• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener silan protiv Bajerna, Kalinić zadužio "33"

Autor mondo.rs

Tim Željka Obradovića osvojio je turnir u Zadru, deklasiravši ekipu Svetislava Pešića u finalu, 76:55. Debi srpskog reprezentativca za novi klub.

Iako se ogroman broj igrača tek prethodnih dana pridružio ekipi, Fenerbahče već sada deluje zaista moćno.

U utakmici za trofej pripremnog turnira u Zadru, "Žocov" tim lako je izašao na kraj sa "Karijevim" sastavom.

FENER - BAJERN 76:55 (20:6, 17:19, 18:13, 21:17)

Konačni redosled učesnika je: 1. Fenerbahče, 2. Bajern, 3. Olimpijakos, 4. Darušafaka, 5. Crvena zvezda Telekom, 6. Zadar.

Poslednjeg dana takmičenja, šansu za debi u novom klubu dobio je Nikola Kalinić , koji je u finalu odigrao 11 minuta i nije se upisao u strelce (0/2 za dva, 0/1 za tri). Nosio je dres sa brojem "33".

U petak je sa njim u Zadar doputovao i Bogdan Bogdanović, koji je takođe dobio medalju, iako je Obradović odlučio da ga odmori i večeras, kao i Peru Antića, Bobija Diksona, Luiđija Datomea, Rikija Hikmana, ali ne i Jana Veselija, koji je bio najefikasniji igrač meča sa 16 poena.

Poslednji meč za Fener odigrao je i Marko Kešelj (10 p, 2/2 za dva, 1/4 za tri), koji je prethodnih dana trenirao sa istanbulskim timom, kao i Vuk Radivojević, koji nije bio u kombinaciji. Prema saznanju MONDA, on će karijeru nastaviti u Igokei.

"Danas sam prvi put stavio u ekipu Veselog i Kalinića. Nije bilo razloga da Udoh igra mnogo minuta. Plašim se povreda i to je razlog. Veseli je igrao izvanredno. Hvala igračima koji su nam pomogli, dvojici Španaca i dvojici srpskih igrača. Vredelo je doći ovde", rekao je Obradović pre dodele pehara.

Na drugoj strani, za Bajern je 20 minuta igrao Duško Savanović i ubacio dva poena.

"Kad bi sve zavisilo od nas, to bi bilo mnogo bolje", počeo je posle utakmice intevju Svetislav Pešić.

"Oni su imali bolju svežinu. Mi smo se malo istrošili, zbog manjeg broja igrača, neke povrede i onda smo imali strah da se još neko ne povredi. Ne verujem da smo imali preveliki respekt, možda samo neki mlađi igrači. Nama ovakve utakmice mnogo koriste, jer je mnogo važno da igraš protiv ovakve ekipe koja igra snažno, jako i na loptu", izjavio je odmah posle utakmice Svetislav Pešić.

Ove jeseni, Fener, Bajern i Zvezda igraće u istoj, najjačoj grupi Evrolige, uz Real, Himki i Strazbur. Fenerbahče dolazi u Beograd 6. novembra, a Bavarci 18. decembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC