• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulaomerović ljut: Kome smeta Sloboda!?

Autor mondo.ba

Trener košarkaša tuzlanske Slobode Damir Mulaomerović bio je nezadovoljan nakon poraza u derbiju od Sparsa, okrivljujući sudije za neuspjeh protiv lidera prvenstva. "Ako je cilj da se košarka u Tuzli ugasi, recite".

 Mulaomerović ljut: Kome smeta Sloboda!? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Slobode bili su na korak od iznenađenja u 14. kolu košarkaške Lige BiH. Tuzlaci su imali šut za pobjedu i trijumf protiv neporaženih Sparsa, ali nisu uspjeli. Sarajlije su slavile i upisale 14. uzastopni trijumf u sezoni.

Ipak, po riječima trenera Slobode, nije sve bilo "čisto" na ovom meču. Po završetku susreta, Damir Mulaomerović osuo je paljbu po sudijama, direktno ih okrivljujući za neuspjeh svog tima.

"Utakmica je bila dobra, pravi derbi, s tim da smo mi zaslužili pobjedu. Sudije Komar i Porobić nisu bili na visini zadatka. Kralj je bio ok. U prvih 12 minuta smo izveli samo tri slobodna bacanja. Zadnji napad je bio evidentan faul. Na našem najboljem igraču Hasandiću nije dosuđeno šest, sedam prekršaja. Pitam se, da li ja to nekome smetam, ili neko drugi? Ne znam, ali vidjećemo", prenosi Avazov "Sport" izjavu frustriranog trenera Tuzlaka.

Ne bi čudilo ako Mulaomerović napusti Slobodu i uopšte bh. košarku.

"Razgovaraću sa čelnicima kluba. Već dugo razmišljam o odlasku, ali nisam htio otići jer je Sloboda fer klub, nikome ništa ne duguje, a ima najveću posjetu. Ako me neko želi otjerati, ja ću otići, ali kad ja hoću, a ne kada ti ljudi zažele", poručio je on i dodao:

"Sigurno je da ću razmotriti i mogućnost podnošenja ostavke. Ne želim da jedan klub kao što je Sloboda bude talac moga imena. Sigurno je da ću razgovarati sa upravom kluba. Neću da klub bude talac pojedinaca. Sloboda je jedini klub koji je uplatio kompletnu kotizaciju. Nikome ništa ne dugujemo i stvarno ne znam kome smetamo. Ako vam je cilj da se košarka u Tuzli ugasi i da spadne na 20 navijača, recite", nije krio razočarenje trener Slobode.

U narednom kolu Sloboda gostuje u Bileći ekipi Hea.

"Kažu mi da nas tamo čeka pakao, a ja se pitam zašto? U čemu bi bio problem", pita se mladi stručnjak.

Sloboda je u prvih 14 kola domaćeg prvenstva upisala šest pobjeda i osam poraza i trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC