• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA BIH: Prvi gostujući trijumf Slobode

Autor mondo.ba

U prvom meču 15. kola košarkaške lige BiH, Sloboda je upisala sedmi trijumf u sezoni. Tuzlaci su do pobjede došli u gostima protiv Hea 85:82. Preostali mečevi na programu su u subotu i nedjelju. Sarajevski derbi sutra od 19 časova.

 LIGA BIH: Prvi gostujući trijumf Slobode Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tuzlaci su na otvaranju 15. kola Lige BiH slavili u Bileću protiv domaćeg Hea 85:82 (19:22. 15:17, 23:24, 28:19), a ključna je bila četvrta četvrtina koju su gosti riješili u svoju korist sa devet poena razlike, čime su stigli do sedmog ovosezonskog trijumfa, a Bilećanima nanijeli deseti poraz.

Slobodi je ovo bila tek prva gostujuća pobjeda u sezoni, a najzaslužniji za trijumf bio je sjajni Mateo Jurković, koji je večerapnji rođendan (napunio 20 godina) proslavio sa 25 poena. Raspoloženi su bili i Mirza Hrnčić sa 16, odnosno Almir Hasandić sa 15 poena.

U domaćem sastavu čak šest igrača imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Željko Jovanović, koji je postigao 16 poena.

Najzanimljiviji meč ovog kola u subotu će odigrati sarajevski rivali, Spars i Bosna Rojal. Biće to duel lidera i posljednjeplasirane ekipe prvenstva. Takođe, uzbudljivo bi trebalo biti i u hercegovačkom derbiju. Široki u svojoj "Pecari" dočekuje Zrinjski.

Sparsi su i dalje prvoplasirani tim prvenstva sa maksimalnih 14 pobjeda. Na začelju tabele su Varda, Čelik i Bosna Rojal sa skorom od četiri pobjede i deset poraza.

REZULTATI 15. KOLA:

Heo - Sloboda 82:85

U subotu:
Spars - Bosna Rojal (19)
Mladost - Varda (19)
Građanski - Kakanj (19)
Čelik - Zrinjski (20)

U nedjelju:
Široki  - Leotar (18)

TABELA: Spars 14-0, Leotar 11-3, Građanski 8-6, Kakanj 8-6, Sloboda (+1) 7-8, Široki 7-7, Zrinjski 7-7, Mladost 6-8, Heo (+1) 5-10, Varda 4-10, Čelik 4-10, Bosna Rojal 4-10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC