• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Spars "iskalio bijes" na Leotaru!

Autor mondo.ba

Sarajevski Spars neočekivano je izgubio na startu "Lige 6" od Slobode, pa je u drugom kolu u četvrtak uveče "iskalio bijes" protiv trebinjskog Leotara i slavio sa ubjedljivih 28 razlike (86:58).

 LIGA 6: Spars "iskalio bijes" na Leotaru! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U prvoj utakmici drugog kola "Lige 6" BiH, Sarajlije su demonstrirale silu protiv ekipe iz Trebinja - 86:58 (21:10, 25:21, 24:16, 16:11) i revanširali se Leotaru za poraz u ligaškom dijelu takmičenja.

Košarkaši Sparsa, koji su suvereno osvojili "Ligu 12" sa skorom 20-2, od samog početka su nametnuli žestok ritam i već poslije prvog perioda stekli prednost od 11 poena (21:10).

Do odlaska na odmor izabranici Marka Trbića, koji su bili motivisani da vrate dug Trebinjcima za poraz u ligaškom dijelu, dodatno su povećali vođstvo na "+15" (46:31) najviše zahvaljujući raspoloženom trojcu - Alekseju Nikoliću, Nikoli Đurasoviću i Igoru Josipoviću.

Treći period je bio sličan, gosti iz Trebinja nisu mogli da pariraju raspoloženim i "ljutim" domaćim košarkašima i zbog početnog poraza u tuzlanskom "Mejdanu", pa je pred posljednjih 10 minuta utakmice, razlika porasla na "+23" (70:47) u korist Sparsa.

Ekipa gostujućeg trenera Dragoljuba Vidačića, koja je na startu deklasirana od Igokee u Laktašima sa 30 razlike (88:58), pokušala je i za nijansu uspjela da u posljednjem kvartalu izbori nešto povoljniji rezultat.

Spars je do prvog trijumfa u doigravanju vodio Igor Josipović sa 16 poena i devet skokova, po 14 koševa su postigli Aleksej Nikolić i Nikola Đurasović, a dvocifren učinak ostvario je i Nermin Buza (13).

U trebinjskom taboru "odskočio" je Darko Damjanović sa dabl-dabl učinkom od ubačenih 17 pogodaka i 10 skokova, a dvocifreni su još bili Marko Rikalo sa 13 i Danilo Negovanović sa tri koša manje.

LIGA 6, DRUGO KOLO

Spars - Leotar 86:58

U subotu:

Široki - Igokea (19)

Sloboda - Zrinjski (20).

TABELA: Igokea 1-0, Široki 1-0, Sloboda 1-0, Spars (+1) 1-1, Zrinjski 0-1, Leotar (+1) 0-2.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trebinje

Hoće li Leo ijednu ispod 20 razlike završiti? :D :D :D :D

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC