• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Turnir će koštati Srbiju 3,2 miliona evra

Autor mondo.rs

Predsednik KSS Đilas zahvalio se premijeru Vučiću i ministru sporta Udovičiću.

 Djilas-Turnir-u-Beogradu-kosta-3-2-miliona-evra Izvor: MN PRESS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je danas da organizacija kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Rio velika čast za srpsku košarku i otkrio da će ukupni troškovi iznositi oko 3,2 miliona evra.

Kako je naveo, država je obezbedila 2,5 miliona evra, dok će dodatni troškovi od 700.000 evra, pre svega na smeštaj ekipa, biti pokriveni od sponzora i prodaje karata.

"Preduzeto je apsolutno sve da ispunimo visoke zahteve. Verujem da ćemo napraviti da organizacija bude na najvišem mogućem nivou i budemo dobri domaćini. Dobili smo veliko priznanje za srpsku košarku i za sve one ljudi koji su se borili za naš ugled u svetu, ispred ekonomskih jačih zemanja", rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

On se zahvalio predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na finansijskoj pomoći.

"Posle četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu otišli smo na prijem kod Vučića, pitao nas je koliko bi koštala organizacija. Kada smo odgovorili dva miliona, odmah je rekao država će to obezbediti. Ogroman posao smo uradili, zahvalio bih se i ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću".

Prema njegovim rečima za dobijanje organitacije turnira presudili su sportski motivi, pošto su druge zemlje ponudile duplo više od 2,5 miliona evra.

"Ponudili smo iznos od 2,5 miliona evra FIBA i nje tajna da su neke zemlje ponudile više od nas. FIBA je ipak donela odluku. Za našu zemlju taj iznos je ogroman, u rangu sa organizacijom jedne grupe prvenstva Evrope. Pokrićemo troškove ekipa, zvaničnika, sudija i slične, ali će i takmičenje biti dostupno svima jer će najjeftinija karta iznositi 400 dinara", rekao je prvi čovek KSS.

 On je dodao da će dodatni troškovi iznositi oko 700.000 evra, ali da računa da će taj iznos pokriti sponzori i prihod od karata.

"Ne mislim sa smo se već plasirali na OI. Biće pritisak na našim igračima, a najveća korist je što će građani Srbije na domaćem terenu moći da vide svoje košarkaše", rekao je on i dodao da će Srbija na žrebu u utorak u Ženevi izbeći Francusku i Grčku jer će biti u istom, prvom, šeširu.

Srbija i "Kombank arena" biće domaćini kvalifikacionog turnira za plasman u Rio od 4. do 10. jula.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC