• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Raspored, satnica, TV prenosi, anketa!

Autor mondo.rs

Pred nama je 23. kolo ABA lige, koje će u velikoj meri razrešiti mnoge preostale dileme. Partizan ima priliku da gotovo "izbaci" Tajfun, a onda za sedam dana direktno utiče i na borbu za drugo mesto, radeći za Zvezdu i Megu.

Počev od večeras (petak), pa do ponedeljka uveče, vodiće se završne borbe za pozicije pred početak plej-ofa ABA lige, ali i borbe za opstanak koje su takođe u jeku.

Izvesno je da Budućnost ne mora da brine za prvo mesto, ali mora za koeficijent crnogorskih klubova pred narednu sezonu. Izvesno je i da su Cibona, Partizan i Zadar obezbedili opstanak, ali nisu se oslobodili obaveze da "brane" svoje i pozicije ostalih klubova iz Hrvatske, odnosno Srbije, pred podelu karata za sezonu 2016/17.

Sve ostalo je izuzetno nezivesno!

I ko će na koga u plej-ofu, i ko će biti drugi, ko treći, a ko četvrti i, na kraju, ko neće imati pravo nastupa u ABA ligi naredne sezone, već će ostati sa "fenjerom" da traži put kroz mračne hodnike nacionalnih šampionata zemalja nekadašnje SFRJ.



Partizan može da reši mnogo toga!

Raspored i situacija su takvi da beogradski crno-beli u ovom kolu mogu, praktično, da reše pitanje opstanka i pobedom u Sloveniji šanse Tajfuna svedu na minimum, a već u narednom kolu odigraju za Crvenu zvezdu i Megu tako što će pobediti Cedevitu u Pioniru. Sve ovo, ekipu Aleksandra Džikića čeka kada je opstanak obezbeđen, što skida pritisak za Partizana, ali dileme nema - rivali će biti maksimalno motivisani!

"Mi treniramo i pripremamo se maksimalno za svakog narednog protivnika. Ekipa Tajfuna će sigurno biti veoma motivisana i mi imamo obavezu da na to odgovorimo angažovanom igrom tokom svih 40 minuta", rekao je kapiten crno-belih Vanja Marinković.

U najgoroj poziciji je slovenački Tajfun, rival beogradskog Partizana u subotu popodne, ali na 120 minuta do kraja sezone mirni nisu ni Sutjeska, rival beogradske Crvene zvezde u nedelju popodne, zatim i grupa od klubova sa devet pobeda koje matematički i dalje ne znače opstanak: Olimpija, Igokea, Krka i Metalac.

Ipak, svi su izgledi da će se "udaviti" ekipe iz Šentjura ili Nikšića.

Zbog svega navedenog, jako je teško odrediti "derbi" predstojećeg 23. kola, utoliko što ni Crvena zvezda, ni Cedevita, ni Mega Leks nemaju pravo na kiks, ukoliko je konačan cilj drugo mesto, a ne vidimo razlog da se u ovom trenutku bilo koji od tri tima odrekne potencijalne prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

U tom smislu, valja podsetiti da će Cedevita u slučaju istog skora biti bolja i od Crvene zvezde (obe pobede) i od Mega Leksa (ubedljivija pobeda kod kuće od poraza na strani), a da šampion ABA lige, Zvezda, ima prednost u odnosu na Megu, u slučaju identičnog skora posle 26 rundi.

Poseban "začin" ovoj balkanskoj čorbi daje neizvesnost oko toga ko će uopšte izboriti pravo učešća naredne sezone u međunarodnim takmičenjima, pa do toga i ko će ta takmičenja voditi i da li će klubovi na kraju moći da biraju ili budu izabrani.

No, to se ljudi iz svlačionica – trenera i igrača – ne tiče toliko.

Anketa

Ko će biti drugi posle 26 kola?

  • Cedevita

    20.45% (9)

  • Crvena zvezda

    79.55% (35)

Ko će biti drugi posle 26 kola?

Rezultati



Evo svih parova, satnica i tabele, uz konstataciju da će Arena Sport na prvom programu i ovog vikenda prenositi SVAKU utakmicu. Biće posla!

Anketa

Ko će ispasti iz ABA lige?

  • Tajfun

    76.92% (10)

  • Sutjeska

    23.08% (3)

  • Neko treći

    0% (0)

Ko će ispasti iz ABA lige?

Rezultati


PAROVI 24. KOLA:

U petak:

Zadar – MZT (20.00, Arena Sport 1)

U subotu:

Tajfun – Partizan (17.00, Arena Sport 1)
Mega Leks – Olimpija (19.00, Arena Sport 1)
Cibona – Krka (21.00, Arena Sport 1)

U nedelju:

Crvena zvezda – Sutjeska (17.00, Arena Sport 1)
Cedevita – Metalac (19.00, Arena Sport 1)

U ponedeljak:

Budućnost – Igokea (21.00, Arena Sport 1)

TABELA: Budućnost 21-2, Crvena zvezda 17-6, Cedevita 17-6, Mega 16-7, Cibona 10-13, Partizan 10-13, Zadar 10-13, MZT 9-14, Olimpija 9-14, Igokea 9-14, Krka 9-14, Metalac 9-14, Sutjeska 8-15, Tajfun 7-16.


Parovi pretposlednjeg kola (26. - 29. februar): MZT – Tajfun, Metalac – Olimpija, Krka – Mega, Sutjeska – Budućnost, Igokea – Zadar, Cibona – Crvena zvezda, Partizan – Cedevita.

Parovi poslednjeg kola (4. - 7. mart): Mega – Metalac, Tajfun – Igokea, Budućnost – Cibona, Zadar – Sutjeska, Olimpija – Partizan, Cedevita – MZT, Crvena zvezda – Krka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC