• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi poslali poruku - 31:0!

Autor mondo.rs

Domaćin završnice Eurobasketa deklasirao Nemce u Strazburu. Turska "tesno" izgubila od Grčke, Island očekivano od Poljske. Italijani se mučili...

 Francuska deklasirala Nemačku pred Eurobasket Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Francuske pobedila je Nemačku u Strazburu rezultatom 76:52, u 200. meču Borisa Dijaoa.

Konačnih "plus 24" ne zvuči toliko impresivno, koliko rezultat prvog poluvremena 50:19, do kog su "trikolori" došli zahvaljujući seriji od 31:0!

Nemci, koji će u Berlinu biti domaćini B grupe Eurobasketa (Španija, Srbija, Italija, Turska, Island), u petom minutu su vodili 11:15, ali onda 12 i po minuta nisu postigli ni poen i Francuska je preokrenula na 42:15.

Dirk Novicki (6p, 6sk), Denis Šreder (13p, 6as) i drugovi donekle su spasili čast dobivši drugo poluvreme sa sedam poena razlike, a priliku za revanš imaće u nedelju u Kelnu.

Francuze su predvodili Toni Parker i Nikola Batum sa po 14 poena, odličan je bio i Žofri Lovernj sa 13 poena i osam skokova.

Od rivala Srbije u petak su igrali još Turska, Island i Italija.

Turci su na Akropolis turniru u Atini pružili solidnu partiju protiv Grčke i izgubili 62:58, uz 12 poena i 11 skokova Ersana Iljasove.

Melih Mahmutoglu takođe je ubacio 12, Bobi Dikson alijas Ali Muhamed devet, a Semih Erden i Sinan Guler po šest.

Island je u Bidgošču odmerio snage sa Poljskom, koja je slavila sa 15 poena razlike - 80:65.

Nije bio najefikasniji Džon Stefanson (12p), daleko najpoznatiji islandski igrač, već bek Logi Gunarson sa 19. Krilo Hlinur Beringson nanizao je 10 poena, 12 skokova i šest asistencija, što u susret Eurobasketu može da bude koristan podatak za kladioce ili ljubitelje "fantazi" igrica...

Italijani su u Trstu pobedili Gruziju 91:90. Posle 24:13 i 33:23 u prvom poluvremenu, bila je to potpuno izjednačena i neizvesna utakmica protiv selekcije predvođene Igorom Kokoškovim, takođe učesnikom Eurobasketa.

Odlučujući koš dao je Amadeo Dela Vale 16 sekundi pre kraja, a na drugoj strani je promašio naturalizovani plejmejker Džejkob Pulen (novi član Cedevite).

Prijateljski mečevi nisu pouzdano merilo, ali od "azura" se sa igračima kao što su Alesandro Đentile (22p), Danijel Heket (18p), Marko Belineli (14p) i Danilo Galinari (14p) očekuju bolja izdanja.

Andrea Barnjani zbog lakše povrede je na parketu proveo samo četiri minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC