• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čovjek za trofeje Slobodan Kecman

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Trener košarkašica Čelika Slobodan Kecman sa ovim klubom dvije godine neprikosnoven u Bosni i Hercegovini. Za MONDO objasnio kako?

Košarkašice Čelika odbranile su titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Iako je sve bilo rješeno nakon druge utakmice protiv Play Offa, čekalo se poslejdnje kolo, kako bi slavlje moglo da počne. U posljednjoj utakmici Zeničanke su savladale ekipu Orlova 81:54 i sa devet pobjeda i jednim porazom završile na prvom mjestu. Ekipa Čelika, koju sa klupe predvodi trener Slobodan Kecman, sezonu je završila odbranom duple krune.

Pored odbojkašica Jedinstva iz Brčkog, jedini su sportski kolektiv kojem je pošlo za rukom da dvije godine u nizu osvoji duplu krunu.

“Velika je stvar osvojiti duplu krunu, a reklo bi se još veća kad uspijte da je odbranite. Svi u klubu i oko njega su dali svoj veliki doprinos, a odbrana duple krune je samo nagrada za uloženi trud. Čestitao bih svojim igračicama na maksimalnom zalaganju tokom cijele sezone. Mislim da smo na kraju zaslužili ovaj pehar”, rekao je za MONDO trener Čelika Slobodan Kecman.

I ove sezone su bili učesnik Regionalne lige, gdje stu napravili iskorak dalje u odnosu na prošlu sezonu.

“ Možemo biti zadovoljni nastupom u Regionalnoj ligi, gdje smo došli do četvrtfinala. S obzirom da smo poraženi od ekipe Venecije, koja je na kraju i osvojila Regionalnu ligu, ne možemo da budemo nezadovoljni. Da je bilo malo više sportske sreće vjerovatno bi igrali i na F4”, kaže Kecman.

Sezona je završena u klubovima, sada slijede reprezentativne obaveze. Ove godine se ponovo okuplja seniorska reprezentacija BiH. Da li ćete vi biti u nekoj od selekcija?

“ U dogovoru sa generalnim sekretarom Saveza BiH Harunom Mahmutovićem, a zbog porodičnih obaveza, ove godine neću biti ni sa jednom od reprezentacija. Seniorska reprezentacija se okuplja nakon dužeg vremena i smatram da je to dobra stvar za žensku BH košarku. I ovom prilikom im želim puno sreće u kvalifikacijama”.

Nakon dvije titule u dvije godine logično pitanje je da li ostaje u Čeliku?

“Još nisam obavio razgovore sa upravom kluba. Postoji želja ljudi iz Čelika da nastavimo saradnju. Ali naredni vremenski period ću iskoristiti da se odmorim i razmislim o daljem angažmanu”, završio je Kecman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC