• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skariolo: Bjelica - moja neostvarena želja

Autor mondo.rs

Italijanski trener bio gost Beograda i govorio o srpskoj košarci i njenom velikom uticaju, "orlovima" i Olimpijskim igrama.

 Serđo Skariolo o Nemanji Bjelici, Saši Đorđeviću, Olimpiiskim igrama Izvor: MN PRESS

Eminentni košarkaški stručnjak Serđo Skariolo posetio je Beograd i održao predavanje u Vizuri.

Italijanski trener, koji predvodi Španiju, pričao je o selekciji Srbije, svojim prijateljima sa ovih prostora i igračima, o tome kako je želeo da dovede Nemanju Bjelicu kada niko nije znao za njega i Olimpijskim igrama u Riju sledeće godine.

On smatra da "orlovi" predvođeni Sašom Đorđevićem imaju velike šanse da se dokopaju olimpijskog turnira.

"Pre poslednjeg Eurobasketa sam mislio da su Francuska i Srbija najveći favoriti na šampionatu koji je bio veoma jak. Srbija je stala u polufinalu, ali kada izgubiš meč sa sa jedan ili dva poena, ne možeš da kažeš da je to neuspeh. Srbija ima mlad i snažan tim i bez obzira na težinu protivnika u kvalifikacijama, smatram da ima velike šanse da se nađe u Riju i da će biti opasan rival na Olimpijskim igrama", rekao je srpskim novinarima Skariolo.

Italijanski stručnjak ocenio je da Srbija ima veliki broj već dokazanih igrača, ali i mladih koji tek dolaze.

"Produkcija igrača u Srbiji je najvišem nivou. Posle zlatnih godina došlo je do malog pada, ali je i politička situacija imala uticaja na to. Sada se opet radi radi na vrhunskom nivou".

On je pomenuo i Srbe koji igraju u NBA ligi, ali i naglasio da broj onih koji nastupaju u najjačoj ligi sveta nije merilo za ocenu kvaliteta.

"Sam odlazak u NBA ne govori mnogo o kvalitetu. Uzmite za primer fantastičnog Dejana Bodirogu koji nikad nije prihvatio NBA ponudu, ili Miloša Teodosića ne igra u SAD samo iz razloga jer to nije želeo. Tu su i Jokić i Marjanović".

Izvor: MN PRESS

Posebno se osvrnuo na Nemanju Bjelicu, člana Minesote.

"Veoma cenim Nemanju Bjelicu. Dok sam bio na klupi Himkija, želeo sam da ga dovedem, u svojoj prvoj sezoni, 2008. godine. Već tada je bilo jasno da se radi o velikom talentu, specifičnom igraču, kojem je potrebno vreme da sazri. On je tada bio nepoznat javnosti. Nažalost, do tog transfera nikada nije došlo", konstatovao je Skariolo.

On je napomenuo da je srpska košarka uvek u vrhu evropske i da na nju moraš uvek da se ugledaš ako želiš da budeš u toku. Veliki doprinos tome dali su treneri Aleksandar Nikolić, od kojeg je Skarilo mnogo naučio, Željko Obradović, Dušan Ivković, Duško Vujošević, ali i sadašnji selektor Aleksandar Đorđević.

"Đorđeviću sam bio trener i veoma smo vezani. Plašio sam se u jednom trenutku da bi košarka mogla da izgubi Sašu, u bilo kojoj ulozi. Srećan sam što ga je ipak dobila. To je čovek koji obožava igru, voli da je proučava i analizira. On je dolično poznaje i ima visok nivo strasti prema košarci. Srećan sam zbog njega, ali i zbog košarke", napomenuo je Skariolo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC