• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: BIH od FIBA traži dva mjesta

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Čelni ljudi FIBA sastali se u Sarajevu sa predstavnicima klubova iz Bosne i Hercegovine. Tema nova regionalna liga.

Kosta Jankov član FIBA Evropa na jednoj i predstavnici klubova, koji učestvuju u "Ligi 6" Bosne i Hercegovine na drugoj strani.

TEMA: Novi poredak u regionalnoj košarci.

MONDO saznaje da je Jankov odnosno FIBA ponudila novu Ligu u kojoj bi učestvovali samo klubovi iz zemalja bivše Jugoslavije. Ligu čija bi se dobit na kraju sezone ravnopravno dijelila, iz koje bi ispadao posljednjeplasirani klub i ne bi naredne sezone mogao učestvovati bez obzira na plamsan u nacionalnom šampionatu. Ligu koja bi imala drugačiju vlasničku strukturu, u kojoj bi vlasnici bili klubovi "plus" FIBA.

Što se tiče zahtjeva klubova iz Bosne i Hercegovine izvor našeg portala je rekao kako su tražili da BiH ima dva predstavnika, da šampion Bosne i Hercegovine igra kvallifikacije za Evroligu i da sjedište buduće Lige bude u Bosni i Hercegovini.Kao da se formira i druga liga.

Bord FIBA zasjeda 15. maja, a predstavnici klubova iz BiH sastanak sa čelnicima ABA lige imaće pet dana kasnije u Ljubljani pa ko ponudi bolje uslove......

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čemer

BiH se ponaša kao da je Španija ili Italija a ne jad Božiji koji jedva ima i ovaj jedan seljački iz Laktaša da može parirati nekome van BiH a i to je kratkog daha. Ovdje je sport odavno na samrti tako da što prije shvatimo to bolje. Kvalifikacije za EL hahaha ko bi to trebao igrati jesu i taj uslov postavili Spars, Čitluk ili mila im Bosna??? Sjedište lige u Sarajevu? Siguran sam da su čelnici FIBA otišli oduševljeni sa ovog sastanka sa sportskom velesilom . Trebali su tražiti i tranšu kredita za pomoć budžetu Federacije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC