• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sparsi “gaze”

Autor mondo.ba

Košarkaši sarajevskih Sparsa i poslije šestog kola jedina su neporažena ekipa u Ligi Bosne i Hercegovine.

 Sparsi “gaze” Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Sparsi su do šeste pobjede ove sezone došli na gostovanju u Višegradu kod Varde 72:67. Pobjednik je odlučen u posljednjem kvartalu, koji su gosti dobili 24:12. U pobjedničkom timu najefikasniji su bili Josipović sa 19 i Nikolić sa 16 pogodaka. Na drugoj strani Đurđević najbolji sa 16 poena.

U derbiju začelja Heo je u Bileći pobijedio Bosnu Royal 82:72. U domaćem sastavu četiti igrača su imala dvocifren učinak ( Negovanović 22, Petković 21, Kastratović 16, Bratić 10), a na drugoj strani Rašidović je postigao 20, a Šljuka 14 poena.

Široki je gostujućom pobjedom protiv Kaknja 71:62 došao do trećeg ovosezonskog trijumfa . Josip Bilinovac je sa 19 poena predvodio Široki do pobjede.

Gostujući trijumf ostvarila je i ekipa Građanski Bobar, koja je slavila ubjedljivo u Zenici protiv Čelika 81:61. Bivši Igrač Igokee Željko Klještan predvodio je svoj tim do pobjede sa 18 poena, njemu uz rame bio je Boljkovac sa 17.

U najneizvjesnijem meču Leotar je u Trebinju trojkom Cvetkovića 10 sekundi prije kraja pobijedio Slobodu 61:60. Cvetković je sa 17 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu. Na drugoj strani Tuljković je postigao 19.

Neizvjesno je bilo i u Mostaru, gdje je Zrinjski bio bolji od Mladosti 79:75. Demić sa 23 i Sekulovićsa 19 poena vodili su Zrinjski do četvrte pobjede, dok je na drugoj strani u ekipi Mladosti, koja je i peti put poražena ove sezone bolji od ostalih bio Svilar sa 19 poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC