• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić za MONDO: Opstanak BiH ravan medalji

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Selektor juniora Bosne i Hercegovine Dragan Bajić u razgovoru za naš portal istakao da će svaka pobjeda na Evropskom prvenstvu u Turskoj predstavljati uspjeh, a eventualni opstanak u košarkaškoj A diviziji biti poput penjanja na postolje

 Bajić za MONDO: Opstanak BiH ravan medalji Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Bajićevi "zmajevi" su odradili pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj, gdje će imati težak zadatak da izbore opstanak u A diviziji jer će igrati protiv selekcija domaćina, Češke i Grčke.

"Moram da kažem da sam zadovoljan odrađenim priprepremama, prvo da naglasim uslove u kojima smo radili koji su za čistu desetku, naravno zahvaljujući ljudima iz Saveza. Jedina zamjerka su mozda plan odigravanja pripremnih utakmica koji nam nije išao na ruku, puno putovanja koja su nas dosta trošila i oduzela puno vremena kad je trening u pitanju. Najsretniji sam što su svi igrači pripreme zavrsili bez povreda uz sjajan rad mog stručnog tima pomoćnih trenera Žarka Milakovića, Zorana Lukića kao i kondicionog trenera Nemanje Zlojutra", rekao je Bajić za naš portal.

Selektor juniora BiH se potom požalio na "tanak" roster...

"Imajući u vidu spisak koji sam imao kad sam preuzeo funkciju selektora i stanje u kojem smo sada smatram da smo strašno hendikepirani. Sa prvobitnog spiska mi nedostsje sigurno sedam igrača koji bi bili među 12, iz raznoraznih razloga izostaju, što povreda, odlasci u druge selekcije i možda najveći udarac izostanak Kenana Karahodžića, momka koji je prošao cijele pripreme sa nama i pet dana pred prvenstvo dobio zabranu igranja od strane FIBA".

Raspored utakmica

Četvrtak, 24. juli

BiH - Grčka (14 h)

Petak, 25. juli

Turska - BiH (20.45 h)

Subota, 26. juli

BiH - Češka (18.30 h)

 Zbog svih problema koji su zadesili njegov tim, Bajić nije pretjerani optimista kad je u pitanju ispunjenje cilja - opstanak na kontinentalnom šampionatu.

"Samo takmičenje po sebi je jako specifično, tako da ti i dvije pobjede u grupi ne garantuju opstanak a isto tako i ako kroz grupu prođes bez pobjede opet imas šanse da opstaneš. Svaka pobjeda bi bila velika a sam opstanak u A diviziji ravan medalji. Strah me širine koju imamo u rosteru a znajuci da u 11 dana imamo devet utakmica. Pokušaću od svih igrača da izvučem maksimum i da napravimo što bolji rezultat", podvukao je nekadašnji trener Igokee iz Aleksandrovca.

Na put za Tursku idu Mirsad Pilavdžić, Edin Atić, Ivo Garić, Milenko Predić, Haris Curevac, Damir Hadžić, Nedim Đedović, Enis Memić, Aleksandar Lazić, Đorđe Aleksić, Imran Polutak (kapiten), Rijad Smajlović. Selektor Dragan Bajić, pomocni treneri Žarko Milaković i Zoran Lukić, fiziotarapeit Emir Bukva, vođa puta Admir Prašović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC