• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA BIH: I Bilećani u nizu Sparsa...

Autor mondo.ba

Sarajevski Sparsi nezadrživo gaze sve rivale! Vodeća ekipa košarkaškog prvenstva BiH upisala je i dvanaesti trijumf u nizu. U prvoj utakmici 13. kola Sarajlije deklasirale Heo 93:64. U subotu i nedjelju preostalih pet mečeva.

Seriji pobjeda Sparsa ne nazire se kraj. Sarajevski tim u duelu sa Heom iz Bileće stigao je do dvanaeste ligaške pobjede u nizu, i to više nego ubjedljivo.

SPARS - HEO 93:64 (25:16, 20:18, 20:18, 28:12)

REZULTATI 13. KOLA


Spars - Heo 93:64

U subotu:
Zrinjski - Kakanj (18 časova),
Široki - Sloboda (19),
Čelik - Varda (19),

U nedjelju:
Građanski - Leotar (18),
Mladost - Bosna Rojal (19).

TABELA: Spars 12-0, Leotar 9-3, Građanski 7-5, Kakanj 6-6, Zrinjski 6-6, Široki (-1) 6-5, Mladost 5-7, Heo 5-7, Sloboda (-1) 5-6, Čelik 4-8, Varda 3-9, Bosna Rojal 3-9.

Već nakon prve četvrtine domaći tim napravio je lijepu zalihu od devet poena prednosti, da bi do poluvremena ona narasla na 11. I u nastavku meča isti scenario.

Sarajlije su i treću četvrtinu riješile u svoju korist, da bi u posljednjem kvartalu bili najefikasniji. Postigli su 28 poena, primili svega 12 za konačnih 93:64.

Nedim Buza imao je još jedno raspoloženo veče. Postigao je 24 poena uz sjajan šut za tri poena (pet od sedam) i uz pet uhvaćenih lopti bio je prvo ime susreta.

Sjajnu partiju odigrao je i Aleksej Nikolić, koji je osim 12 poena sakupio i isto toliko asistencija, dok je Stefan Glogovac susret završio sa 17 poena i šest skokova.

Kod gostiju čak pet igrača imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Dejan Ivković sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte.

Preostali mečevi 13. kola biće odigrani u subotu i nedjelju. Najzanimljiviji meč igra se u Bijeljini, gdje će koplja ukrstiti drugoplasirani Građanski i trećeplasirani Leotar.

Sparsi u utorak protiv Širokog igraju zaostalu utakmicu 12. kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC