• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović ne može na Eurobasket!

Autor mondo.rs

Odlični defanzivac zbog problema sa leđima morao da "otpadne" sa priprema nacionalnog tima. "Orlovima" priključen Stefan Pot.

 Stefan Jović propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Stefan Jović, jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlogodišnjeg Mundobasketa i osvajač svetskog srebra, više nije među kandidatima za nastup na Evropskom prvenstvu (5-20. septembra).

Plejmejker Crvene zvezde mesecima "vuče" problem sa leđima, zato je presedeo na klupi finale domaćeg plej-ofa, a sada nije u stanju ni da trenira sa ostalim izabranicima selektora Đorđevića.

"Nadali smo se da će terapijama i mirovanjem uspeti da reši svoj problem, nažalost Jović i dalje ima problema sa leđima i apsolutno su mu potrebni dalje mirovanje i nastavak terapije. U ovoj akciji ne možemo da računamo na njega", rekao je Aleksandar Đorđević novinarima u hali Pionir.

Izvor: MN PRESS

Slično mladom Milisavljeviću prošlog leta, reprezentaciji je priključen član univerzitetske selekcije Stefan Pot.

"Pot je tu da nam u ovom delu priprema pomogne na toj poziciji i, naravno, da pokaže zašto je pozvan. Nedostatak Jovića je veliki hendikep. Svaki igrač je za nas zlata vredan, a on je bio jedna dobra karika ove ekipe. Želim mu što brži oporavak".

Selektor je konstatovao da u zahtevnoj klupskoj sezoni "mora" da dođe do fizičkih problema, izrazivši nadu da će Jovićev peh ujedno biti i poslednji ovog leta.

Uloga Stefana Jovića prošle godine je bila specifična. Ulazio je sa klupe da odigra fanatičnu odbranu, "krao" lopte, umeo da donese lake poene iz kontri... Nije "tražio" minute, a svaku šansu je maksimalno koristio.

"Očekujem da tu ulogu preuzmu drugi igrači koje imamo na toj poziciji. Ali, sigurno je da ćemo neke stvari u taktici morati da promenimo. Koga nema bez njega se mora, imamo nekoliko ideja pa ćemo videti", prokomentarisao je Đorđević.

"Orlovi" u nedelju putuju za Kranjsku Goru, gde će obaviti prvu fazu priprema, uz odigravanje jedne trening utakmice, protiv Mađarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC