• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi 56 poena dosta za pobedu!

Autor mondo.rs

Šampion ABA lige zadržao stoprocentan učinak i posle gostovanja u Zadru (3-0).

Ekipa Crvene zvezde Telekom uspela je da posle dve pobede u dvorani Pionir (Mega Leks, Budućnost) ostvari novi trijumf i osigura dalji boravak na čelu tabele regionalne ABA j.t.d. lige.

U obostrano neefikasnoj utakmici, na momente teškoj za gledanje, Zvezda je u dvorani Krešimir Ćosić slavila rezultatom 56:49 (11:12, 13:11, 14:12, 18:14)!

Najbolji je bio Marko Simonović sa 13 poena i sedam skokova, uz šut za trojku 3/5 i sva tri pogotka u drugom poluvremenu.

Luka Mitrović bio je drugi "dvocifreni" sa 10 poena, dok je ekipu Zadra predvodio centar Filip Kraljević sa 18 poena i 10 skokova.

Zadar i Zvezda na istom mestu su se sastali 27. septembra, u borbi za peto mesto na "Doguš" turniru, kada su crveno-beli uz velike oscilacije u igri slavili rezultatom 68:47. Dakle, domaćin je u odnosu na taj meč ostao na približno istom nivou, dok je aktuelni šampion regiona napravio korak unazad.

"Pakleni" ritam na startu takmičenja se nastavlja, tako da će puleni Dejana Radonjića - bez povređenih Tejića i Dangubića - dočekati Tajfun već u četvrtak od 19 časova.

Željeno pojačanje na krilnoj poziciji sasvim sigurno do tada neće stići, pa crnogorskom strategu ostaje da meša postojeće "karte", u nadi da će se individualno jaka, ali kasno okupljena i povredama hendikepirana ekipa bolje uigrati i dostići potreban stepen kvaliteta kolektivne igre, neophodan da se 15. oktobra na startu Evrolige pobedi francuski Strazbur.

Kao što se pokazalo u Zadru, Zvezda u ABA ligi protiv mnogih timova može da se provuče sa šutom iz igre 38 odsto, uz 19 izgubljenih lopti i protivnikovih 12 ofanzivnih skokova.

Izvođenje slobodnih bacanja u prvom poluvremenu (4/9) je takođe bilo ispod svake kritike.

Crveno-beli su manjak rešenja za usku odbranu Zadra kompenzovali svojom solidnom defanzivom, mada i tu ne treba preterivati u hvalospevima, jer na drugoj strani nije bila ekipa sa previše napadačkog kvaliteta i kreacije.

Zvezda je prešla u vođstvo serijom od 10:0 sredinom druge četvrtine, kada je zatvorila reket, sprečila do tada odličnu saradnju Kraljevića i Pašalića, nateravši Zadrane da šutiraju spolja, što im tokom cele utakmice nikako nije išlo (trojke 2/19).

Poveli su crveno-beli 18:24 u 18. minutu i do kraja dozvolili dva izjednačenja (26:26, 33:33), ali nijedan preokret.

Brojni promašaji, faulovi u napadu i povremene sumnjive sudijske odluke nisu im dozvolile da uđu u mirnu završnicu, a čak ni vezane trojke povratnika Marka Simonovića za 41:49 u 35. minutu nisu "prelomile" meč.

Zadar je pretio sve do 49:52, minut pre kraja, nakon čega je Zvezda dobro branila šut za tri poena, dok su Luka Mitrović i Gal Mekel na drugoj strani postavili konačan rezultat sa linije slobodnih bacanja.

ZADAR: Bašić 2 (5izg), Kouzi 11, Kraljević 18 (10sk, 3as, 2blk), Šango, Sirko, M. Ramljak, Bošnjak 3 (3as), Marinković, Barać 2 (5sk), I. Ramljak 7, Pašalić 6 (5sk), Jurica.

ZVEZDA: Rebić, Tompson 4 (3sk, šut iz igre 1/6), Mekel 6 (3sk, 6as, 4izg), Mitrović 10 (5sk, 3izg), Lazić 6 (5izg), Simanić, Simonović 13 (7sk), Skorcanitis 6 (5sk), Nastić, Gudurić, Jović 4 (4sk, 3as, 3izg), Cirbes 7 (6sk).


IZ MINUTA U MINUT

- Bošnjak promašuje trojku, a Mekel precizno izvedenim slobodnim bacanjima stavlja tačku na utakmicu koja će brzo biti zaboravljena. Konačno, 49:56!

- Promašenom trojkom Kouzija odlazi verovatno poslednja nada Zadra u preokret.

- Preagresivan je bio Ivan Ramljak u pokušaju udvajanja Mitrovića, praktično ga je "častio" sa dva bacanja. Ostaje da se vidi hoće li ih kapiten ubaciti... Hoće, oba - 49:54. Do kraja još 55 sekundi.

- Bašić je srljao, Cirbes mu rutinski presekao pas. Ali, nema trojke Jovića i nije još gotovo... Kraljević 49:52.

- Nemac precizan oba puta - 47:52, do kraja 1:52 minuta.

- Faul Cirbesa na Ivanu Ramljaku, umalo da bude koš i bacanje... Ovako, Ramljak je morao da zaradi poene i postigao je samo jedan - 47:50. Odmah faul nad Cirbesom i nova slobodna bacanja...

- Mitrović na liniji "penala" - 1/2. Vodi Zvezda 46:50.

- Lazić je odigrao odličnu odbranu na Kouziju, ali se pri šutu Amerikanca okliznuo i pao mu u noge... Četvrti faul Zvezdinog beka, dva bacanja za Zadar. Kouzi pogađa drugo - 46:49 (38. minut).

- Razmenili su promašaje za tri poena Jović i Bašić. Mekel gubi loptu i odmah faulira Ramljaka... i odlazi na klupu. Do kraja nešto manje od tri minuta.

- Četiri minuta pre kraja, Bašić pogađa flouter u stilu Navara - 45:49. Radonjić odlučuje da uzme tajm-aut posle mini-serije domaćih 4:0.

- Lepa solo akcija Ivana Ramljaka posle tajm-auta (43:49), a isti igrač izborio je faul u napadu Cirbesa, koji ga je "odneo" ramenom u nameri da postavi blok. Na sreću Zvezde, Kraljević promašuje, ali onda i Lazić.

- Nova trojka Simonovića, druga uzastopna, ukupno treća - 41:49 (35. minut)! Rekordna prednost crveno-belih.

- U ovim trenucima se mnogi igrači klizaju po parketu, ali to nije bio razlog Pašalićeve greške u koracima.

- Kraljević pored Cirbesa poentira iz drugog pokušaja (41:43), a potpuno "otvoreni" Simonović ne greši na odlično dodavanje Mekela! Trojka, 41:46 (34. minut)!

- Mekel asistira Cirbesu, koji je zaustavljen faulom. Biće dva bacanja... Opet samo polovičan učinak - 39:43 (34. minut).

- Kouzi promašuje trojku, ali na sedam metara od koša stiže do nje pre uspavanog Jovića. Četvrti faul Zvezdinog "pleja", pa greška Zadrana, sve to pri rezultatu 39:42.

- Četiri poena Pašalića i koš Mitrovića za početak četvrte deonice - 39:40.



- Zvezda je preuzela kontrolu skoka, ali ima 16 izgubljenih lopti i šutira slobodna bacanja 4/10.

- Strelci: Kraljević 14, Kouzi 10, I. Ramljak 4... Skorcanitis 6, Lazić 6, Simonović 5, Mitrović 5... Šut iz igre: Zadar 33, Zvezda 38 odsto.

- Koraci Lazića, Zadar će imati poslednji pun napad u trećoj četvrtini. Ivan Marinković je promašio pod košem, Lazić nije uspeo da ubaci trojku iz trka, a ni Cirbes da "popravi"... Posle 30 minuta igre - 35:38 (12:11, 11:13, 12:14)!

- Lovre Bašić se najblaže rečeno loše snalazi u ulozi organizatora igre. Daje pas u aut i Zvezda ima šansu da poveća vođstvo... Ali, Mitroviću je zbog nepropisnog bloka sviran faul u napadu.

- Dobra odbrana, Mekel u kontri - 33:38, ali odmah smanjuje Kraljević sa poludistance ... 35:38 (28. minut).

- Druga trojka Lazića - 33:36!

- Mitrović je fauliran, ali snimkom je utvrđeno da je pre toga istekao napad. Kraljević poluhorogom izjednačava na 33:33 (27. minut).

- Dobra odbrana Skorcanitisa, osvojio je loptu i otvorio kontru "3 na 1" koju je lako završio Simonović - 29:33.

- Skorcanitis odlično uočava Simonovića samog u ćošku i sledi trojka reprezentativca - 27:31 (25. minut)!

- Tompson i Simonović (pod faulom?!) promašuju trojke, faul Mitrovića u skoku...

- Sofo dobro zagrađuje, a Mekel upošljava Mitrovića u kontri - 26:28.

- Prva trojka Kouzija, iz četvrtog pokušaja. Nerešeno - 26:26 (23. minut). Zatim faul u napadu Joviću posle uzajamnog povlačenja za ruke sa Pašalićem!

- Tompson "kratak" u pokušaju polaganja, ali lopta mu se vraća u ruke i Amerikanac uspeva da poentira iz svog petog šuta iz igre... Ipak, Tompson promašuje dodatno bacanje, a Kraljević blokira Mitrovića pošto je Zvezda zbog tehničke treneru Nazoru imala još jedan napad - 23:26 (21. minut).

- Šut iz igre: Zadar 31, Zvezda 39 odsto, od toga trojke: Zadar 1/9, Zvezda 2/8. Radonjićev tim je šutirao slobodna bacanja 4/9, dozvolio rivalu osam ofanzivnih skokova i izgubio 10 lopti...

- Šest poena Skorcanitisa, četiri Jovića, po tri Mitrovića i Lazića... Na drugoj strani Kraljević osam, Kouzi i Ivan Ramljak po četiri.



- Okliznuo se Mekel, pa posle "prodate" lopte Zadrana prošao pod koš i promašio zicer... Napadački vrlo loša utakmica, što se jasno vidi iz rezultata prvog poluvremena - 23:24 (12:11, 11:13)!

- Tompson umesto da šutne, deli ekstra pas Mitroviću, kapiten kreće na ulaz i gubi loptu... Kraljević u kontri 23:24, a Tompson šutira i promašuje.

- Trojka Bošnjaka posle 12 vezanih promašaja Zadra, koji u 19. minutu prilazi na 21:24. Pre toga su Jović i Mekel promašili trojke za "plus devet"...

- Kraljević je promašio oba bacanja, a Mitrović trojkom na povratni pas Tompsona povisio na 18:24 (18. minut). Zvezdina serija 10:0!

- Deseti promašaj zaredom Dalmatinaca, lep flouter Jovića - 18:21 (17. minut).

- Zadar je promašio poslednjih devet šuteva iz igre i Zvezda konačno vodi, slobodnim bacanjima Tompsona - 18:19 (16. minut).

- Skorcanitis uspeva da reši enigmu "skupljanja" u odbrani Zadra, precizan poluhorog za 18:17.

- Revija promašaja Zadra i grešaka crveno-belih. Laziću nakon ofanzivnog skoka domaćih sude treći faul... Kraljević promašuje "ali-up", ostaje 18:15!

- Cirbes je fauliran pod košem. Dobar faul za domaće, jer je Nemac ubacio samo jedno bacanje - 18:15 (14. minut).

- Simonović gubi loptu već prilikom izvođenja (odmah je usledila kazna - 18:14), zatim Lazić pogrešnim dodavanjem beleži treću izgubljenu loptu. Na sreću crveno-belih, Ramljak promašuje trojku, ali onda i Rebić. Kouzi i Ramljak takođe propuštaju priliku da odvedu Zadar na "plus sedam"...

- Dva prilično "jeftina" faula Lazića u istom posedu lopte Zadra - 16:14.

- Prvu trojku na utakmici postiže Branko Lazić - 14:14 (11. minut)!

- Faul Pašalića u napadu (nepropisan blok), pa neprecizan pas Lazića. Zadar odlazi na prvi "mali" odmor sa minimalnom prednošću - 12:11! Ključni statistički podaci: po pet izgubljenih lopti, bez pogođene trojke na obe strane i pomenuto mučenje crveno-belih na liniji slobodnih bacanja...

- Tri neuspešna napada Zadrana zaredom, od toga dve "neiznuđene greške". Cirbes koristi snagu da pod košem smanji na 12:9, a Jović pogađa flouter i promašuje dodatno slobodno bacanje - 12:11. Zvezda u prvoj četvrtini šutira bacanja 1/5.

- Cirbes se domogao lopte posle promašaja Simonovića i iznudio dva slobodna bacanja. Pogodio je jedno - 12:7.

- Dobra saradnja visokih igrača Zadra, Pašalić je ostao sa Jovićem kao čuvarom i lako poentirao - 10:6. Napad Zvezde završio se promašajem Gudurića iz teške pozicije, a Kouzi je pogodio iz solo akcije i naterao Radonjića da zatraži tajm-aut. Domaćin vodi 12:6 (8. minut).

- Rajan Tompson ne uspeva da ubaci trojku iz otvorene pozicije, ali se onda iskupio, oduzevši loptu Bošnjaku... Zadar vodi 8:6 (6. minut).

- Mekel je dao koš iz igre, pa promašio dva slobodna bacanja... Kraljević zakucava nakon što je Ramljak prošao do obruča i izazvao udvajanje - 8:4.

- Preokret Zadra koševima Kraljevića - 4:2. Lazić posle promašene trojke beleži izgubljenu loptu, a plejmejker Glen Kouzi povećava vođstvo na 6:2.

- Prve poene na utakmici postiže Sofoklis Skorcanitis - 0:2.

- Starteri kod crveno-belih su Mekel, Tompson, Lazić, Mitrović i Skorcanitis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC