• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović: Jusufe ovo je tvoja reprezentacija!

Autor mondo.ba

Sukob na relaciji centar Denvera Jusuf Nurkić protiv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine se nastavlja.

 Mahmutović: Jusufe ovo je tvoja reprezentacija! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jusuf Nurkić ponovo se oglasio iz Sjedinjenih Američkih Država i “osuo paljbu” po čelnim ljudima Košarkaškog Saveza BiH. Uglavnom rekao je da neće igrati za “Zmajeve” dok su tamo Harun Mahmutović, Dino Konaković i Igor Stojanović.

Podsjećamo sve je počelo ljetos kada je Nurkić napustio pripreme “A” reprezentacije zbog povrede. Obavio je preglede u Zagrebu, a u Bh savezu su smatrali da je to težak prekršaj discipline.

"Čekali smo ga sedam dana, sve do odlaska u Italiju. Čekali smo te famozne nalaze. Sedmi dan smo bili dužni da obavijestimo javnost i tu ne vidim niti jednu zlonamjernu konstataciju ili mišljenje, osim da on nije došao u dogovoreno vrijeme. On se ne odaziva Savezu, nego igračima i selektoru," rekao je generalni sekretar saveza Harun Mahmutović, koji smatra da je najveći krivac za novonastalu situaciju Nurkićev menadžer Enes Trnovčević

"Isključivi krivac za sva dešavanja je Nurkićev menadžer i ne želim da dozvolim da nam jedan menadžer drži moralne pridike i priča da smo lopovi. Oni koji ne igraju za BiH, ne vole je, pa nismo mi ovce. Iza svega ovoga stoji režirana priča Enesa Trnovčevića, a dokaz je slučaj sa Omićem kada je optužio Mateja Avanza da je uzeo 300.000 evra i da Omić neće doći u reprezentaciju dok je Avanz director.Jusuf Nurkić nije odgovarao na naše pozive i ne možete reći neću da razgovaram, a ne javljati se na pozive. Enes je rekao da ga je slomila U20 reprezentacija, a Buza, Vrabac i Glogovac su se priključili reprezentaciji prije svih iako su imali obaveze u U20 reprezentaciji. Mirza Teletović je došao prvog jula dok je Nurkić došao kao posljednji sedmog jula' kaže Mahmutović.

"Nurkić je dobrodošao u ovu reprezentaciju, ona je njegova koliko i ostalih reprezentativaca. On se odaziva na poziv selektora, ukoliko ga selektor uvrsti među 12 najboljih. Nurkić se odaziva navijačima i građanima Bosne i Hercegovine, a ne Košarkaškom savezu," smatra Mahmutović.

Na pitanje novinara da li će Jusuf Nurkić igrati za drugu zemlju, Mahmutović je odgovorio:

''Jusuf Nurkić neće nikada zaigrati za drugu zemlju. Ukoliko FIBA napravi ustupak kao u slučaju Preldžića, mi ćemo je tužiti'', kazao je Mahmutović i dodao:

''Ulazimo u težak i neizvjestan period i borićemo se. Treba otvoreno pričati. Duško treba da zna šta se dešava i da zna kakvi smo mi u Savezu. Ukoliko mi ne valjamo, Duško i ne treba biti ovdje. Selektor će 99.9 posto biti Ivanović, on ne traži veliku platu, traži ozbiljne pripreme, ozbiljan medicinski staff, ozbiljan skauting i mi ćemo mu to sve omogućiti i to je suština''.

Na kraju zaključak je da u ovom slučaju svi gube. Nurkić što ne igra za reprezentaciju, što je san valjda svih, koji se bave ovim sportom. Selektor što u svojim redovima po svemu sudeći neće imati sjajnog košarkaša na Evropskom prvenstvu naredne godine. Navijači, koji neće moći gledati u dresu “Zmajeva” NBA tandem Teletović- Nurkić. Ipak nada je da će do početka priprema ipak obe strane "spustiti gard" i pronaći zajednički jezik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC