Belgijom u finalu i osvajanjem titule.

Povezane vIJesti

"Ovo je predivan osjećaj. Nešto što zaista treba doživjeti. Publika nas je ispoštovala i davala nam podršku što se posebno osjetilo u finalnoj utakmici. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto", rekao je Vrabac u razgovoru za MONDO.

Talentovani igrač BiH je na parketu u prosjeku proveo 23 minuta na parketu i postizao 11.9 poena po utakmici. Uz to imao je četiri skoka i 3,6 asistencija po meču, a u skoro svakoj utakmici "ukrao" je barem jednu loptu. Izabran je među pet najboljih košarkaša turnira.

"To je za mene veliko priznanje. Ovo prvenstvo mi je donijelo veliko iskustvo. Mislim da sam sada malo bolji igrač i trudiću se da u budućnosti što bolje treniram", dodao je sada već bivši igrač sarajevskih Sparsa koji će karijeru nastaviti u njemačkom Triru.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ipak, nisu Nurkić i on jedini zaslužni za osvajanje prvog mjesta na turniru, a izabranici Alena Abaza mogli bi u budućnosti činiti okosnicu i A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Imamo dobru ekipu i dobru generaciju. Ovo treba i dalje razvijati kako bi u budućnosti imali A reprezentaciju takvu da može parirati najboljima u Evropi", rekao nam je Vrabac koji će se u narednim danima priključiti izabranicima Duška Ivanovića.

"Spreman sam. Poslije prvenstva se osjećam odlično i idem tamo da se nametnem. Nadam se da ću dobiti priliku u kvalifikacijama i vjerujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je Vrabac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC