• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak ispit pred sarajevskim "studentima"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Pred košarkašima sarajevske Bosne, nekadašnjeg prvaka Evrope, imperativ u narednoj sezoni je povratak u društvo najboljih.

 Cilj KK Bosna - povratak u društvo najboljih Izvor: MONDO/Samir Cacan

Predstavnici KK Bosna Rojal iskoristili su konferenciju za medije kako bi javnost upoznali s dosadašnjim radom Upravnog odbora ovog kluba.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Almir Bradić, predsjednik Upravnog odbora KK Bosna, istakao je kako je skupština ovog kluba 21. maja imenovala ovu upravu s njim na čelu.

"Od tada do danas, po nalogu skupštine, mi smo nakon dugog niza godina napokon dobili Skuptštinu KK Bosna koja je verifikovana u ministarstvu pravde. Imamo verifikovan i upravni odbor KK Bosna, tako da javnost zna da Bosna postoji i da postoje njene strukture", kazao je Bradić i tako demantovao natpise pojedinih medija da je nekadašnji prvak Evrope u potpunosti ugašen.

U KK Bosna su našli rješenje kako bi javnost mogla imati jednostavan pristup informacijama o poslovanju kluba.

"U narednom periodu ćemo pokrenuti online finansijsko poslovanje kluba, te će svi imati priliku vidjeti o novcu koji ulazi i izlazi iz kluba", najavio Bradić i dodao da će javnost biti blagovremeno upoznata s datumom kada će startati ova platforma.

XI MEMORIJALNI TURNIR MIRZA DELIBAŠIĆ

Na konferenciji za medije je najavljen i XI memorijalni turnir Mirza Delibašić održat će se 9. i 10. septembra u Sarajevu.

"Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu privući ljubitelje košarke i da vide ozbiljnost rada u klubu i ozbiljnu košarku u 'Skenderiji'", rekao je Damir Krupalija, direktor KK Bosna.

Na turniru će učestvovati četiri ekipe. Pored domaćina Bosna Rojal, na turniru će najavljeno je učešće dvije ekipe iz Turske, Turk Telekom i Trabzonspor, te belgijski Šarlroa.

"Mi smo autsajderi. To su sve ekipe koje će nastupiti u Evrokupu, a naš mladi tim će imati priliku da igra protiv tako jakih klubova", kazao je Krupalija.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Ovi igrači koji su igrali prošle sezone, većina njih je potražila angažman u drugim sredinama, tako da smo krenuli od nule. U hodu smo tražili igrače i došli na ideju da dovedemo mlade Bosnine igrače koje smo nekada trenirali i da ti igrači čine gro tima ove godine. Imamo 12-13 igrača u rosteru. Nemamo potpisane ugovore sa svim igračima. Ima tu i par iskusnijih igrača koji bi ppmogli ovima mladima da se vrate u prvu ligu. Igrači koji budu igrali na turniru će igrati u prvenstvu", kazao je šef stručnog štaba KK Bosna Rojal Senad Redžić, koji je uvjeren da će se "studetni" vratiti u elitno društvo.

Turnir će se održati u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC